Image 1
Image 2

Cât suntem de risipitori? 40% din produsele alimentare le aruncăm la gunoi

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Specialiştii arată că dacă nu luăm măsuri, până în anul 2030, 700 de milioane de persoane vor ajunge să fie strămutate din cauza deficitului de apă

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, InfoCons, anunţă pe pagina sa de internet că anul acesta, organizaţiile de consumatori din întreaga lume se unesc pentru a solicita schimbări globale menite să contribuie la evitarea colapsului mediului înconjurător.

În 15 martie  se sătbătoreşte Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, tema din acest an fiind “consumatorul sustenabil”. “Mişcarea consumatorilor va evidenţia schimbările de stil de viaţă pe care consumatorii le pot face pentru a-şi juca rolul şi ce trebuie să facă guvernele şi întreprinderile pentru a face sustenabilitatea să fie alegerea uşoară pentru consumatori. Avem nevoie urgentă de acţiuni drastice pentru a rezolva crizele globale de schimbări climatice şi pierderea biodiversităţii. Pentru a face acest lucru, trebuie să reducem emisiile de gaze cu efect de seră (GES), deşeurile şi utilizarea resurselor din toate sectoarele”, scrie InfoCons într-un comunicat publicat pe pagina sa.

Conform sursei citate, Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorului 2020 se va concentra pe implicarea şi abilitarea consumatorilor pentru a face alegerile durabile necesare pentru îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă: “În prezent suntem blocaţi într-un model de consum cu deşeuri bogate pe bază de combustibili fosili, care leagă creşterea cu utilizarea resurselor. Este vital să ne schimbăm modelul nostru de consum şi să facem într-un fel ca să susţinem mai degrabă decât să subminăm progresul în privinţa provocărilor sărăciei, foamei, inegalităţii, sănătăţii precare şi locuinţelor inadecvate”.

Specialiştii arată că dacă nu luăm măsuri, până în anul 2030, 700 de milioane de persoane vor ajunge să fie strămutate din cauza deficitului de apă. Statisticile arată că aproape 40% din produsele alimentare din lume sunt irosite sau pierdute. De asemenea, la nivel global, numai 9% din tot materialul produs vreodată a foist reciclat, în condiţiile în care 79% se află în depozite de deşeuri, în depozite sau mediu, iar 12% a fost ars, afectând biodiversitatea şi poluarea marină.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with