Cartofi scăzuţi, cu ciuperci | Informaţia Zilei

Cartofi scăzuţi, cu ciuperci

Scris de I. Z., 02 decembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente:

1 kg de cartofi, 400 g ciuperci champignon sau ciuperci de pădure (ciupercile de pădure au un gust mai puternic), o ceapă, sare, piper, boia de ardei dulce, bază pentru mâncăruri, ceapă verde, câteva fire de cimbru proaspăt pentru ornat.

Mod de preparare:

Cartofii curăţaţi şi tăiaţi bucăţi mai mărişori se fierb pe jumătate în apă condimentată, apoi se strecoară. Ciupercile se spală şi se taie bucăţi, în aşa fel, încât să fie cât mai aspectuoase. Ceapa uscată mărunţită se căleşte în ulei, apoi se adaugă ciupercile şi se călesc şi acestea. Se condimentează cu puţină sare, piper şi cu boia de ardei. Dacă vă place, se poate adăuga şi un pic de boia de ardei iute. Se adaugă cartofii fierţi, se condimentează după gust, se amestecă, apoi toată compoziţia se lasă să se mai călească circa 5-10 de minute. Se toarnă peste ea apă, cât să acopere, apoi se lasă să fiarbă până când zeama devine uşor păstoasă. La servire se ornează cu câte un fir de cimbru proaspăt, sau cu ceapă verde mărunţită.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345