18.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Albu, Gabriel Leş, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern fără OUG privind amnistia şi graţierea.(reluare) 01.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 02.35 Ne cheamă natura 03.20 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu. 04.20 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Frei. Titlul emisiunii: Cooperativa şi avantajele ei pentru fermieri. 05.20 Cultură, Fior de Zatmar 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Simona Niste . 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Dumitru Pop. Titlul emisiunii: Perspective de dezvoltare a comunelor din zona metropolitană. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 09.15 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 09.40 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 10.20 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Albu, Gabriel Leş, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern fără OUG privind amnistia şi graţierea.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 14.30 Teleshopping 14.55 Cultură, cu Vera Pop,invitat: Vari Vasile. Titlul emisiuni: O familie de artişti. 15.20 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Dacian Nastai a devenit antrenor cu licenţă pro. 16.15 Cultură, Fior de Zatmar 17.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ionela Toma. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan.

Cât de greu e să găseşti o locuinţă în Londra?

Scris de decebal, 21 martie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Marea Britanie reprezintă în continuare o destinaţie tentantă pentru cei care caută o viaţă mai bună în afară graniţelor. Acest lucru este valabil chiar şi acum după Brexit, deşi lucrurile s-au schimbat în rău pentru lucrătorii migranţi.

Aceste schimbări vor continua şi probabil se vor amplifică, însă nu reprezintă singurele provocări cu care se confruntă cei veniţi la muncă în insulă. Viaţă în Anglia este foarte scumpă, mai ales în capitală iar preţul locuinţelor şi al serviciilor continuă să crească.

Pentru cei care aleg Londra ca şi destinaţie finală, aceste costuri sunt amplificate de o competiţie extrem de mare pentru locuinţele disponibile. Preţurile sunt foarte mari dar chiar şi aşa este dificil pentru lucrătorii migranţi să găsească un apartament. Cu cât este mai central situat, cu atât mai mari sunt preţurile, însă o locuinţa aflată la mare distanţă de centru presupune alte costuri. Transportul în comun este foarte bun dar costisitor chiar şi pentru cei care îşi fac abonament.

Lucrătorii migranţi nu au de cele mai multe ori maşină în momentul în care ajung în insulă, dar pentru unii un automobil este absolut necesar. Există aşadar un echilibru fragil între cheltuielile asociate unei locuinţe şi cele conexe, motiv pentru care decizia este cu atât mai importantă. Pentru a creşte şansele de reuşită, cei ce ajung în Londra şi intenţionează să închirieze o locuinţă trebuie să ia în calcul anumite lucruri. Cele mai importante sunt prezentate mai jos şi pot fi puse în practică imediat şi cu uşurinţă.

Siguranţa pe Primul Plan cand Inchiriaţi o Locuinţa

Piaţa locuinţelor în Londra rămâne inaccesibilă majorităţii celor care se gândesc să îşi cumpere o locuinţa. Închirierea unui apartament este pentru mulţi singura opţiune, însă chiar şi acest pas poate fi destul de dificil. Există anumite riscuri pe care potenţialul chiriaş trebuie să le ia în calcul şi anumite măsuri de prevedere care pot reduce riscul.

Indiferent de tipul de contract ales, este important că acesta să respecte anumite măsuri de siguranţă. Proprietarii încearcă întotdeauna să îşi maximizeze profitul atunci când semnează un contract, dar chiriaşul are obligaţia să îşi cunoască drepturile şi să nu facă compromisuri. Există şi unii proprietari care mizează pe faptul că lucrătorii migranţi nu cunosc legislaţia şi în consecinţă sunt tentaţi să îi păcălească.

Chiriaşul ar trebui să ceară să li se arate documente specifice care să ateste dreptul de proprietate asupra locuinţei şi actul de identitate. Motivul este acela de a vă asigura că cel căruia îi plătiţi chiria este chiar proprietarul de drept al imobilului. Contractele de închiriere pot include o clauză prin care proprietarul are dreptul să verifice starea apartamentului la un anumit interval de timp. În acest mod se asigură că bunurile şi imobilul în şine nu sunt deteriorate.

Chiriaşul nu este obligat să îl lase pe proprietar să între în apartament când vrea şi fără să fie anunţat în prealabil. Dacă acest drept nu îi este respectat, chiriaşul se poate îndrepta împotriva proprietarului şi chiar să îl acuze de harţuire. Această este o infracţiune penală, iar proprietarul riscă sancţiuni severe şi dacă schimbă încuietorile uşilor sau opreşte accesul la utilităţi. Cei care au intenţia să subînchirieze locuinţa trebuie să se asigure mai întâi că proprietarul este de acord cu acest lucru. Decizia trebuie luată de comun acord în momentul semnării contractului pentru a evita orice neplăceri.

Asiguraţi Locuinţa cu Costuri Minime

Uneori ajungem să plătim mai mult pentru lucrurile pe care le primit gratuit sau atunci când nu suntem dispuşi să plătim preţul corect. Asigurarea locuinţei în Marea Britanie este facultativă iar avantajele nu sunt foarte evidente atunci când totul decurge conform planului. Chiar şi aşa este recomandat să alegeţi o poliţă de bază care să asigure protecţia minima, iar apoi să adăugaţi servicii pe care le consideraţi necesare. Acestea depind de cartierul în care locuiţi, de riscurile concrete dar şi de bugetul vostru.

Există alte lucruri de la care se pot face economii, fără să va asumaţi riscuri inutile sau să vă scădeţi calitatea vieţii. Decizia de a alege o asigurare ieftină şi care să acopere riscul este la fel de importantă ca şi aceea de a alege chiria ideală. Luaţi-va timpul necesar pentru a analiză toţi factorii şi alegeţi o companie care acordă tarife avantajoase. Competiţia între ele este serioasă şi aveţi mari şanse să luaţi decizia corectă cu puţină cercetare.

La fel se întâmplă şi atunci când trimiteţi bani acasă şi alegeţi soluţii financiare moderne, în locul celor tradiţionale care sunt mai lente şi mult mai costisitoare. TransferGo de exemplu îi ajută pe migrantii din România dar şi din multe alte ţări europene să trimită bani acasă repede şi ieftin. Cei care utilizează serviciile lor în mod frecvent fac economii mari fără compromisuri, şi nu îşi asumă nici un risc.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.