Castraveţi muraţi de vară

Ingrediente:

2 kg de castraveţi mijlocii, o legătură mai mare, sau 8-10 crenguţe de mărar verde, 3 linguri cu vârf de sare, 3-5 căţei de usturoi, 2-3 ardei iuţi, 2-3 rădăcini de hrean, 6-8 bucăţi de foi de dafin, o felie de pâine şi un borcan.

Mod de preparare:

Într-un borcan de 3 l, se aşează mai mult de jumătatea crenguţelor de mărar, circa jumătatea hreanului curăţat, tăiat în lung şi bine spălat în prealabil, precum şi foile de dafin. Castraveţii se spală şi se taie capetele, apoi se crestează în 4, în formă de cruce, adică dintr-un capăt se taie în două, dar nu complet, apoi la fel şi din capătul opus, dar perpendicular pe prima tăietură. Castraveţii se aşează în borcan, pe cât posibil vertical, aspectuos, se adaugă sarea, iar între castraveţi se aşează usturoiul curăţat, ardeii iuţi crestaţi puţin în lungime şi restul de hrean. Mărarul rămas se pune deasupra castraveţilor. Se adaugă apa puţin călduţă şi deasupra se pune feliuţa de pâine. Borcanul se pune la soare, acoperit cu un capac (eventual o farfurie mică), timp de 2-3 zile, până când se acreşte. C]nd castraveţii sunt suficient de muraţi, pâinea se aruncă, iar borcanul se pune într-un loc mai răcoros.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517