00.00 Audienţe în direct cu Eva, invitat: Erdei D. István. Titlul emisiuni: Az adóforradalom hozadékai és a BKT módosítása (Urmările revoluţiei fiscale şi modificările Codului Penal).(reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Nicolae Bura, Ciprian Costea, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Dragnea, condamnat cu executare în primă instanţă.(reluare) 02.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat: Ioan Coroianu . Titlul emisiunii: Crimă între cunoscuţi. 03.40 Mesager educaţiona, cu Vasile Nechita, invitat: Radu David. Titlul emisiuni: File din istoria Colegiului Naţional Ioan Slavici. 05.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 05.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Sergiu Ioan. Titlul emisiuni: Sergiu Ioan – rapor la 7060 de zile . 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 08.00 Audienţe în direct cu Eva, invitat: Erdei D. István. Titlul emisiuni: Az adóforradalom hozadékai és a BKT módosítása (Urmările revoluţiei fiscale şi modificările Codului Penal).(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu,invitat: Ovi D. Pop. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Pallai Bela.Titlul emisiunii: Gorogkatolikus elet (Viaţa greco-catolică). 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Nicolae Bura, Ciprian Costea, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Dragnea, condamnat cu executare în primă instanţă.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Vasile Nechita,invitaţi: Hajnalka şi Paul Kallai. Titlul emisiunii: Legumicultorii sunt sufocaţi de concurenţa importurilor. 14.15 Teleshopping 14.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 15.40 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu,invitaţi: Formaţia Mister. 16.40 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Pop Maria. Titlul emisiuni:Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm. 17.20 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Angajaţi ai Protecţiei Mediului Satu Mare, în excursie de studiu în sudul ţării. 18.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Stelian Pop. Titlul emisiunii: Accesul la tratament al bolnavilor de cancer. (reluare) 19.00 Cultură, festival Samfest Jazz internaţional. (în direct) 23.30 Ştiri

Casă lovită de fulger în localitatea Botiz

Casa lovita de fulger la Botiz

Casa lovita de fulger la Botiz

Electrica SA nu răspunde prompt solicitărior în caz de defecţiune

    În timpul descărcărilor puternice de duminică, 25 iunie, o casă din localitatea Botiz, de pe  strada Salcâmilor, a fost avariată grav de lovitura puternică a unui fulger. Botizenii care locuiesc pe strada respectivă nu s-au ales doar cu o sperietură zdravănă, ci şi cu aparatură electronică stricată, dar şi cu pene de curent.

    A fost necesară intervenţia a două echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare, care au ajuns imediat la faţa locului. Incendiul fusese deja stins de vecini, fiind avariate grav acoperişul locuinţei şi ferestrele.

După cum a declarat proprietarul, pagubele se ridică la suma de 15.000 lei, însă se bucură că nu a fost nimeni rănit, deoarece casa nu este locuită. Imobilul a fost construit recent şi se pare că nu avea paratrăznete.

Mansarda locuinţei a fost distrusă în proporţie destul de mare, acoperişul rămânând fără mai mulţi metri pătraţi de ţigle, care au fost zburate de pe casă.

De asemenea, mansarda a fost distrusă şi o bucată de ciment de pe partea din faţă a fost desprinsă de pe clădire, dovadă că impactul fulgerului a fost unul puternic. Şi vecinii l-au resimţit, casele acestora zguduindu-se ca la cutremur.

Sătmărenii sunt nemulţumiţi de „promptitudinea” cu care Electrica răspunde reclamaţiilor

    Trebuie menţionat că, în timpul furtunii de vineri, mai mulţi să™ăreni, dar şi duminică, mai mulţi locuitori ai judeţului au rămas fără curent. Ca urmare, au rămas mai multe ore fără apă caldă şi au avut probleme cu aparatura electronică.

    Sătmăreni din diferite localităţi ale judeţului au sunat vineri la Redacţia Informaţia Zilei pentru a face o reclamaţie cu privire la promptitudinea cu care Electrica SA răspunde solicitărilor consumatorilor.

Mai mulţi localnici din Mădăras au fost nemulţumiţi că, în urma furtunii de vineri dimineaţă, deşi au sunat la Deanjamente de zeci de ori, nu doar că nu le-a răspuns nimeni, ci au fost sunaţi înapoi abia pe la ora 15,00, oră la care problema încă nu se remediase.

Din păcate, acest caz nu este singular. Am fost sunaţi şi de V. P. din Sătmărel, să reclame aceeaşi problemă. Personele care au obligaţia să răspundă la telefonul pus la dispoziţia consumatorilor pentru reclamaţii nu îşi îndeplinesc datoria, ori lipsesc cu desăvârşire.

Drept dovadă stau nenumăratele reclamaţii care au sosit la Informaţia Zilei de-a lungul timpului, inclusiv din municipiu. De fiecare dată când există o pană de curent, să™ărenii disperaţi nu reuşesc să sune la Deanjamente Electrica şi să anunţe defecţiunile existente, astfel că rămân cu orele sau cu zilele pe întuneric şi fără curent.

Abonează-te acum Online!
 1. erogirg a spus: 25 iunie 2017, ora 22:54

  -deranjamentele se rezolva in ordinea unor prioritati
  -0261 929 tel deranjamente
  -18 ore ptr urban,24 ore rural,timp de rzolvare deranjamente
  -persoanele dependente de oxigen,etc,au prioritate
  -dl de la jidani minte!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.