Image 1
Image 2

Castraveți murați de vară

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

2 kg de castraveți mijlocii, o legătură mai mare, sau 8-10 crenguțe de mărar verde, 3 linguri cu vârf de sare, 3-5 căței de usturoi, 2-3 ardei iuți, 2-3 rădăcini de hrean, 6-8 bucăți de foi de dafin, o felie de pâine și un borcan.

Mod de preparare:

Într-un borcan de 3 l, se așează mai mult de jumătatea crenguțelor de mărar, circa jumătatea hreanului curățat, tăiat în lung și bine spălat în prealabil, precum și foile de dafin. Castraveții se spală și se taie capetele, apoi se crestează în 4, în formă de cruce, adică dintr-un capăt se taie în două, dar nu complet, apoi la fel și din capătul opus, dar perpendicular pe prima tăietură. Castraveții se așează în borcan, pe cât posibil vertical, aspectuos, se adaugă sarea, iar între castraveți se așează usturoiul curățat, ardeii iuți crestați puțin în lungime și restul de hrean. Mărarul rămas se pune deasupra castraveților. Se adaugă apa puțin călduță și deasupra se pune feliuța de pâine. Borcanul se pune la soare, acoperit cu un capac (eventual o farfurie mică), timp de 2-3 zile, până când se acrește. Când castraveții sunt suficient de murați, pâinea se aruncă, iar borcanul se pune într-un loc mai răcoros.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Bratkartoffeln (cartofi prăjiți germani)

Bratkartoffeln este un alt cuvânt pentru cartofii prăjiți germani. Acest fel de mâncare tradițional german are multe variații, unele rețete includ ceapă și ardei, în timp ce altele necesită prăjirea în ulei. În rețeta mea, vom prăji felii de cartofi și bacon până când devin perfect aurii și devin crocanți, completând totul cu un sos de oțet de mere.
Trucul acestui fel de mâncare este să-i tăiați în felii mici, astfel încât să nu dureze prea mult să se prăjească. Cuburi sau feliile subțiri, vor deveni crocante în grăsimea de slănină și vor absorbi sosul din tigaie, încărcându-se cu aromă.

Compot de pere cu scortisoara

COMPOT PE IARNĂ

Compot de pere

În anul 1795, armata franceză a oferit un premiu de 12.000 de franci celui care inventează o nouă modalitate de prezervare a alimentelor. Nicolas Appert a fost cel care a propus conservarea alimentelor prin sterilizare și stocare în recipiente din sticlă, proces care s-a dovedit a fi foarte eficient în anul 1806, într-un test al marinei franceze. Pentru prevenirea stricării fructelor și legumelor se foloseau câteva metode precum pasteurizarea, fierberea (temperaturi ridicate pentru perioade mari de timp), refrigerarea, congelarea, tratametul cu vid și multe alte metode.