21.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitații: Aurelia Fedorca, Iuliu Ilyes, Ioan Irime. Titlul emisiuni:Trei primari, la Agenda Publică. (reluare) 01.30 Cultură, samfest jazz. 04.00 Talk Show cu Carol Erdos 05.15 Iată omul cu Gabriel Ghișan,invitat: Adrian Pristopan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Simona Niste. 07.00 Știri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Anițaș, invitat: Dumitru Pop. Titlul emisiunii: Perspective de dezvoltare a comunelor din zona metropolitană. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Simona Niste. 09.30 Spiriduș Ghiduș 11.05 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitații: Aurelia Fedorca, Iuliu Ilyes, Ioan Irime. Titlul emisiuni:Trei primari, la Agenda Publică. (reluare) 13.00 Știri 13.30 Ședință de Coniliu Local 14.15 Teleshopping 14.30 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Dacian Nastai a devenit antrenor cu licență pro. 15.30 Sănătate,cu Mihaela Ghiță, invitat: Cătălin Cismaș. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 16.00 Religie, cu Laczko Eva, invitați:Pallai Bela, Bakos Panna, Nagy Csongor. Titlul emisiunii: Viața Greco-Catolică. 17.00 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest. 18.30 Educație ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perșa. Titlul emisiunii: Asociația ACT4U, implicată în diverse activități ecologice. 19.00 Ședință de Coniliu Local 20.00 Viața la țară, cu Ioan Anițaș, invitat: Ioan Coț. Titlul emisiunii: Bacul de la Pomi se apropie de pensie. 21.00 Iată omul cu Gabriel Ghișan,invitat: Doina Feher. 22.00 Cultură, samfest jazz. 22.07.2018 00.00 Stand-up 01.30 Sport- meci de fotbal 02.40 Cultură, Concurs Samus Guit Art – Poesis,ediţia VIII 04.00 În slujba comunității, cu Mihai Sălceanu,invitat: Sergiu Ioan. Titlul emisiuni: Sergiu Ioan – rapor la 7060 de zile . 04.50 Ne cheamă natura 06.00 Cultură, cu Vera Pop,invitat:Vari Vasile. Titlul emisiuni: O familie de artişti. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Simona Niste. 07.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiță, invitat: Cătălin Cismaș. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 08.00 Viața la țară, cu Ioan Anițaș, invitat: Ioan Coț. Titlul emisiunii: Bacul de la Pomi se apropie de pensie. 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Simona Niste. 09.15 Cultură,Vacanțe de vis. 09.40 Religie, cu Laczko Eva, invitați:Pallai Bela, Bakos Panna, Nagy Csongor. Titlul emisiunii: Viața Greco-Catolică. 10.30 Spiriduș Ghiduș 11.45 Teleshopping 12.00 Religie, cu Mihaela Ghiță, invitat: Laurențiu Costin. Titlul emisiunii: Pâinea care hrănește sufletul. 13.00 În slujba comunității, cu Mihai Sălceanu,invitat:Kereskenyi Gabor. Titlul emisiuni: Kereskenyi Gabor – rapor la 760 de zile . 14.00 Iată omul cu Gabriel Ghișan,invitat: Doina Feher. 15.00 Teleshopping 15.20 Cultură, Fior di Szatmar 16.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu,invitat: Nicolae Mureșan. 18.00 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Dacian Nastai a devenit antrenor cu licență pro. 19.00 Religie, cu Mihaela Ghiță, invitat: Laurențiu Costin. Titlul emisiunii: Pâinea care hrănește sufletul. 20.00 În slujba comunității, cu Mihai Sălceanu,invitat:Kereskenyi Gabor. Titlul emisiuni: Kereskenyi Gabor – rapor la 760 de zile . 21.00 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest. 22.35 Iată omul cu Gabriel Ghișan,invitat: Doina Feher. 23.07.2018 00.00 Stand-up comedy 01.00 Sport-meci de fotbal 02.30 Ședință de Consiliu Local 03.15 Cultură, Concurs Samus Guit Art – Poesis,ediţia VIII 05.25 În slujba comunității, cu Mihai Sălceanu,invitat:Kereskenyi Gabor. Titlul emisiuni: Kereskenyi Gabor – rapor la 760 de zile . 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Simona Niste. 07.00 Educație ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perșa. Titlul emisiunii: Asociația ACT4U, implicată în diverse activități ecologice. 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 08.00 Viața la țară, cu Ioan Anițaș, invitat: Ioan Coț. Titlul emisiunii: Bacul de la Pomi se apropie de pensie. 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Simona Niste. 09.30 Religie, cu Laczko Eva, invitați:Pallai Bela, Bakos Panna, Nagy Csongor. Titlul emisiunii: Viața Greco-Catolică. 10.20 Spiriduș Ghiduș 11.40 Teleshopping 12.00 Religie, cu Mihaela Ghiță, invitat: Laurențiu Costin. Titlul emisiunii: Pâinea care hrănește sufletul. 13.00 În slujba comunității, cu Mihai Sălceanu,invitat:Kereskenyi Gabor. Titlul emisiuni: Kereskenyi Gabor – rapor la 760 de zile . 14.00 Teleshopping 14.20 Ședință de Consiliu Local 15.20 Sănătate,cu Mihaela Ghiță, invitat: Cătălin Cismaș. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 16.00 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest. 17.30 Iată omul cu Gabriel Ghișan,invitat: Doina Feher. 18.30 Audiențe în direct 19.30 Știri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Știri 22.00 Panoramic Sportiv 23.00 Audiențe în direct

