Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Vânătoarea între pasiune şi necesitate (reluare)01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Kereskenyi Gabor,Adrian Albu, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Este afectat bugetul primăriei de revoluţia fiscală.(reluare) Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 03.50 Mesager educaţiona, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiuni: Învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian-Vuia. 04.45 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 05.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Nicolae Popan. Titlul emisiunii: Carnea de struţ. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Vânătoarea între pasiune şi necesitate (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.40 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlul emisiunii:Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 10.15 La psiholog, Ioana Vladimirescu,invitat: Adriana Laszlo.Titlul emisiuni: Obiceiurile fericirii. 10.50 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: De la Înviere Mântuitorul până la Înălţarea la cer. 11.40 Teleshopping 12.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Kereskenyi Gabor,Adrian Albu, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Este afectat bugetul primăriei de revoluţia fiscală.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile. 14.30 Teleshopping 14.45 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii:Monitorizarea lucrărilor agricole prin satelit. 15.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 16.45 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 17.35 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Universal Band. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat- Sebi Borlaştean. 22.30 Ne cheamă natura 23.30 Ştiri

Casele noastre sunt depozite de vechituri? Împreună colectăm selectiv deşeurile electrice!

Scris de decebal, 22 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Satu Mare, 22 noiembrie 2017 – Tu ştii ce face televizorul tău vechi? Adună praf şi elimină plumb! Dacă praful nu te sperie, expunerea la plumb este un pericol real! Protejează-ţi sănătatea şi mediul în care trăieşti! Participă la acţiunea de colectare a deşeurilor electrice şi electronice din Municipiul Satu Mare, care va avea loc pe 25 noiembrie 2017.

Organizatorii campaniei, Primăria Municipiului Satu Mare şi Serviciul Local de Colectare Satu Mare, oferă cetăţenilor servicii gratuite de colectare a deşeurilor electrice. Acţiunea are şi caracter educativ cu privire la importanţa colectării aparatelor electrice vechi sau stricate, fiind susţinută de Asociaţia Română pentru Reciclare – RoRec.

Cum colectăm DEEE?

Sâmbătă, 25 noiembrie 2017, cetăţenii din Satu Mare au ocazia să scape corect de deşeurile de echipamente electrice şi electronice, trimiţându-le la reciclare! Iată cum va decurge programul acţiunii de colectare:sâmbătă, 25 noiembrie, între orele 9.00-16.00, 2 puncte de colectare provizorii îi aşteaptă pe cetăţeni să aducă aparate electrice şi electronice, becuri sau baterii, spre a fi colectate selectiv şi trimise la reciclare. Aceste puncte de colectare vor fi amenajate în următoarele locuri din oraş:

  • cartier M14 – lângă Şcoala Generală ”Mircea Eliade”
  • Piaţa Titulescu – lângă Şcoala Generală Nr.10

De asemenea, cetăţenii pot să aducă aparate electrice şi electronice, becuri sau baterii, la Centrul de Colectare permanent de pe strada Depozitelor nr.23. În plus, se vor prelua gratuit deşeurile de echipamente electrice şi electronice direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, în urma comenzilor de preluare plasate de cetăţeni la TelVerde 0800 444 800, număr apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă, disponibil zilnic între orele 9.00-17.00.

Fiecare cetăţean care se va debarasa de aparatele electrice vechi sau stricate în cadrul acestei acţiuni de colectare va participa la o Tombolă cu Premii, constând în aparate electrice şi electrocasnice noi: 3 cuptoare cu microunde, 3 aspiratoare, 3 maşini de călcat şi un frigider. Tragerea la sorţi a câştigătorilor va avea loc miercuri,  29 noiembrie, ora 11.00, la Casa Verde – Grădina Romei.

Colectarea deşeurilor electrice nu este un proces complicat pentru nimeni, nici pentru cetăţeni, nici pentru persoanele juridice! Serviciul Local de Colectare Satu Mare, prin numărul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800, asigură permanent preluarea gratuită a deşeurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.

De ce trebuie să colectăm DEEE?

Obişnuinţa colectării deşeurilor electrice, pe cât ar părea de nouă şi greu de adaptat specificului ţării noastre, este de fapt un proces cu o lungă istorie în timp, la nivel internaţional. În 1976 în Statele Unite ale Americii, a fost adoptată prima lege federală care reglementa eliminarea deşeurilor electrice. În Europa, prima ţară care a dezvoltat şi implementat un sistem de colectare şi reciclare a deşeurilor electrice a fost Elveţia, în 1991. În România, obligativitatea colectării deşeurilor electrice a venit o dată cu aderarea la Uniunea Europeană, respectiv în 2007.

Colectarea deşeurilor electrice şi legislaţia incidentă au ca obiective protecţia mediului şi a sănătăţii cetăţenilor. Deşeurile electrice au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea.

Alege să respecţi nu doar legislaţia, ci întreaga comunitate din care faci parte şi, mai ales, mediul înconjurător – colectează deşeurile electrice! Fii mereu informat – intră pe www.rorec.rowww.colecteaza.ro şi pewww.facebook.com/asociatiarorec.ro.

 
Persoana de contact: Cristian Man
Telefon: 0745 085 376

Abonează-te acum Online!
  1. Ionel Satmareanu' a spus: 23 noiembrie 2017, ora 08:48

    Idee buna si frumoasa…eu am o intrebare „colaterala” :
    cum pot recicla firmele furnizoare de cartuse de imprimant, de toner in special, uzate si defecte, ca ROREC-ul nu le colecteaza. Acum cativa ani am pus aceasta intrebare celor de la Protectia Mediului si au cam dat din umeri. In tarile mai dezvoltate se face asta, sper ca si la noi se face dar nu stiu eu..oare ?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.