Câte persoane au trecut cele 3 puncte de frontieră din judeţul Satu Mare, în anul 2019? | Informaţia Zilei

Câte persoane au trecut cele 3 puncte de frontieră din judeţul Satu Mare, în anul 2019?

Scris de Matei Larisa, 24 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră a prezentat ieri, 23 ianuarie, bilanţul activităţii desfăşurate de către poliţiştii de frontieră de pe raza judeţului Satu Mare în anul 2019.

La bilanţ au participat inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei – comisar şef de poliţie Florin Coman, precum şi reprezentanţi ai structurilor din judeţ cu care poliţiştii de frontieră cooperează.

Bunuri confiscate de 9.740.000 lei

În anul 2019, prin punctele de trecere a frontierei de pe raza judeţului Satu Mare, respectiv prin PTF Petea, PTF Urziceni şi PTF Halmeu, s-a înregistrat un trafic de aproximativ 3.900.000 de persoane care au tranzitat frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire în sau din România. De asemenea, au tranzitat frontiera peste 1.495.000 mijloace de transport.

În aceeaşi perioadă, poliţiştii de frontieră sătmăreni au întocmit 326 dosare penale sub aspectul săvârşirii a 407 infracţiuni de către 529 persoane, şi totodată au aplicat 685 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 186.000 lei. Valoarea totală a bunurilor confiscate în cursul anului 2019 a fost de peste 9.740.000 lei.
În ceea ce priveşte migraţia ilegală au fost intensificate măsurile de supraveghere şi control la frontiera de stat, iar potrivit reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, acest lucru a dus la descurajarea eventualelor grupuri de migranţi care intenţionau să treacă ilegal frontiera.

175 de cetăţeni străini, prinşi la frontiere

În urma celor 96 de acţiuni desfăşurate pe linia migraţiei ilegale, au fost înregistrate 46 dosare penale în care au fost implicaţi 175 de cetăţeni străini, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei. Totodată, au fost reţinuţi şi cercetaţi 4 traficanţi de migranţi.

Contrabanda cu ţigări ocupă segmentul cel mai important, ca volum, din totalul bunurilor traficate ilicit pe teritoriul României, iar în anul precedent nu mai puţin de 43 de dosare penale au fost înregistrate, fiind implicate 40 persoane, sub aspectul săvârşirii a 46 de infracţiuni. În acest sens, a fost descoperită şi ridicată în vederea confiscării cantitatea de peste 680.000 pachete ţigarete de provenienţă ucraineană, în valoare totală de 4.840.000 lei.

De asemenea, au fost efectuate 13 percheziţii domiciliare în cadrul unor acţiuni de combatere a contrabandei cu ţigări şi au fost puse în executare 15 ordonanţe de punere sub sechestru asigurator. Valoarea bunurilor puse sub sechestru se ridică la suma de 1.580.000 lei.

Ca urmare a activităţii desfăşurate pe linia traficului internaţional cu autoturisme furate, au fost înregistrate 32 dosare penale, pentru săvârşirea a 32 infracţiuni de către 32 persoane, cetăţeni români şi străini. Au fost astfel descoperite 32 autovehicule semnalate ca fiind furate sau căutate de autorităţile din ţară, cât şi din străinătate, a căror valoare depăşeşte suma de peste 2.170.000 lei.

”La nivelul structurilor de pe raza judeţului Satu Mare s-a pus accent pe colaborarea cu autorităţile de frontieră din ţările vecine şi s-au desfăşurat 165 de misiuni în comun cu poliţia ungară şi 68 cu autorităţile de frontieră din Ucraina, pentru supravegherea frontierei de stat, precum şi 129 de şedinţe şi întrevederi de frontieră cu autorităţile statelor vecine. Situaţia operativă a inspectoratului a fost una activă şi deosebit de variată, rezultatele obţinute de inspectorat reflectând eforturile depuse de poliţiştii de frontieră atât pe linia supravegherii şi controlului trecerii frontierei de stat, cât şi pe linia combaterii infracţionalităţii transfrontalier”, au transmis reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, în cadrul unui comunicat de presă.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517