Cătălin Botezatu şi designeri sătmăreni şi-au prezentat colecţiile vestimentare la Castelul Carei

Scris de Mirela Filimon, 08 iulie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Show-ul de modă a fost unul de excepţie, transformând municipiul într-un pol al modei, preţ de o zi

Careiul a devenit, preţ de o zi, o veritabilă capitală a modei. În seara zilei de 7 iulie, celebrul Cătălin Botezatu şi ceilalţi designeri invitaţi din judeţul Satu Mare au oferit un show de modă, în curtea Castelului din municipiul Carei.

Evenimentul s-a aflat în organizarea Asociaţiei Economice Româno-Germane pentru Regiunea de Nord-Vest şi Camera Meşteşugarilor Satu Mare. Desigur că lista instituţiilor implicate în reuşita acestei manifestări nu se opreşte aici. Este vorba despre voluntari ai organizaţiei Sam Studia, precum şi de la Polipol Mobila SRL Foieni, Dan Brumboiu şi Knecht Csaba.

Eforturile tuturor s-au concretizat într-o seară explozivă, în care mai multe firme de confecţii din judeţul Satu Mare, precum şi designeri locali şi-au prezentat cele mai noi colecţii vestimentare. A fost o explozie de culoare, un show prin care s-au făcut remarcaţi mai mulţi artişti care dau viaţă materialelor textile, lăsându-şi amprenta personală asupra fiecărei ţinute.

O colecţie care a atras atenţia spectatorilor a fost cea a Biancăi Sas, cunoscut designer sătmărean născut la Carei şi mutat în Certeze, după căsătorie. Celebrele sale ii au fost apreciate nu doar de publicul sătmărean, ci şi de inegalabilul Cătălin Botezatu, care a avut numai cuvinte de apreciere la adresa sa, într-un interviu acordat în exclusivitate postului de televiziune Informaţia TV. Acesta va fi publicat, zilele următoare, şi în ediţia tipărită, respectiv on-line, a publicaţiei Informaţia Zilei.

Şi firma Inedit a avut o prezentare a celor mai noi creaţii, primind aplauze la scară largă. Începând de la sacouri, pantaloni, rochii ample şi încheind cu fuste în croiuri deosebite, au fost toate admirate şi apreciate de publicul prezent la eveniment.

Show de excepţie oferit de celebrul Cătălin Botezatu

După alte două prezentări ale unor firme locale de confecţii pentru bărbaţi, a urmat Haute Couture by Cătălin Botezatu, care a oferit sătmărenilor un show memorabil. Coafurile supradimensionate, accesorizate cu pene de fazan si flori uriaşe, dar şi cu pietre preţioase. perle, ori materiale diafane şi dantele delicate au făcut ca prezentarea de modă oferită sătmărenilor de către Cătălin Botezatu să fie una etalon pentru toţi creatorii de modă şi designer-ii care urmăresc să-şi prezinte creaţiile în acest fel.

A fost un show care a ridicat mult standardele prezentărilor de modă organizate la nivel judeţean, atât în ceea ce priveşte ideea în jurul căreia s-a creat colecţia, culoarea predominantă, coafurile realizate impecabil, machiajele profesionale, prestaţia fotomodelelor care, s-a văzut cât se poate de clar, că au fost selectate şi pregătite riguros, înainte de a îmbrăca piesele vestimentare semnate de Cătălin Botezatu.

Este de prisos a fi menţionat faptul că şi discursul său de după parada de modă a fost aplaudat şi apreciat de invitaţi. Designerul s-a arătat foarte bucuros de prezenţa la Carei şi pentru faptul că i s-a oferit ocazia de a arăta şi sătmărenilor o mică parte din arta creată de acesta.

Finalul evenimentului a fost asigurat de reprezentaţia sublimă a artistei albaneze Arlinda Morava, care a fost acompaniată de Arte Quintet, împreună oferind un spectacol muzical excepţional. Au fost aplaudaţi minute în şir, pentru fiecare operă interpretată cu o eleganţă şi prestanţă aparte.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517