Image 1
Image 2

Carne de vită din Polonia, de calitate discutabilă, în magazinele româneşti

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Francisc Mozer, şef de asociaţie agricolă din Petreşti
Francisc Mozer, şef de asociaţie agricolă din Petreşti

TIR-urile cu carne ajung în țară pe la vama Petea, și nu este exclus să se oprească și la Satu Mare

Cu diverse ocazii am consemnat în coloanele ziarului nostru faptul că o serie de abatoare aduc carcasă de vită din străinătate, nu de puţine ori din Austria, spunea Francisc Mozer, şef de asociaţie agricolă din Petreşti, pentru că preţul este cu mult sub ceea ce se poate cumpăra pe piaţa românească.

Desigur şi calitatea este în funcţie de preţ. Acesta spunea că în Austria, carnea provenită spre exemplu din vaci reformă (bătrâne din rasa Holstein) este interzisă consumului populaţiei. Carnea are destinaţia – produse pentru câini şi pisici.

Carnea care în Austria și Germania ajunge la pisici, în România ajunge pe mesele românilor

Carne de vită de la animale bolnave a ajuns în farfuriile românilor. Autoritatea sanitară verifică acum amploarea acestei situaţii şi care este mai exact pericolul pentru sănătatea umană.

Scandalul a izbucnit la nivel european, după ce o anchetă jurnalistică a dezvăluit că în abatoarele din Polonia sunt sacrificate vaci bolnave, iar carnea acestora este amestecată cu cea provenită de la animale sănătoase.

„Depinde de ce boli discutăm la animalele aflate pe linie de sacrificare. Dacă afectează sănătatea omului, risc mare, dacă sunt de pe urma transportului, afectează bunăstarea anumalului şi a caltiatii cărnii, dacă nu ştim, nu putem evalua.

Dacă avem animale moarte sau bolnave care se taie, nu are loc sângerarea, ca organele şi carnea să se poată consuma. Sunt două pârghii de control, trebuie control administrativ şi control la organe şi carcase, deci medicul veterinar e implicat în lanţul de verificare a cărnii şi pretabilității pentru consumul uman”, a declarat presei Dan Lescai, medic veterinar.

3 comentarii

  1. Acest lucru trebuia descoperit la granita in momentul introducerii carnii in tara si nu in urma anchetei jurnalistice externe cum este si cazul !. Introducerea, punerea in circulatie si vanzarea unei asemenea carni este o adevarata crima impotriva umanitatii ! iar responsabilii gasiti vinovati ar trebui sa fie condamnati la puscarie pt. faptele/nepasarea lor. Numai ca, conducerea romaneasca (i)responsabila nu da doi bani pe romani si sanatatea acestora, altfel nu se poate explica acest lucru.

Lasă un răspuns

Connect with