22.10.2019 00.00 Dezbatere electorală cu Stela Cădar, invitați: Radu Roca, Adrian Albu, Narcis Micle, Nagy Szabolc. Titlul emisiunii: Care este poziția USR față de guvernul Orban? (reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitat: Radu Roca. Titlul emisiuni: Viorica Dăncilă candidat la prezidențiale. (reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Anițaș. Titlul emisiuni: 05.00 În Slujba Comunității cu Mihai Sălceanu, invitat: Mihaela Grigorean. 06.00 Viața la Țară cu Ioan Anițaș.Titlul Emisiuni: 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere electorală cu Stela Cădar, invitați: Radu Roca, Adrian Albu, Narcis Micle, Nagy Szabolc. Titlul emisiunii: Care este poziția USR față de guvernul Orban? (reluare) 10.00 Panoramic Sportiv cu Ionuț Blăjean, invitat: Attila Pelcz. Titlul emisiuni: Activitate bogată pentru clubul Judo Master Satu Mare. 10.50 Info Studio (limba maghiară) cu Laczko Eva, invitați: Metecsa Istvan, Habarics Zsolt. Titlul emisiuni: Fotografi din pasiune – fotografii artistice. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitat: Radu Roca. Titlul emisiuni: Viorica Dăncilă candidat la prezidențiale. (reluare) 14.00 Dezbatere electorală cu Stela Cădar, invitați: Radu Roca, Adrian Albu, Narcis Micle, Nagy Szabolc. Titlul emisiunii: Care este poziția USR față de guvernul Orban? (reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Educație Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Radu Roca. Titlul emisiuni: Problematica mediului văzută de un important oficial. 16.45 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Maria Carmen Sas. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiță, invitat: Rodica Lohan. Titlul emisiuni: Tinerii și sănătatea mintală. 18.00 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (reluare)

Ce candidat UDMR este mai potrivit în fotoliul de primar al municipiului Satu Mare?

candidati udmr

candidati udmr

O competiţie internă pentru stabilirea celui mai bun candidat pentru fotoliul de primar al municipiului Satu Mare este şi la UDMR. În cursă s-au înscris 5 candidaţi.
Potrivit preşedintelui organizaţiei judeţene UDMR, senatorul Pataki Csaba, candidatul oficial al Uniunii va fi stabilit de Comisia Electorală a UDMR până cel târziu în aprilie 2016.

Aşadar în competiţie s-au înscris deputatul Kereskényi Gábor – preşedinte al Organizaţiei Municipale, fostul senator Tiberiu Gunthner, Bela Zazula – fost candidat la Primăria Satu Mare din partea PCM, Masculic Csaba – consilier local al municipiului Satu Mare şi Ilonczai Annamária – lidera MADISZ.
Cei care s-au înscris au semnat şi un angajament că nu vor candida la Primăria Satu Mare din partea altor partide, dar nici ca independenţi.
Care are şanse mai mari?

 

Ce candidat UDMR este mai potrivit în fotoliul de primar al municipiului Satu Mare?
Abonează-te acum Online!
 1. Eugen a spus: 31 august 2015, ora 12:07

  Pana in anul 1970 (cand maghiarii au fost inca majoritari !) orasul a fost unul curat si civilizat. Problemele cu curatenia au inceput sa apara odata cu punerea in practica a puleticii de asimilare fortata a maghiarimii prin construirea de blocuri in cartiere si popularea acestora cu venetici in masa romani necivilizati, inculti si certati cu curatenia !. Astfel orasul a ajuns din unul curat in unul curat murdar !. Cine-i de vina pt. asta ?, maghiarimea ? care a demostrat spirit de curatenie si civilizatie ? sau cei venetici ?. Celui mai iubit fiu al orasului (Olteanului ales !!!) ii place mizeria deoarece in asta a crescut si a vazut iar modificarea (curatenia) nu-i convine !, de aceea nu a luat nicio masura de a-i amenda drastic pe cei care fac mizerie deoarece asta l-ar afecta in campania electorala. Pana cand nu veti alege conducatori potriviti si nu veti civiliza sa nici nu ne asteptam de mai bine !. De respect fata de minoritati sa nici nu mai pomenesc !. ( ar trebui sa-i respectati mai mult pe cei de la care puteti invata !.)

