"Carnea" vegetală a devenit o marfă ce produce venituri de zeci de miliarde de dolari | Informaţia Zilei

“Carnea” vegetală a devenit o marfă ce produce venituri de zeci de miliarde de dolari

Scris de Vasile Andreica, 29 iunie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Piaţa globală a ”cărnii” pe bază de plante a fost estimată la 12,1 miliarde de dolari în 2019 şi este preconizat că va ajunge la 27,9 miliarde de dolari până în 2025, cu o rată anuală de creştere de 15%, a anunţat vineri producătorul de mâncare vegetariană Salconserv Food, care estimează o creştere de până la 12,2 milioane de lei în 2020.

”Good Food Institute a comunicat că vânzările de alimente din carne bazate pe plante au crescut în SUA cu 38% între 2017 şi 2019, iar o cercetare de piaţă recentă a Nielsen a indicat o creştere cu 279,8% în timpul pandemiei de coronavirus. Şi în Marea Britanie s-a constatat că aproape opt milioane de oameni au consumat mai multe alimente vegane de la începutul pandemiei”, arată un comunicat al companiei.

Durabilitatea produselor pe bază de plante şi preocupările legate de impactul negativ al cărnii asupra sănătăţii determină interesul consumatorilor şi modificări ale obiceiurilor de consum. Pe plan mondial, piaţa alimentară bazată pe plante este de aşteptat să ajungă la 120 de miliarde de dolari până în 2025, potrivit companiei globale de consultanţă AT Kearney.

Producătorul de mâncare vegetariană Salconserv Food, deţinută de oamenii de afaceri Raul Ciurtin şi Eberhart Răducanu, a anunţat vineri că a investit trei milioane de euro în brandul Verdino, în ultimul an şi jumătate. Verdino conţine o gamă cu peste 30 de produse, toate pe bază de proteină de mazăre, care substituie carnea. Compania a început producţia la sfârşitul anului 2018, încheind 2019 cu o cifră de afaceri de 8,3 milioane de lei şi 80 de angajaţi şi estimează o creştere de până la 12,2 milioane de lei în 2020.

Produsele – burgeri, mici, carne tocată, cârnaciori, dar şi brânzeturi – nu conţin carne sau lapte, sunt bogate în fibre şi proteine şi sunt fără lactoză, soia şi plante modificate genetic.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517