Câte locuri la licee mai sunt pentru absolvenţii de clasa a VIII-a? | Informaţia Zilei

Câte locuri la licee mai sunt pentru absolvenţii de clasa a VIII-a?

Elevi la Evaluare Nationala

În judeţul Satu Mare, efectele pandemiei de COVID-19 s-au făcut simţite până şi la repartizarea computerizată în învăţământul liceal a absolvenţilor clasei a VIII-a. Lipsa întâlnirilor cu diriginţii, a unor îndrumări necesare, a făcut ca foarte mulţi elevi să nu-şi completeze corect fişele şi astfel să nu fie repartizaţi la liceu.

Spre deosebire de alţi ani, acum au rămas pe dinafară 232 de absolvenţi de clasa a VIII-a, din cei 1.662 înscrişi. Pentru aceştia au mai rămas doar câteva locuri la liceele teoretice şi tehnologice. Potrivit unui tabel afişat pe site-ul ISJ, semnat de inspectorul general adjunct Delia Gavra, în total la aceste licee au rămas 84 de locuri, dar fără cele rezervate rromilor şi copiilor cu CES. Dăm câteva exemple la filiera teoretică: CN Mihai Eminescu – 3 locuri, CN Kolcsey Ferenc – 1 loc, Liceul Reformat – 1 loc, Liceul Teoretic German – 1 loc. Liceul Teoretic George Pop de Băseşti, care are sediul în curtea Liceului Tehnologic Elisa Zamfirescu, înfiinţează o clasă de zi profil uman, specializarea filologie. Potrivit informaţiilor furnizate de directoarea prof. Mihaela Sălceanu, la clasa respectivă au mai rămas doar câteva locuri.

În învăţământul profesional, în urma desfăşurării procedurii de admitere, au fost admişi 712 elevi, din care 119 la învăţământul profesional dual. Au fost admişi, de asemenea, 26 de elevi pe locurile speciale pentru candidaţii de etnie romă şi un elev pe locurile distinct alocate candidaţilor cu cerinţe educaţionale speciale (CES). La nivelul judeţului Satu Mare sunt 432 de locuri neocupate în învăţământul profesional, din care 87 la învăţământul dual.

A doua etapă de repartizare începe în 24 iulie. Repartizarea se va face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere judeţeană, ce va fi publicată pe site-ul inspectoratului şcolar judeţean şi comunicată unităţilor de învăţământ. În această etapă intră elevii care nu şi-au completat bine fişele de înscriere, absolvenţii clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, candidaţii care nu au participat la admitere şi absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517