20.11.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ioan Leitner, Ciprian Crăciun, Ovidiu Mureşan. Titlul emisiunii: Înaintea preluării preşedinţiei rotative, PSD face remaniere. (reluare) 01.30 Cultură – 10x10 Născut în România 03.00 Lansare de Carte la Poesis - Ioan Lenciu,omagiu la 90 de ani. 04.20 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Virgil Enătescu. Titlul emisiuni: Primul simpozion de informatică medicală din Satu Mare. 05.20 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: fam. Antal. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Mihai Paşolea, Paula Gabor, Larisa Matei. Titlul emisiunii: Care sunt cauzele principale ale accidentelor?(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Iulian Budău. Titlul emisiunii:Sfinţii, prietenii noştri. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ioan Leitner, Ciprian Crăciun, Ovidiu Mureşan. Titlul emisiunii: Înaintea preluării preşedinţiei rotative, PSD face remaniere. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Info Studio cu Mihai Sălceanu, invitat: Ovi D Pop. Titlul emisiuni:Ovi D Pop ridică fotografia la nivel de artă. 14.15 Teleshopping 14.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: fam. Antal. 15.40 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Virgil Enătescu. Titlul emisiuni: Primul simpozion de informatică medicală din Satu Mare. 16.30 Lansare de Carte la Poesis - Ioan Lenciu,omagiu la 90 de ani. 17.50 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan, invitat: Terely Mihai. Titlul emisiunii: Clubul CS Unio a câştigat concursul pe care la organizat. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar în direct 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct. 23.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni:Lovitura de stat din decembrie 1989.

Ce înseamnă “luptă pe viaţă şi pe moarte”?

Scris de Dumitru Păcuraru, 30 martie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Condamnarea Elenei Udrea într-un dosar care nu a făcut valuri la nivelul unui tsunami, dar şochează, dă prilejul multor dezbateri pe tema situaţiei actuale din Justiţie. Fosta vedetă a guvernelor Boc, nava-amiral a politicii preşedintelui Traian Băsescu, curtată şi temută atât de prieteni cât şi de adversari, Elena Udrea a redevenit un cetăţean de rând, fără funcţii administrative sau politice.

Nevinovată, după sentinţa pronunţată de un complet de judecată format din trei femei, nu se mai poate considera. Sentinţa, nefiind definitivă şi irevocabilă, îi permite să-şi clameze nevinovăţia. Dar dacă la finalul procesului va reieşi că este nevinovată înseamnă că niciun politician nu va mai fi găsit vreodată vinovat în ţara aceasta.

Doamna Udrea, îi place sau nu, a simbolizat tipul politicianului care poate face orice fără teamă că va fi tras la răspundere. A fost în vârful piramidei puterii şi de acolo a privit în jos către mărunţeii ce, pe scena politică, îşi jucau rolurile după cât se pricepeau şi cât li se permitea.

Lumea i-a văzut pantofii şi genţile, decolteurile, fustele şi pantalonii strânşi pe trup. Au văzut-o îmbrăcată în costum de oşancă, dar şi în costum de baie. Au văzut-o călărind, mergând cu bicicleta sau aruncându-se cu paraşuta şi de fiecare dată a fost aplaudată. Pe scurt, a trăit o viaţă de vis.

Timpul, ca întotdeauna, trece prea repede. Iat-o acum pe fosta vedetă în postura unei condamnate la şase ani de închisoare cu executare. Are dreptul să atace sentinţa. Prin urmare să aşteptăm până după următoarea sentinţă.

Pe fondul emoţional al sentinţei date în dosarul “Gala Bute”, ministrul Justiţiei, un om care pare echilibrat şi foarte bine pregătit profesional, prezintă datele evaluării pe care a făcut-o în cazul procurorilor care conduc Parchetul General şi DNA.

Cele două evenimente au legătură în măsura care Elena Udrea consideră că Laura Codruţa Kovesi are o problemă personală cu ea, iar dosarul ei este o răzbunare.  Elena Udrea acuză “binomul”, personal pe generalul Florian Coldea şi promite că lupta va fi de acum înainte “pe viaţă şi pe moarte”. Fostul adjunct al directorului SRI a fost trecut în rezervă.

Şefa DNA a rămas pe funcţie, în ciuda celor care îşi doreau ca ministrul Tudorel Toader să propună revocarea ei. Traian Băsescu spunea după ce nu a mai fost preşedinte că avut şase colaboratori, iar dintre aceştia “trei i-au arestat pe ceilalţi trei”. Arestaţii: fostul şef al ANI, Horia Georgescu, fosta şefă DIICOT, Alina Bica şi Elena Udrea. Ceilalţi trei la care se referea T. Băsescu sunt doi:  generalul Coldea şi Laura Codruţa Kovesi.

O mică şi nevinovată omisiune: una dintre cele citate a reprezentat, fără nicio îndoială“ simbolul corupţiei, iar doamna din fruntea DNA a devenit, lucru recunoscut de toată lumea, un simbol al luptei anticorupţie. Între cele două este o diferenţă ca de la cer la pământ. Acesta credem că a fost principalul argument pentru care ministrul Tudorel Toader nu a recomandat revocarea din funcţie a şefei DNA.

Cum va lupta de aici înainte Elena Udrea? Arsenalul ei cuprinde informaţii compromiţătoare, “lucruri”, cum le spune ea. Să înţelegem, aşadar, că vor urma dezvăluiri cel puţin de greutatea celor aruncate de Sebastian Ghiţă? În linii mari ce era de spus s-a cam spus.

Elena Udrea nu are un “capital de simpatie” care să-i permită formarea unui grup de susţinători. Îi va sări în ajutor Traian Băsescu? Foştii admiratori politici nu se prea arată dispuşi să-i sară în apărare. În schimb, revocarea Codruţei Kovesi ar fi dat naştere unei mişcări de stradă, ar fi provocat proteste mai puternice decât cel de după Ordonanţa 13, dar şi unui curent internaţional foarte defavorabil României.

Indiferent de dorinţa conducerii PSD, Tudorel Toader a acţionat ţinând seama de opinia publică.

Abonează-te acum Online!