21.03.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Claudiu Ţinca, Ştefan Ressler. Titlul emisiuni: Iohannis, aproape hotărât să convoace referendum pe 26 mai.(reluare) 01.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: fabrica Alu Menziken. 02.30 Cultură cu Laczko Eva, invitat: Thoroczkay Sandor. Titlul emisiunii: 15 Martie în Europa, în Ungaria, în Partium şi la Satu Mare. 03.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Ionel Costescu. Titlul emisiunii: Asociaţia Codrenii şi programul de activitate pentru anul 2019. 04.30 Cultură – Moştenirea istorică şi culturală a oraşului Tăşnad. 05.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Viorel Câmpian. Titlul emisiuni: Viorel Câmpian raport la 4015 zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Juhan Bertalan. Titlul emisiunii: Reconstituirea unor rase de perumbei dispărute – Pestriţul de Satu Mare. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiunii: Cum învingem astenia de primăvară? 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Istvanfi Szilard. Titlul emisiunii: Pregătiri de sărbătoare la oraş şi la ţară. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Claudiu Ţinca, Ştefan Ressler. Titlul emisiuni: Iohannis, aproape hotărât să convoace referendum pe 26 mai.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Viorel Câmpian. Titlul emisiuni: Viorel Câmpian raport la 4015 zile. 14.30 Teleshopping 14.45 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: fabrica Alu Menziken. 15.30 Panoramic sportiv, cu Ionu Blăjan, invitaţi: Marian Halas, Dragoş Polgar, Paul Cîmpan. Titlul emisiunii: Satu Mare găzduieşte campionatul naţional de judo U14 şi U16. 16.10 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Ionel Costescu. Titlul emisiunii: Asociaţia Codrenii şi programul de activitate pentru anul 2019. 17.30 Şedinţă de consiliu local Satu Mare . 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Georgeta Pop. Titlul emisiunii: CJAS adduce lămuriri privind contribuţiile la sănătate. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş

Caş de ouă

Scris de Eva Laczko, 01 aprilie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Cas de oua

Cas de oua

Ingrediente:


– un litru de lapte de casă, sau minim 3,5% grăsime,

– 10 ouă,

– 4 linguri de zahăr,

– 3-4 batoane de scortişoară,

– 2 plicuri de zahăr vanilat,

– puţină sare

– se mai pot adăuga stafide sau bucăţi de nuci, după gust.

– Mai aveţi nevoie de un tifon, sau eventual un prosop de bucătărie din pânză cu ţesătură rară.

Mod de preparare:

 

Laptele, cu bucăţile de scortişoară şi cu foarte puţină sare se pune la fiert, la foc mic. Se bat bine ouale cu zahărul şi cu zahărul vanilat, se toarnă în laptele călduţ şi se fierbe amestecând în continuu, până când începe să formeze cocoloaşe. Când bucăţile prinse sunt de mărimea unor nuci, dacă aţi folosit se scot beţele de scortişoară, se adaugă stafidele, sau nucile, se mai amestecă puţin şi se toarnă într-un tifon aşezat în prealabil într-o strecurătoare, iar aceasta, la rândul ei într-un vas de vreo 2-3 litri, apoi tifonul se leaga, ca pentru o brânză. Caşul se stoarce bine, cât timp e fierbinte, apoi se mai lasă atârnat, să se scurgă 3-4 ore. Când se scoate din tifon, se aşează pe o tava căptuşită cu hârtie de copt se pune în cuptor fierbinte şi se „coace” aşa 7-8 minute, până când pe suprafaţa sa se formează o crustă, ca la caşcaval. Nu se aruncă nici zerul ce rămâne, şi aceasta se poate consuma, are un gust foarte plăcut.

Abonează-te acum Online!
  1. Szilard a spus: 18 aprilie 2018, ora 23:21

    Cam asta este diferenta. Un visător vrea pe Marte (Elon musk) noi vorbim de 3 săptămâni despre caş de ouă

  2. petrovan narcisa a spus: 16 mai 2015, ora 00:16

    Foarte bun

  3. petrovan narcisa a spus: 16 mai 2015, ora 00:16

    Mia placut foarte mult Am facut si eu nota 10

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.