 2. zeca a spus: 29 august 2015, ora 17:53

  Spun ca Omul, adica primarul, sfinteste locul. acolo unde-i primar harnic si localitatea arata bine, curata si ingrijita

 3. titel a spus: 29 august 2015, ora 17:52

  dintre candidati eu il vad cel mai potrivit pe deputatul kereskeny
  numai sa nu semene cu cei de dinaintea lor

 4. zeca a spus: 29 august 2015, ora 17:49

  Omul, adeca primarul sfinteste locul. unde-i primar harnic si localitatea este placuta, curata si ingrijita.Ma si mir ca SANEPIDU nu inchide orasul asta din cauza murdariei

 5. Babacu a spus: 29 august 2015, ora 13:46

  Ati vazut la Sibiu cita civilizatie este in Piata Centrala la manifestari publice? Comparati cu Centrul Nou din Satu Mare cu grohaieli, rigiieli, scuipaturi, mincat seminte etc si veti gasi gasi explicatia de ce Satu Mare a ramas mult in urma. Multumiti-le d-lor Coica si Stef.

 6. carol a spus: 29 august 2015, ora 13:31

  recomandare catre ANONIM …. hai sa ne comparam cu Zalaul! deja ne-a depasit. suntem cel mai jalnic oras din romania. Mizerie, mizerie peste tot. nu se construieste nimic. Mergeti sa vedeti Oradea apoi vorbiti.
  n-am vazut la domnii din poze nicio idee.

 7. ANONIM a spus: 29 august 2015, ora 11:23

  Asa ca vreau infintarea zonelor …noi sa fin in regiunea maramuresului cu primaria in Baia Mare…nu cu primari si hotelurile lor din Budapesta , cu bani din Satu Mare…..

 8. ANONIM a spus: 29 august 2015, ora 11:19

  Apropo ati vazut cum arat Baia Mare….si apoi sa zicem ca iles sau oricare altul a facut ceva pentru Satu Mare, … Baia Mare e cu 20 de ani in fata noastra …si acum 20 de ani eram noi in fata lor !!!
  Degeaba oameni ca oseni si maramureseni…nu-s ….astia…

 9. Babacu a spus: 29 august 2015, ora 10:53

  @Arpad: multe nu intelegi tu, mai baiatule. Asa cum nu intelege nici Eugen si nici altii. Sa-ti spun pe romaneste: vremea grofilor a trecut, a venit vremea europenilor, trebuie sa alergati repede sa-i prindeti din urma.

 10. Arpad a spus: 29 august 2015, ora 10:12

  La zilele Partium nu inteleg de ce ar fi trebuit sa se vorbeasca limba romana, daca era un eveniment pentru maghiari… ? Nu imi place sa vad atat de multi nationalisti care tot injura pe maghiari pe aici… Ce explicatie au cei care au atata ura fata de maghiari? Stramosii mei au locuit in acest oras de mai bine de 120 de ani, atat pot dovedi… Singurul primar competent pe care l-a avut Satu Mare, de cand ma stiu eu, a fost Iuliu Ilyes… In alte tari sunt tolerati si respectati toate minoritatile si sa nu uitam, cu numai 60 de ani in urma, romanii erau minoritate in orasul acesta…

 11. Gheorghe a spus: 28 august 2015, ora 22:08

  Nu e unul printre ei care sa poata conduce orasul. Orice candidat din partea udemere va fi catastrofal pentru Satu Mare. Eu stiu ca exista unguri foparte capabili si profesionisti si seriosi. Oricand as vota unul din ei daca ar veni din partea unui partid doctrinar si nu a unui grup etnic. cata vreme ungurii vor face acest joc ne vom imparti intre unguri si romani. Si sa nu se bazeze pe faptul ca romanii nu sunt uniti. daca asa vor asa vom juca. Romanii trebuie sa voteze cu candidatul cel mai bine plasat pana cand udemeristii vor renunta la acest mod de a face politica. Politica udemere tine orasul in loc, blocheaza competitia politica si impiedica alegerea pe baze competitive, concurentiale, a unei conduceri bune. In acest fel ei fac un deserviciu satmarenilor, inclusiv al celor de etnie maghiara.

 12. Babacu a spus: 28 august 2015, ora 17:56

  @Eugen: n-ai inteles nimic din ce am spus. La zilele Partium au fost si citiva prieteni moldoveni, care nu stiu limba maghiara. De ce a trebuit sa le traduc eu, de ce nu ati tradus voi direct de pe scena? Nimeni nu e obligat sa cunoasca limba maghiara, dar la o manifestare publica din Romania fiecare roman are dreptul sa fie informat in limba romana, limba oficiala a Statului Roman. Nu puneti egalitate intre limba romana si limba maghiara, in Romania eista o singura limba oficiala. De ce refuzati climatul de toleranta pe care vi-l ofera majoritatea? Toleranta romanilor voi o interpretati ca o slabiciune, ceea ce este o mare greseala. Politicienii unguri nu v-au adus nimic bun, mergeti in Harghita si Covasna sa vedeti „binefacerile” UDMR-ului, zona de acolo este cea mai saraca din Transilvania. Si cine ti-a spus ca as fi impotriva maghiarimii? Impotriva UDMR care exploateaza totul politic da, sint impotriva lor, dar nu impotriva maghiarimii, a caror cultura este la fel de valoroasa ca si cultura altor popoare.

