08.04.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: dr. Călin Bumbuluţ, dr. Adrian Farcău, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Realitatea din spitalele din România.(reluare) 01.30 Ştiri 02.00 Audienţe în direct cu Victor Constantinovici, invitaţi: Adrian Marc, Cătălin Tolontan, Călin Cruceru. Titlul emisiunii: Încep testările pentru Covid 19 la Satu Mare. (reluare) 03.30 Portret de artist 04.40 Concert la Filarmonica Dinu Lipati din Satu Mare. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: dr. Călin Bumbuluţ, dr. Adrian Farcău, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Realitatea din spitalele din România.(reluare) 09.35 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Producţia de confecţii între necesitate şi realitate.. 10.25 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: De ce facem sacrificii? 11.05 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Arta de a dărui. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Victor Constantinovici, invitaţi: Adrian Marc, Cătălin Tolontan, Călin Cruceru. Titlul emisiunii: Încep testările pentru Covid 19 la Satu Mare. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: dr. Călin Bumbuluţ, dr. Adrian Farcău, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Realitatea din spitalele din România.(reluare) 15.37 Teleshopping 15.55 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 17.00 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Eugeniu Avram. 18.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, Eugenia Sabou (reluare)

Căruţaşii care folosesc telefonul în trafic vor fi amendaţi de sâmbătă

Scris de Ioan Aniţaş, 10 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Începând de sâmbătă, 12 octombrie, se schimbă legislaţia rutieră privind utilizarea telefonului mobil la volan. Nu era nici până acum legal acest lucru, însă acum regulile devin mai dure.

Pentru a evita amenzile şi sancţiunile drastice, specialiştii recomandă utilizarea unor accesorii pentru a putea utiliza telefonul în mod legal atunci când sunteţi la volan. Noul act normativ care intră în vigoare de sâmbătă reglementează amenzile cuprinse între 580 şi 725 de lei, dar şi patru puncte de penalizare. Asta doar în cazul în care sunteţi surprins utilizând în orice fel telefonul mobil.

Dacă încălcaţi o regulă de circulaţie în timp ce mânuiţi telefonul mobil, riscaţi şi suspendarea dreptului de a conduce maşina timp de 30 de zile. Regula nu se aplică doar şoferilor, ci şi celorlalţi participanţi la trafic cum ar fi biciclişti, conducători de căruţă sau utilizatori de trotinetă. Amenzile pentru ei sunt chiar mai mari, între 870 şi 1.160 de lei.

În prezent amenzile pentru acest lucru sunt mult mai mici, de doar 435 de lei şi două puncte de penalizare. Suportul de telefon mobil nu te salvează de amendă. Nu aveţi voie să butonaţi telefonul în timp ce conduceţi.

Legea prevede următorul articol: „Este interzisă folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil”.

Abonează-te acum Online!
 1. y a spus: 12 octombrie 2019, ora 17:59

  @Dac Bulibas. Fiecare ţară are conducătorul pe care-l merită, alegem din ce este disponibil. Nu te supăra cu ce ar fi mai vrednic decât ceilalţi cetăţeni cu drept de vot tocmai preşedintele? Pe deasupra nu cred că am ajuns ca popor la nivelul de inteligenţă ca să alegem un Havel. Dar totuşi nu înţeleg ce legătură are modificarea Codului rutier cu Absurdistanul nostru românesc, această democraţie prost înţeleasă. Adică „Hogy kerül a csizma az asztalra”.

 2. Dac Bulibas a spus: 11 octombrie 2019, ora 16:27

  Democratia in Romanica a murit atunci cand nu a fost respectata dorinta populatiei exprimata la Referendumul din 2009 !!!. A murit si pt. faptul ca presedintele Sas dambovitean mincinos si fraudulos nu s-a supus de indata deciziei CCR de a demite si a numi ministrii pe functii incalcand de nenumarate ori Constitutia fara sa fie sanctionat !. Presedintele se comporta ca un criminal care a fost condamnat de judecator dar nu se supune sentintei judecatoresti. Ce fel de tara mai este asta ?. Ce rol are CCR daca decizia lui nu este respectat si indeplinit de catre Presedinte ?. In asemenea conditii mai exista democratie ?…….Acest presedinte face ce vrea fara sa poata fi constrans ?.

 3. Babacu a spus: 10 octombrie 2019, ora 13:49

  A murit democratia pentru ca un carutas nu poate vorbi la telefon?

 4. Dac Bulibas a spus: 10 octombrie 2019, ora 11:44

  Parlamentarii fac legile…. Din capurile lor proaste ce fel de legi pot scoate ?….. Evident, doar proaste !. Democratia in Romanica a murit !!!.

 5. y a spus: 10 octombrie 2019, ora 11:00

  Urmează inspecţia tehnică periodică la cal şi taxa de mediu pe pîrţ. Bine că nu a fost băgat explicit la capitolul „depăşirea vitezei regulamentare”!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.