Cazanciuc vrea să fie respinse toate ordonanţele guvernului | Informaţia Zilei

Cazanciuc vrea să fie respinse toate ordonanţele guvernului

Scris de Vasile Andreica, 29 iunie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a anunţat, sâmbătă, că în Monitorul Oficial a fost publicată Ordonanţa de Urgenţă 100, menţionând că în numai şase luni a fost emis cel mai mare număr de OUG-uri văzut vreodată. El a precizat că Parlamentul trebuie să îşi fixeze drept obiectiv respingerea tuturor Ordonanţelor de Urgenţă emise de guvernul actual, ”incapabil să ia măsuri de relansare a economiei ţării”.

El a reamintit că, în 25 iunie 2019, Ludovic Orban spunea că “mesajul dat de români a fost acela de a nu mai fi adoptate Ordonanţe de Urgenţă a căror constituţionalitate nu poate fi verificată în timp util prin sesizarea altor autorităţi în afară de Avocatul Poporului”, iar la începutul mandatului de premier afirma că nu va adopta ordonanţe de urgenţă în exces pentru modificarea legislaţiei în vigoare şi va implementa recomandările Comisiei de la Veneţia.

“Dar în noiembrie 2019, când au preluat guvernarea, salvatorii liberali ai democraţiei nu au pus capăt <<abuzului>> de ordonanţe de urgenţă pe care îl invocau. Dimpotrivă, l-au consolidat! Recordul absolut de sfidare a poporului îl reprezintă, de departe, angajarea răspunderii politice a Guvernului pe bugetul României, urmată de noaptea lungă a ordonanţelor de urgenţă. Au fost atunci adoptate 25 de ordonanţe, deşi, la începutul şedinţei de Guvern, pe ordinea de zi figurau doar două”, a afirmat Robert Cazanciuc.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517