 13. ioan a spus: 28 august 2015, ora 17:51

  Pai maghiar bacsi,, este adevarat ca probabil nu sunt la cultul tau gramatical, dar omule am scris intentionat si voi mai scrie asa cu multi de <>,, ca sa intelegi ce au facut in istorie nemernici de hortisti cu noi ROMANIIIIIII,,, inca odata la IP, TRASNEA< MOISEI< COSNICI de SUS DE JOS si nu numai moi bacsi,, ilyen gozemberek voltak azok sengyen ,,, de cate ori o sa ne aducem aminte ne-au omorat membrii ai familiei cum sa uiti asta ???? gazember ur ????

 14. vlad tepes a spus: 28 august 2015, ora 15:45

  NICI UN UNGUR

 15. eugen a spus: 28 august 2015, ora 15:25

  toti!!!

 16. Alex a spus: 28 august 2015, ora 13:05

  nu este mai bine deloc cum puteti spune asta.. sa conduca in tara lor nu aici.. ii destul ca trebuie sa ii inghitim zi de zi

 17. Attila a spus: 28 august 2015, ora 12:37

  Politicienii care au cate un fotoliu la Bucuresti si tot prostiile alea cu diferitele autonomii le povestesc nu au ce cauta in Satu Mare. Parca acest consilier nu e naționalist,are experienta atât la privat cat si in administratie si merita un vot chiar de la maghiarii care data trecuta nu au mers cu Gyuszi. Marele deputat este de personalitate identică cu cei din Covasna. Cică la zilele organizate nu li sa dat voie comercianților sa vanda mici deoarece sunt produse romanesti.Hai ma!Nu vi rusinuca un pic? Daca si altii s-ar comporta asa s-ar închide o gramada de fabrici de prin cele 3 județe deoarece nu ar avea unde sa-si vanda marfa. Oricine-de orice culoare politica-orice etnie ar conduce orasul ar trebui sa-l conducă astfel încât sa îmbunătățească nivelul de trai-edycatie-sanatate întregii populații indiferent cine ar fi.

 18. ciprian a spus: 28 august 2015, ora 12:10

  Avem trista experienta a realizarilor primarilor din udmr…nu ne mai trebuie alt alogen la conducerea orasului

 19. Eugen a spus: 28 august 2015, ora 11:09

  @Babacule !, daca nu ai fi atat de limitat si egoist cat esti ti-ai da seama ca maghiarii alaturi de care traiesti au contribuit in cresterea valorii tale prin faptul ca ai invatat de la acestia lb. maghiara fara sa platesti pt. asta care in alte conditii nu l-ai fi invatat deoarece este o limba grea recunoscut de altii. Multumita lor, cota ta a crescut !, ca urmare nu inteleg ce ai pierdut multumita maghiarimii , de ce esti impotriva lor, de ce doresti neaparat sa-i asimilezi ?. Ar trebui sa te bucuri ca organizeaza evenimente culturale in lb. maghiara care nu te afecteaza deloc si nici pe multi rumani de bun simt care au invatat cat de cat lb. maghiara de la fratii mai mici maghiari.

 20. Eugen a spus: 28 august 2015, ora 10:45

  Niciunul dintre acesti candidati nu vad potrivit in fotoliul de primar al municipiului Satu Mare. Nu au facut nimic bun pt. noi, si-au urmarit doar scopurile proprii (rost de trai bun). In ceea ce priveste problema rumano-maghiara din Transilvania numai tampitii/cretinii cred ca cei 1,2 mililoane de maghiari pot sa impuna celor 7 milioane de rumani sau ca statul ungar ar dori sa-si alipeasca Transilvania ca pt. cei 1,2 milioane de maghiari sa mai primeasca inca 7 milioane de rumani ( adica jumatate din populatia Ungariei ar fi rumani !). Aceasta isterie ieftina nationala este buna numai de a speria pe prosti pt. a castiga capital electoral. Familiile mixte au alta conceptie, au trecut demult peste faza asta altfel nici nu s-ar fi cuplat. Rumanii majoritari daca ar avea putin bun simt ar trebui sa ceara pt . „frati” lor mai mici – maghiari respectarea drepturilor de care se bucura si ei pt. a-si putea folosi liber si nestingherit limba, cultura, obiceiurile, symbolurile, etc. proprii care constituie valoare al patrimoniului national si sa respinga dorinta impunatoare de asimilarea fortata a acestora !. Cereti introducerea si respectarea Rezolutiei de la Alba Iulia din 1918 facuta de rumani cu privire la celelalte minoritati nationale !!!.

