Ce judeţe au fost afectate de ploile abundente şi vremea rea din ultimele ore? | Informaţia Zilei

Ce judeţe au fost afectate de ploile abundente şi vremea rea din ultimele ore?

Foto: ISU Harghita

De marţi şi până miercuri, pompierii militari au intervenit în 8 judeţe pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente şi vremea rea.

În cursul zilei de marţi şi pe timpul nopţii, la nivel naţional au fost emise 68 atenţionări şi avertizări hidrometeorologice imediate care au vizat intensificări puternice ale vântului, averse, grindină de dimensiuni medii, frecvente descărcări electrice, vijelii, scurgeri importante pe versanţi şi viituri rapide pe râurile mici.

În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase au fost înregistrate efecte de vreme rea în 10 localităţi din 8 judeţe (Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Maramureş, Mureş, Sălaj, Timiş şi Teleorman).

Cu eforturi susţinute, pompierii au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru evacuarea apei din 210 locuinţe, 286 curţi, 32 beciuri şi 1 stradă. Totodată, din cauza vântului puternic, 2 copaci au căzut pe carosabil şi a fost nevoie de intervenţia salvatorilor pentru degajarea acestora.

Cel mai grav afectat a fost judeţul Harghita, unde s-au înregistrat inundaţii în 3 localităţi (Căpâlniţa, Vlăhiţa, Luepa). Astfel, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din peste 500 de gospodării. Totodată, având în vedere nivelul apei dintr-o curte, 1 persoană din localitatea Căpâlniţa a fost evacuată temporar, urmând să se întoarcă în locuinţă după retragerea apelor.

Pe durata manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, circulaţia rutieră a fost afectată temporar pe un drum naţional (DN16 – MS) şi un drum comunal (DC 18 – TR).

Pentru dispunerea măsurilor de autoprotecţie de către cetăţeni, în contextul emiterii avertizărilor meteorologice/hidrologice pentru judeţele Harghita, Maramureş şi Sălaj, au fost emise cinci mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT.

”La acest moment, nu sunt în desfăşurare intervenţii pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor”, transmite IGUS în cursul dimineţii de 10 iunie.

Sursă: Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGUS)

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517