00.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Gabriel Zetea, Lorand Turos, Ovidiu Silaghi. Titlul emisiunii: Ultimele zile ale campaniei electorale. (reluare) 02.00 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 03.00 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu– raport la 7575 de zile. 04.00 Ne Cheamă Natura 05.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitaţi: Camelia Iacob, Irina Tămăşan. 06.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Ştiri 07.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Gabriel Zetea, Lorand Turos, Ovidiu Silaghi. Titlul emisiunii: Ultimele zile ale campaniei electorale. (reluare) 09.00 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu, invitat: Radu Roca. Titlul emisiuni: Obiectivele candidaţilor PSD în parlamentul european.(reluare) 10.00 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Iulian Budău. Titlul emisiunii: Realitatea şi provocările familiilor. 11.15 Teleshopping 11.30 Ştiri 12.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Gabriel Zetea, Lorand Turos, Ovidiu Silaghi. Titlul emisiunii: Ultimele zile ale campaniei electorale. (reluare) 14.00 Cultură 14.15 Teleshopping 14.30 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu, invitat: Radu Roca. Titlul emisiuni: Obiectivele candidaţilor PSD în parlamentul european.(reluare) 15.30 Zone Folclorice, cu Ioana Vladimirescu 16.30 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Szilagyi Ştefan. Titlul emisiunii: Fotbalul judeţean îşi decide în curând campioana sezonului 2018-2019. 17.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Pădurea şi fauna pe care o adăposteşte. 18.30 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu (reluare) 23.30 Reportaj la Sâmbra Oilor 24.05.2019

Cât de serios este avertismentul lui Timmermans?

Scris de Dumitru Păcuraru, 15 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Preşedintele socialiştilor europeni a devenit cel mai înverşunat adversar al PSD. Este o ceartă în familie. În cea de-a doua familie politică. PES se mulţumeşte cu locul doi pentru că în Parlamentul European nu există „putere” şi „opoziţie”, funcţiile împărţindu-se proporţional cu mandatele. La rândul ei fiecare ţară are anumite funcţii asigurate.

Poate acesta este şi motivul pentru care confruntarea politică din campania pentru euroalegeri nu este atât de înverşunată ca în cazul alegerilor naţionale.

Toţi eurodeputaţii primesc câte ceva. Dacă nu o funcţie, nişte venituri foarte consistente, de mii de euro pe lună. De asemenea, pensiile se dau în funcţie de numărul de mandate. Din acest punct de vedere eurodeputaţii sunt oameni realizaţi pe viaţă.

Dar să revenim la problema iscată de Frans Timmermans. Este primvicepreşedinte al Comisiei, provine din Olanda, unde partidul laburist, deşi cu rezultate modeste, joacă un rol important în formarea coaliţiilor de guvernare. A făcut parte din mai multe guverne, devenind unul dintre cei mai populari miniştri olandezi. Este un personaj bine informat, cunoaşte mai multe limbi străine, printre care şi rusa, iar în politică s-a remarcat printr-un susţinător înfocat al UE. Ca şi în Regatul Unit, şi în Olanda s-a pus problema ieşirii din Uniune.

În cadrul Comisiei Europene răspunde de legislaţia UE, statul de drept şi garantarea drepturilor fundamentale.

Dată fiind personalitatea lui nu este greu de înţeles de ce PES l-a desemnat pentru funcţia de prim vicepreşedinte al Comisiei Europene, deşi există partide socialiste puternice în ţări precum Italia, Spania, Suedia.

Acelaşi Frans Timmermans cu care nu se înţeleg socialiştii români din partidul condus de Liviu Dragnea este cunoscut ca un politician care, în general, caută şi oferă argumente pentru afirmaţiile lui. În România nu a reuşit să devină popular, deşi partidul din PES din România nu este unul mic. Aşa cum nici România nu este o ţară mică. După numărul populaţiei suntem pe locul 7 din 28 de ţări. Olanda, sau Regatul Ţărilor de Jos, ocupă locul 8, imediat după România.

Se pune întrebarea dacă Timmermans nu iubeşte România sau dacă are doar o problemă cu conducerea PSD. Având o responsabilitate în Carta Drepturilor Fundametale, de ce Frans Timmermans nu este sensibil la protocoalele dintre instituţiile de forţă SRI-DNA? De ce nu a luat niciodată în analiză amestecul serviciilor secrete în justiţie şi până la urmă în politică? Aici este un mare semn de întrebare. Şi nu numai din partea acestui olandez care a trăit în Italia şi Franţa, dar şi a Comisiei Europene în general.

Călin Popescu Tăriceanu nu a reuşit să-i sensibilizeze pe colegii din ALDE European. Abuzurile procurorilor DNA nu au convins instituţiile europene şi nu i-au determinat pe oficialii UE să recomande luarea unor măsuri pentru revenirea la normalitate a Justiţiei.

Dimpotrivă, Frans Timmermans a trimis scrisori de avertisment primilor patru oameni din stat ameninţând că împotriva României se poate declanşa articolul 7 din Tratatul UE care înseamnă scoaterea pe tuşă a ţării noastre.

Să fie vorba doar despre o manevră de campanie electorală? Îi interesează pe olandezi ce spune Timmermans despre guvernul din România?

Liviu Dragnea şi PSD au o singură explicaţie: Frans Timmermans face un joc politic, în spatele căruia se află interesul Olandei pentru portul Constanţa. Olanda s-a opus intrării României în Spaţiul Schengen. Şi în continuare se opune. Recent şi premierul olandez a avut aceeaşi poziţie. Aşadar, trebuie luat în serios avertismentul lui Timmermans? Vom afla numai după alegeri.

Abonează-te acum Online!