 21. Babacu a spus: 28 august 2015, ora 08:38

  Intr-adevar, familiilor mixte nu le cad deloc bine aceste „clinciuri” intre romani si maghiari. Dar nici romanii get-beget si nici maghiarii cinstiti nu agreeaza aceste divergente regretabile, pentru ca romanii nu sint conflictuali ca popor, romanii sint un popor pacifist si istoria a dovedit-o, exista multe nationalitati in Romania (si e foarte bine ca exista) si cu apropape toate romanii sint in relatii foarte bune. Cine agreeaza conflictele? Chiar organizatiile politico-culturale-civice-etnice maghiare (asa se autointituleaza UDMR, cind le convine sint partid -dar neinscris la tribunal, cind nu le convine sint organizatie culturala, daca nici asta nu le convine sint organizatie civica etc etc), ele intretin de 25 ani aceasta atmosfera de vrajba si tensiune. Desfiintarea prin lege a partidelor organizate pe principii etnice ar fi o varianta demna de luat in considerare.

 22. lucian a spus: 27 august 2015, ora 21:27

  V-ati pus intrebarea cite familii mixte sunt in Satu Mare? ele se simt jignite si cind romanii injura ungurii si cind ungurii pe romani.
  Familiile mixte cu cine voteaza? Eu zic ca vreo 2000 de voturi de la maghiari pot merge la candidatul roman si tot pe atitea pot merge de la romani la candidatul udmr

 23. Cizma a spus: 27 august 2015, ora 19:48

  candidatii isi pun baietzashii la votat.

 24. maghiar a spus: 27 august 2015, ora 18:51

  Ce roman esti Ioan? Vostrii cu 2 de i?
  Sa stii : nostri , vostri cati or fi nu se scriu cu doi de i …:)

 25. ioan a spus: 27 august 2015, ora 16:38

  En vagyok a leg yob,, voi mereti si candidati oriunde dincolo de granita ,, si cea mai buna varianta pentru voi toti este sa plecati in SIRIA,, amintindu-ne de ceea ce au facut fratii vostrii in 1940,, cu toti fostii vostrii horty miclous teleki, romania temeti ,, ne aducem aminte perfect ce au facut la IP< TRASNEA si MOISEI,, si nu numai,, am pierdut neamuri grele …. ase ca lasati-ne in pace !!!!!!!!!!! mereti alaturea cu ploaia !!!!!!!!

 26. ioan a spus: 27 august 2015, ora 14:55

  800 voturi la masculic si 600 voturi la gunthner in 10 minute……..

  Da, sigur. Informatia Zilei: hack sau bani?

 27. Babacu a spus: 27 august 2015, ora 13:37

  @stimabil: voi udemeristii traiti intr-o tara numita ROMANIA. Cum puteti sa faceti abstractie de LIMBA OFICIALA a statului ? Inseamna ca traiti intr-o lume a voastra pe care nimeni in afara de voi n-o intelege si care este departe de realitate. In toata Europa tendinta este spre schimb cultural si colaborare intre culturi, doar voi va izolati intr-o lume fantasmagorica a voastra, o lume care nu duce nicaieri. Nici romanii, nici svabii, nici tiganii (nu romii cum ziceti voi, si aici se vede tendinta cretina a voastra de separare, adica romanii cu romii intr-o grupa, iar noi maghiarii in alta grupa) nu pot fi acuzati se SOVINISM asa cum sinteti acuzati voi. Voi nu vorbiti alta limba pentru ca NU VRETI. Va dau o veste proasta: nici o sansa pentru voi udemeristii! Sinteti depasiti, nu sinteti capabili sa traiti intr-o lume civilizata, nu stiti sa faceti altceva decit scandal. Si mai vreti functii?

