09.04.2020a 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Ionuţ Oneţ, Ciprian Costea, Ovidiu Mureşan. Titlul emisiunii: Acord politic între lideii partidelor parlamentare. (reluare) 01.30 Ştiri 02.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 03.30 Concurs d epescuit la Turulung 04.40 Festival de teatru 05.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Creşterea oilor şi urgenţele sezonului 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Ionuţ Oneţ, Ciprian Costea, Ovidiu Mureşan. Titlul emisiunii: Acord politic între lideii partidelor parlamentare. (reluare) 09.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 10.50 Panoramic Sportiv cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Fotbalul este suspendat în această perioadă. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Ionuţ Oneţ, Ciprian Costea, Ovidiu Mureşan. Titlul emisiunii: Acord politic între lideii partidelor parlamentare. (reluare) 15.30 Teleshopping 15.50 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Dăruieşte şi primeşti. 16.20 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă invitat: Iulian Budău. Titlul emisiunii: Unicitatea sărbătorii Floriilor. 17.15 Ne Cheamă Natura cu Ioana Zaharia, invitat: dr. Liana Strîmb. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

Ce părere aveţi despre decizia primăriei de a face ordine în cablurile de pe stâlpi?

Dacă te plimbi agale prin municipiul Satu Mare, ai ocazia să vezi stâlpii de curent încărcaţi cu zeci de fire dar şi colaci de fire. Asemenea colaci pot fi văzuţi pe clădiri, dar şi în scări de blocuri. De-a lungul timpului, firele şi colacii s-au înmulţit.

 

Ca urmare, Primăria Municipiului Satu Mare somează firmele de telecomunicaţii şi pe cele care furnizează energie electrică să inscripţioneze cablurile şi să le ordoneze astfel încât să nu se mai observe la fiecare stâlp cabluri atârnate sau colaci de sârmă agăţaţi.

De asemenea, în afară de aspectul neplăcut şi dezordonat, cablurile atârnate creează probleme şi în privinţa desfăşurării acţiunii de toaletare a copacilor.

Marţi, 13 februarie, a avut loc o întâlnire cu reprezentanţii fimelor de telecomunicaţii şi cu furnizorul de energie electrică, Electrica S.A privind rezolvarea acestei probleme care trenează de mai bine de 15 ani şi căreia până în acest moment nu i s-a acordat importanţa cuvenită. 

Conducerea Primăriei a fost reprezentată la această întâlnire de administratorul public al oraşului, Maskulik Csaba.  “Nu mai putem tolera această situaţie! Legea prevede clar etichetarea fibrelor întinse pe stâlpi, întinderea şi ordonarea cablurilor. Unii stâlpi încep să devină pericol public pentru că proprietarul lor, în speţă societatea de distribuţie şi furnizare a energiei electrice, Electrica S.A,  a permis montarea necontrolată a acestor cabluri. Primăria Municipiului Satu Mare nu are nici o responsabilitate pentru montarea acestor cabluri, pentru că stâlpii sunt proprietatea societăţii Electrica, însă nici nu vom permite ca aceşti stâlpi să se prăbuşescă din cauza zecilor de cabluri montate!”, a declarat administratorul public, Maskulik Csaba.

Având în vedere discuţiile purtate, dar şi faptul că în multe zone au fost identificate circuite şi cabluri neutilizate şi abandonate, Primăria Municipiului Satu Mare a stabilit un termen de 3 luni pentru identificarea, etichetarea şi ordonarea cablurilor. 

Ca urmare, vă punem următoarea întrebare:

Ce părere aveţi despre decizia primăriei de a face ordine în cablurile de pe stâlpi?

Abonează-te acum Online!
 1. OSZ a spus: 23 martie 2018, ora 10:10

  Sa se ia jos si de pe blocuri!

 2. liv a spus: 22 martie 2018, ora 09:52

  va rog f. mult sa montati in parcuri cosuri de baschet.

 3. Xpert a spus: 21 martie 2018, ora 06:54

  GROPILE de pe străzle din tot oraşul când le fac recensământul???!!!!

 4. ALEX al V-lea a spus: 16 martie 2018, ora 18:32

  Parerea mea e ca edilii au dreptate, unii stalpi arata ca Turnul din Pisa, aproape sigur din cauza greutatii cablurilor. Mai e si aspectul hidos, dar si alte aspecte. Cand ii chemi la cate un cablu rupt vin dupa cateva zile, daca ai avut norocul sa gasesti numarul de telefon unde sa suni.

 5. Dac Bulibas a spus: 16 martie 2018, ora 09:08

  Maskulik ( cap sec !!!) ca de obicei, asa cum ne-a obisnuit se ocupa de prostii . Primaria nu are absolut nimic de a face in treaba asta !. Stalpii sunt in proprietatea Electrica ca urmare Electrica dispune in legatura cu ele si suporta pagubele daca va fi cazul. Primaria poate sa propuna si nicidecum sa faca ordine in treba asta deoarece nu-i de competenta lui. Maskulik mai bine s-ar ocupa de curatenia Orasului care arata catastrofal. De ce nu-i pun pe cei de la Social sa faca curatenie in schimbul banilor pe care-i primesc ?. Acestia trebuie sa presteze munci in folosul comunitatii
  sau sa renunte la ajutorul social !.

 6. Ulpius a spus: 16 martie 2018, ora 07:41

  Daca nu fac altceva ,numara firele din stalpi .Atata stiu .Parcurile ,strazile ,trotuarele,cladirile ,…. nu le vede nimeni .

 7. anton a spus: 16 martie 2018, ora 07:26

  Număraţi şi ciorile !?

 8. Sogolan a spus: 14 martie 2018, ora 12:53

  Si de pe cladiri unde ziceati ca mai pot fi vazute si unde nu exista acordul proprietarilor!!! Aviz celor cu fibra care au perforat fatada cladirilor pe langa geamuri
  pentru tot soiul de cabluri fara acordul scris al proprietarilor direct afectati!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.