Caş de ouă

Scris de Eva Laczko, 01 aprilie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Cas de oua

Cas de oua

Ingrediente:


– un litru de lapte de casă, sau minim 3,5% grăsime,

– 10 ouă,

– 4 linguri de zahăr,

– 3-4 batoane de scortişoară,

– 2 plicuri de zahăr vanilat,

– puţină sare

– se mai pot adăuga stafide sau bucăţi de nuci, după gust.

– Mai aveţi nevoie de un tifon, sau eventual un prosop de bucătărie din pânză cu ţesătură rară.

Mod de preparare:

 

Laptele, cu bucăţile de scortişoară şi cu foarte puţină sare se pune la fiert, la foc mic. Se bat bine ouale cu zahărul şi cu zahărul vanilat, se toarnă în laptele călduţ şi se fierbe amestecând în continuu, până când începe să formeze cocoloaşe. Când bucăţile prinse sunt de mărimea unor nuci, dacă aţi folosit se scot beţele de scortişoară, se adaugă stafidele, sau nucile, se mai amestecă puţin şi se toarnă într-un tifon aşezat în prealabil într-o strecurătoare, iar aceasta, la rândul ei într-un vas de vreo 2-3 litri, apoi tifonul se leaga, ca pentru o brânză. Caşul se stoarce bine, cât timp e fierbinte, apoi se mai lasă atârnat, să se scurgă 3-4 ore. Când se scoate din tifon, se aşează pe o tava căptuşită cu hârtie de copt se pune în cuptor fierbinte şi se „coace” aşa 7-8 minute, până când pe suprafaţa sa se formează o crustă, ca la caşcaval. Nu se aruncă nici zerul ce rămâne, şi aceasta se poate consuma, are un gust foarte plăcut.

Abonează-te acum Online!
  1. Szilard a spus: 18 aprilie 2018, ora 23:21

    Cam asta este diferenta. Un visător vrea pe Marte (Elon musk) noi vorbim de 3 săptămâni despre caș de ouă

  2. petrovan narcisa a spus: 16 mai 2015, ora 00:16

    Foarte bun

  3. petrovan narcisa a spus: 16 mai 2015, ora 00:16

    Mia placut foarte mult Am facut si eu nota 10

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.