 28. 007 a spus: 27 august 2015, ora 13:37

  …stimabil (?)Pai nu ti-ai dat seama ca traiesti in Romania, asa-i ?…si nici ca limba romana este limba nationala si in consecinta OBLIGATORIU de STIUT ?!
  Dar la cine incerc eu sa-i explic o normalitate, intr-un stat european…unor indivizizi,blocati in seaua calului.
  PS.Ce crezi ,cum s-a simtit unguroaica ,care are sot roman si-l iubeste,sau ungurul care are sotie romanca ,cand li sa pus urmatoarea intrebare,,de ce voi ungurii sunteti atat de rai si nerespectuosi cu noi,sa fie oare cresterea din pusta sau gena voastra inca tulbure?!

 29. Attila a spus: 27 august 2015, ora 13:34

  Kereskényi Gábor a legmegfelelőbb választás az RMDSZ polgármester jelöltjének. Maskulik úr hasonlóan elnyerte volna bizalmam, ha nem lenne egy modortalan és tuskó ember.

 30. stimabil a spus: 27 august 2015, ora 11:47

  Pentru BABACU – cum este sin in titlul acestor evenimente culturale : Zilele Maghaire ale Partium !!!!!!!!!!!!! Era normal atunci ca si la Oteloaia sa fie tradusa totul in limba maghiara si limba svabeasca si limba romanii ?

 31. stimabil a spus: 27 august 2015, ora 11:38

  Atatea idei aici !!!!!!! Eu zic sa-si faca fiecare curatenie in ograda lui prima data ! Eu sunt din mama romanca si tata maghiar ! Deci daca cineva are drept de a sudui una sau cealalta parte , eu o am !!!!!! Eu asa stiu ca tatii si mamele au grija de copilasi , si ca fratii mai mari au grija de cei mai mici ! Dar ma rog lui Dumnezeu fratii romani(majoritarii) cum au grija de fratii maghiari(minoritarii) , cand exista legislatie aprobata de majoritatea romaneasca in parlamentul romanesc cum ca acolo unde exista 20% populatie minoritara , majoritarii isi asuma responsabilitatea de a trasnpune in toata viata economica , de zi cu zi si in admnistratie posibilitatea ca cel care se adreseaza lor sa-si poata rezolva problema in limba natala ?Eu zic ca prima data trebuie sa dai , dupa care sa ceri , sa ai asteptari !

 32. nicu a spus: 27 august 2015, ora 11:26

  In primul rind ,UDMR ISTI ar trebui sa stie limba romina ,sa vorbeasca corect ,gramatical pentru aceste functii nu aven nevoie de sovin,profitor oameni cu doaua fete care se ascund unde este locul mai calduti.

 33. Vasile a spus: 27 august 2015, ora 10:18

  Gunter si Masculic vorbesc bine romaneste, nu sunt asa sovini ca ceilalti

 34. Ulpius a spus: 27 august 2015, ora 08:23

  De acord total cu Babacu ,dar ce facem cu primul tur ,cu procentele si cu impartitul partidelor romanesti….????

 35. ilyes a spus: 26 august 2015, ora 23:31

  Eu sunt cel mai potrivit Gyuszi al vostru, votati-ma si va mai construiesc o groapa cu Dominium, mai vreau odata ca nu imi place la Cluj cafelele ce le fac lui Hunor nu ii mai plac, primarii din tara nu mai dau doi bani pe mine ca vb prea mult si fara noima. Votati Gyuszi nyuszi!

 36. Babacu a spus: 26 august 2015, ora 23:02

  Nici unul. Caz concret: la zilele Partium nu s-a pronuntat (de pe scena) nici un cuvint in limba romana. De ce? Stiam ca UDMR-istii sint oameni limitati, cu idei putine si fixe, dar comportamentul lor ii pune in garda pe romani si arata ce s-ar intimpla daca (Doamne fereste!) Transilvania ar fi prin absurd sub administratie maghiara. Chiar si conationalii vostri, maghiari obisnuiti si cinstiti (dar care nu sint membri UDMR) dezaproba acest comportament. Mai udemeristi de doua parale, voi mai astepati ca romanii sa va voteze dupa ce ii sfidati pe fata? Eu stiu limba maghiara, am inteles ce s-a vorbit, dar au fost in Centrul Nou si romani de buna-credinta care nu stiau limba maghiara si mi-au spus ca s-au simtit penibil ca n-a fost tradus nimic in romana, nici macar un rezumat la prezentari, iar Hunor (acelasi individ pervers care n-are nimic comun cu Romania) n-a pronuntat nici un cuvint in limba romana. NU MERITATI nici o functie publica in Satu Mare pentru ca NU prezentati incredere, udemeristi inapoiati si primitivi!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.