Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii:
2 kg cartofi,
250 gr. brânză de vaci,
2 ouă,
50 gr. pâine,
100 gr. smântână,
50 gr. caşcaval,
50 ml lapte,
50 gr. brânză de oi,
50 gr. unt,
20 gr. mărar,
10 gr. sare, 5 gr. boia.
Mod de pregătire: cartofii întregi se spală şi se fierb pe jumătate după care se curăţă de pieliţă şi se scobesc la mijloc cu o linguriţă sau cu vârful unui cuţit. Separat se prepară umplutura amestecându-se bine: brânza de vaci cu cea de oi, mărarul tocat fin, sarea, boiaua de ardei, miezul cartofilor şi jumătate din cantitatea de smântână. Se umplu cartofii şi se aşează într-o tavă unsă cu unt. Caşcavalul ras se amestecă bine cu oul bătut şi se toarnă peste umplutură. Se ţin în cuptorul încins 15 min. Se servesc calzi cu smântână deasupra.
Poftă bună!
Fii primul care comentează