Image 1
Image 2

Cartofi cu ciuperci la cuptor

Cartofi cu ciuperci la cuptor
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Cartofi cu ciuperci la cuptor
Cartofi cu ciuperci la cuptor

Ingrediente:

1-1,5 kg de cartofi, 500 g de ciupeci (soiul se alege după gust, dar folosiţi doar ciuperici controlate, din surse sigure), o cepă mare, un ardei gras sau o limgură mare de pastă de ardei (poate fi şi uşor iute, dacă vă place), 2-3 roşii sau 2 linguri de pastă de roşii, eventual o jumătate de zucchini, circa 200 ml supă de carne sau de legume, sare, piper, oregano, ulei de măsline, pătrunjel verede, sau murături pentru ornat.

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă şi se taie în 6-8 bucăţi, în funcţie de mărime. Ceapa se feliază subţire, la fel se procedează şi cu ardeiul, dacă folosiţi ardei proaspăt, iar roşiile se feliază. Dacă adâugaţi şi zucchini, acesta se curăţă de seminţe, dar nu şi de coajă şi se feliază, aproximativ la fel ca şi cartofii.

Se curăţă şi se taie şi ciupercile, apoi toate acestrea se amestecă şi se condimentează după gust. Se pune într-o tavă termorezistentă unsă în prealabil cu ulei de măsline, se adaugă supa şi se acoperă cu o folie de aluminiu, ori cu o hârtie de copt, sau cu o altă tavă.

Se dă la cuptor circa 30-40 de minute, până când cartofii se vor înmuia, apoi se descoperă se stropeşte puţin cu ulei şi se mai lasă la cuptor să se rumenească. La servire se poate orna cu pătrunjel verde, eventual cu boabe de măsline, smântână, sau caşcaval răzuit.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Connect with

ARHIVA CU REȚETE CULINARE POESIS

Pui prăjit la cuptor (imitație KFC )

Această rețetă de pui prăjit la cuptor este una la care lucrăm de mult timp să o perfecționăm. Prin multe încercări și erori, în sfârșit am venit cu formulă câștigătoare încă din 2018. Ca orice rețetă decentă de imitație KFC, această rețetă conține un amestec de 11 ierburi și mirodenii aromate. Totuși, în loc să între în friteuză, acest pui devine crocant chiar în cuptor. Această metodă vă lasă cu carnea fragedă și suculentă la interior și un exterior crocant delicios. În plus, ușurează atât gătitul, cât și curățarea!

Gogoși cu banane în stil Indian

DESERT

Gogoși cu banane în stil Indian (Vaipan)

Această rețetă tradițională din India de Sud transformă bananele coapte într-un desert delicios și ușor de preparat. Sunt un mod delicios de a utiliza bananele coapte și de a aduce un strop de cultură culinară în bucătăria ta.Gogoșile cu banane sunt perfecte pentru un desert rapid sau un snack dulce.

Piept sau pulpe de pui cu dovleac și smântână

Pulpe de pui cu dovleac și smântână

Această rețetă combină pieptul sau pulpele de pui suculente cu dulceața dovleacului copt, îmbogățită cu smântână cremoasă și aromatizată cu mărar proaspăt. Este un fel de mâncare perfect pentru zilele răcoroase de toamnă.