Image 1
Image 2

Căruţaşii care folosesc telefonul în trafic vor fi amendați de sâmbătă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Începând de sâmbătă, 12 octombrie, se schimbă legislaţia rutieră privind utilizarea telefonului mobil la volan. Nu era nici până acum legal acest lucru, însă acum regulile devin mai dure.

Pentru a evita amenzile şi sancţiunile drastice, specialiştii recomandă utilizarea unor accesorii pentru a putea utiliza telefonul în mod legal atunci când sunteţi la volan. Noul act normativ care intră în vigoare de sâmbătă reglementează amenzile cuprinse între 580 şi 725 de lei, dar şi patru puncte de penalizare. Asta doar în cazul în care sunteţi surprins utilizând în orice fel telefonul mobil.

Dacă încălcaţi o regulă de circulaţie în timp ce mânuiţi telefonul mobil, riscaţi şi suspendarea dreptului de a conduce maşina timp de 30 de zile. Regula nu se aplică doar şoferilor, ci şi celorlalţi participanţi la trafic cum ar fi biciclişti, conducători de căruţă sau utilizatori de trotinetă. Amenzile pentru ei sunt chiar mai mari, între 870 şi 1.160 de lei.

În prezent amenzile pentru acest lucru sunt mult mai mici, de doar 435 de lei şi două puncte de penalizare. Suportul de telefon mobil nu te salvează de amendă. Nu aveţi voie să butonaţi telefonul în timp ce conduceţi.

Legea prevede următorul articol: “Este interzisă folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil”.

5 comentarii

  1. @Dac Bulibas. Fiecare țară are conducătorul pe care-l merită, alegem din ce este disponibil. Nu te supăra cu ce ar fi mai vrednic decât ceilalți cetățeni cu drept de vot tocmai președintele? Pe deasupra nu cred că am ajuns ca popor la nivelul de inteligență ca să alegem un Havel. Dar totuși nu înțeleg ce legătură are modificarea Codului rutier cu Absurdistanul nostru românesc, această democrație prost înțeleasă. Adică “Hogy kerül a csizma az asztalra”.

  2. Democratia in Romanica a murit atunci cand nu a fost respectata dorinta populatiei exprimata la Referendumul din 2009 !!!. A murit si pt. faptul ca presedintele Sas dambovitean mincinos si fraudulos nu s-a supus de indata deciziei CCR de a demite si a numi ministrii pe functii incalcand de nenumarate ori Constitutia fara sa fie sanctionat !. Presedintele se comporta ca un criminal care a fost condamnat de judecator dar nu se supune sentintei judecatoresti. Ce fel de tara mai este asta ?. Ce rol are CCR daca decizia lui nu este respectat si indeplinit de catre Presedinte ?. In asemenea conditii mai exista democratie ?…….Acest presedinte face ce vrea fara sa poata fi constrans ?.

Lasă un răspuns

Connect with

Prima întreprindere industrială din Satu Mare s-a înfiinţat în 1869

Numărul meseriaşilor, a angajaţilor şi a ucenicilor în municipiul Satu Mare a crescut după anul 1860 în urma desfiinţării breslelor. Totodată au apărut mari schimbări în viaţa economică a oraşului. Populaţia oraşului a fost în continuă creştere, de înviorare economică, caracterizată prin creşterea numărului instituţiilor de credit.