Câţi ucraineni mai intră în România într-o zi?

Scris de I. Z., 03 decembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »


În data de 02.12.2022, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 152.600 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 45.700 de mijloace de transport.

Pe sensul de intrare în România, au fost 86.240 de persoane, dintre care 7.256 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 6,56 % faţă de ziua precedentă). Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 02.12.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 2.968.572 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, Poliţia de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

45 de fapte ilegale (29 de infracţiuni şi 16 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 26.900 lei;
au fost confiscate bunuri în valoare estimată de aproximativ 517.000 lei;
nu s-a permis intrarea în ţară a 33 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 19 cetăţeni români din diferite motive legale.

Abonează-te acum Online!
 1. skricek alexandru a spus: 09 decembrie 2022, ora 17:26

  Romani au salarii sa se imbrace numai de la magazinele de marca? De asta nu Shengen ca cei ce conduc tara sunt ……… Nu strainii sunt de vina.

 2. Dac Bulibas a spus: 04 decembrie 2022, ora 12:15

  Sursa : Ziare.com
  Polonia îi taxează pentru cazare şi mâncare pe refugiaţii ucraineni. Bulgaria îi scoate din hoteluri de la 1 decembrie.

  ( In Ungaria, multi refugiati ucraineni MULG statul ungar de bani cand-colo nici macar nu se mai afla pe teritoriul Ungariei !!!). Cine le verifica pe acestia daca mai stau in Statul respectiv ?….Prin acest procedeu, smecherii ucraineni in calitate de refugiati pot ridica /aduna ajutoare (bani) de la mai multe State inclusiv, romanica !. Eu refugiatilor ucraineni NU le-as da nici un ban doar cazare si 3 mese gratuite pe zi !!!. Daca vor mai mult, sa si le cumpere pe banii lor !!!.

 3. Viorel a spus: 03 decembrie 2022, ora 17:59

  Rasputin a declansat cea mai mare migratiune in acest secol, speram va raspunde si sa fie condamnat pentru crima de razboi.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517