21.09.2018 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Claudiu Ţinca, Florin Fodoruţ, Dan Şuta, Florin Orăşteanu. Titlul emisiunii: ”Uniţi pentru Satu Mare” cea mai puternică asociaţie civică(reluare) 01.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Mihai Pătraşcu. 02.50 Cultură 03.15 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni:Profilul criminalului. 04.10 Cultură 05.20 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, invitat: Liviu Rotaru. Titlul emisiuni: Liviu Rotaru – raport la 2440 de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct cu Laczko Eva, invitat: Felicia Hrihorişan. Titlul emisiuni: Cutezătorii Munţilor pregătesc prima lor Liră.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Istvanfi Szilard. Titlul emisiunii: Sfânta Liturghie. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Claudiu Ţinca, Florin Fodoruţ, Dan Şuta, Florin Orăşteanu. Titlul emisiunii: ”Uniţi pentru Satu Mare” cea mai puternică asociaţie civică(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Liviu Rotaru. Titlul emisiuni: Liviu Rotaru – raport la 2440 de zile. 14.20 Teleshopping 14.40 Cultură, Digania – O tradiţie reînviată 15.10 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Mihai Pătraşcu. 16.25 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni:Profilul criminalului. 17.30 Cultură 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Viorel Plosca. Titlul emisiunii: Viitorul boxului sătmărean sună bine.

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor a acordat împrumuturi la 1.940 de membri

Scris de Vasile Nechita, 22 iunie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cele mai des acordate împrumuturi sunt în medie de 3.700 lei

Vineri, 22 iunie 2018, în sala mică a Prefecturii Satu Mare a avut loc şedinţa lunară a Comisiei de Dialog Social, prezidată de prefectul judeţului, Darius Filip.

Pe ordinea de zi a figurat o Informare privind activitatea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Satu Mare, prezentată de Lucian Marişca, preşedinte şi un al doilea punct intitulat Diverse.

Participanţi

Au mai participat: Tamas Altfater, subprefect, Doina Feher, viceprimar al municipiului Satu Mare, Ramona Antonescu, şef serviciu în Prefectură, col. (r) Mircea Blideran – preşedintele Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, col.(r) Voicu Şichet, preşedintele Sucursalei Satu Mare a A.C.M-R.R. din S.R.I, col.(r) Nicolae Codreanu, preşedintele Asociatiei Veteranilor de Război Satu Mare, Radu Olah, din partea Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, Vasile Dauntner, preşedintele Asociaţiei Castelanii 2015 Carei, Livia Haidu, preşedinta Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor, vicepreşedinta Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice, reprezentanţi de instituţii, jurnalişti.

Prezentarea informării

După intonarea Imnului Naţional al României, prefectul Darius Filip a dat cuvântul lui Lucian Marişca, pentru a prezenta informarea. El a prezentat Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) ca o instituţie nebancară destinată celor care au ieşit la pensie. În judeţul Satu Mare, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor are 9.800 de membri, oameni care îşi plătesc lunar cotizaţia. În perioada trecută din acest an s-au înscris 259 de noi membri (în medie, 47 de membri pe lună).
Am mai reţinut că se pot înscrie la CARP şi salariaţii (nu doar pensionarii).
CARP Satu Mare a achiziţionat un spaţiu situat în Piaţa Romană, care cu ani de zile în urmă a funcţionat Banca Internaţională a Religiilor. Această încăpere este dotată cu o bibliotecă şi cu posibilitatea desfăşurării unor activităţi culturale.

Ajutoare acordate

În acest an, CARP a acordat împrumuturi la 1.940 de membri. Cele mai des acordate împrumuturi sunt în medie de 3.700 lei, dar suma maximă împrumutată este de 15.000 lei. În total, suma împrumutată în acest an este de 7.100.000 de lei.
În afară de împrumuturi, CARP acordă mai multe tipuri de ajutoare. Astfel, în anul curent, au fost acordate ajutoare de deces de câte 600 de lei pentru aparţinători, compensări la bilete de tratament pentru 40 de membri, compensări pentru ochelari la 53 de membri (cu reducere de 15% din partea firmei şi 50% din partea CARP), precum şi ajutoare sociale de câte 250 de lei pentru 10 membri. La decesul persoanei membre, familia beneficiază de returnarea integrală a cotizaţiei de pe toată perioada, la care se adaugă contribuţia la fondul de deces.
Referitor la cuantumul dobânzii, Lucian Marişca a spus că aceasta se situează la nivel de 0%; 10% şi 12% şi se reţine iniţial.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.