Image 1
Image 2

Câteva sfaturi utile pentru a scăpa de pirul din grădini

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Pir
Pir

Nu sunt puţine grădinile în care pirul, o plantă deosebit de rezistentă, dar şi încăpăţânată în ceea ce priveşte expansiunea sa nu se dă bătut. Efectele ei dăunătoare se resimt în mod special în culturile decăpşun, dar şi în cele de cartof. Combaterea acestei buruiene este deosebit de dificilă.

Totuşi preocupările, studiile făcute în a distruge planta par să fi dat rezultate. Dacă fermierii implicaţi în agricultura clasică au la îndemână numeroase soluţii chimice, persoanele care aleg să practice o agricultură ecologică reuşesc mai greu să stopeze dezvoltarea pirului.

Experienţa a dovedit că un amestec loliul, festuca, trifoi şi ghizdei are sorţi de izbândă în lupta cu pirul. Această soluţie nu îşi arată eficienţa din primul an. Iniţial aceste plante vor coexista cu pirul în primul an. Concurat pentru lumină şi elemente nutritive, în lunile iulie-august când pirul începe să facă sămânţă, el îşi va pierde din capacitatea de a invada solul. Treptat, pirul va fi sufocat.

O altă variantă eficientă de distrugere a pirului este cultivarea pe zona afectată a trifoiului pitic. Un alt avantaj al culturii de trifoi pitic este acela că permite păstrarea apei în sol, ceea ce favorizează dezvoltarea râmelor benefice substratului pentru culturi. Floarea-soarelui este inamicul numărul unu al pirului.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with