20.02.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Ciprian Crăciun, Beniamin Urs, Ioan Leitner. Titlul emisiunii: Cine merge la dezvoltare şi transporturi. Ce va face preşedintele?(reluare) 01.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 02.45 Cultură – Opera filozofică a lui Vasile Lucaciu, repusă în circulaţie dupa 130 de ani. 04.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 05.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Giura Ioan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitaţi: Bekessy Elisabeta, Gabor Ferenc. Titlul emisiunii: Primăvara aceasta şi casele pot deveni mai verzi.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.15 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Iulian Budău. Titlul emisiunii: Omul cotemporan şi negarea lui Dumnezeu. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Ciprian Crăciun, Beniamin Urs, Ioan Leitner. Titlul emisiunii: Cine merge la dezvoltare şi transporturi. Ce va face preşedintele?(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Panoramic sportiv, cu Ionu Blăjan, invitat: Gheorghe Popdan. Titlul emisiunii: Sportul şcolar eminescian în 2018 şi 2019. 14.20 Teleshopping 14.40 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii:Cum ne conformăm la programele ecologice şi la ţinta de reciclare. 15.25 Cultură – Opera filozofică a lui Vasile Lucaciu, repusă în circulaţie dupa 130 de ani. 17.00 Zone Folclorice 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Cultură

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor a acordat împrumuturi la 1.940 de membri

Scris de Vasile Nechita, 22 iunie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cele mai des acordate împrumuturi sunt în medie de 3.700 lei

Vineri, 22 iunie 2018, în sala mică a Prefecturii Satu Mare a avut loc şedinţa lunară a Comisiei de Dialog Social, prezidată de prefectul judeţului, Darius Filip.

Pe ordinea de zi a figurat o Informare privind activitatea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Satu Mare, prezentată de Lucian Marişca, preşedinte şi un al doilea punct intitulat Diverse.

Participanţi

Au mai participat: Tamas Altfater, subprefect, Doina Feher, viceprimar al municipiului Satu Mare, Ramona Antonescu, şef serviciu în Prefectură, col. (r) Mircea Blideran – preşedintele Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, col.(r) Voicu Şichet, preşedintele Sucursalei Satu Mare a A.C.M-R.R. din S.R.I, col.(r) Nicolae Codreanu, preşedintele Asociatiei Veteranilor de Război Satu Mare, Radu Olah, din partea Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, Vasile Dauntner, preşedintele Asociaţiei Castelanii 2015 Carei, Livia Haidu, preşedinta Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor, vicepreşedinta Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice, reprezentanţi de instituţii, jurnalişti.

Prezentarea informării

După intonarea Imnului Naţional al României, prefectul Darius Filip a dat cuvântul lui Lucian Marişca, pentru a prezenta informarea. El a prezentat Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) ca o instituţie nebancară destinată celor care au ieşit la pensie. În judeţul Satu Mare, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor are 9.800 de membri, oameni care îşi plătesc lunar cotizaţia. În perioada trecută din acest an s-au înscris 259 de noi membri (în medie, 47 de membri pe lună).
Am mai reţinut că se pot înscrie la CARP şi salariaţii (nu doar pensionarii).
CARP Satu Mare a achiziţionat un spaţiu situat în Piaţa Romană, care cu ani de zile în urmă a funcţionat Banca Internaţională a Religiilor. Această încăpere este dotată cu o bibliotecă şi cu posibilitatea desfăşurării unor activităţi culturale.

Ajutoare acordate

În acest an, CARP a acordat împrumuturi la 1.940 de membri. Cele mai des acordate împrumuturi sunt în medie de 3.700 lei, dar suma maximă împrumutată este de 15.000 lei. În total, suma împrumutată în acest an este de 7.100.000 de lei.
În afară de împrumuturi, CARP acordă mai multe tipuri de ajutoare. Astfel, în anul curent, au fost acordate ajutoare de deces de câte 600 de lei pentru aparţinători, compensări la bilete de tratament pentru 40 de membri, compensări pentru ochelari la 53 de membri (cu reducere de 15% din partea firmei şi 50% din partea CARP), precum şi ajutoare sociale de câte 250 de lei pentru 10 membri. La decesul persoanei membre, familia beneficiază de returnarea integrală a cotizaţiei de pe toată perioada, la care se adaugă contribuţia la fondul de deces.
Referitor la cuantumul dobânzii, Lucian Marişca a spus că aceasta se situează la nivel de 0%; 10% şi 12% şi se reţine iniţial.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.