14.01.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi:Cipri Ardelean,Iuliu Ilyes, Benniamin Urs.Titlul emisiunii:PSD îi suflă Pnl-ului subiectul pensiilor speciale.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitat:Turos Lorand. 04.00 Gala Presei Sătmărene – 30 de ani de presă liberă în Satu Mare. 06.00 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ioana Zaharia. Titlul emisiunii:De la victimizare la maturizare. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi:Cipri Ardelean,Iuliu Ilyes, Benniamin Urs.Titlul emisiunii:PSD îi suflă Pnl-ului subiectul pensiilor speciale.(reluare) 10.00 Cultura:Ioana Vladimirescu 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitat: Turos Lorand. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi:Cipri Ardelean,Iuliu Ilyes, Benniamin Urs.Titlul emisiunii:PSD îi suflă Pnl-ului subiectul pensiilor speciale.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat:Ionut Bobit. 17.00 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat:Gabriela Notarius. 18.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş (reluare)

Carne de vită din Polonia, de calitate discutabilă, în magazinele româneşti

Scris de Ioan Aniţaş, 31 ianuarie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Francisc Mozer, şef de asociaţie agricolă din Petreşti

Francisc Mozer, şef de asociaţie agricolă din Petreşti

TIR-urile cu carne ajung în ţară pe la vama Petea, şi nu este exclus să se oprească şi la Satu Mare

Cu diverse ocazii am consemnat în coloanele ziarului nostru faptul că o serie de abatoare aduc carcasă de vită din străinătate, nu de puţine ori din Austria, spunea Francisc Mozer, şef de asociaţie agricolă din Petreşti, pentru că preţul este cu mult sub ceea ce se poate cumpăra pe piaţa românească.

Desigur şi calitatea este în funcţie de preţ. Acesta spunea că în Austria, carnea provenită spre exemplu din vaci reformă (bătrâne din rasa Holstein) este interzisă consumului populaţiei. Carnea are destinaţia – produse pentru câini şi pisici.

Carnea care în Austria şi Germania ajunge la pisici, în România ajunge pe mesele românilor

Carne de vită de la animale bolnave a ajuns în farfuriile românilor. Autoritatea sanitară verifică acum amploarea acestei situaţii şi care este mai exact pericolul pentru sănătatea umană.

Scandalul a izbucnit la nivel european, după ce o anchetă jurnalistică a dezvăluit că în abatoarele din Polonia sunt sacrificate vaci bolnave, iar carnea acestora este amestecată cu cea provenită de la animale sănătoase.

„Depinde de ce boli discutăm la animalele aflate pe linie de sacrificare. Dacă afectează sănătatea omului, risc mare, dacă sunt de pe urma transportului, afectează bunăstarea anumalului şi a caltiatii cărnii, dacă nu ştim, nu putem evalua.

Dacă avem animale moarte sau bolnave care se taie, nu are loc sângerarea, ca organele şi carnea să se poată consuma. Sunt două pârghii de control, trebuie control administrativ şi control la organe şi carcase, deci medicul veterinar e implicat în lanţul de verificare a cărnii şi pretabilităţii pentru consumul uman”, a declarat presei Dan Lescai, medic veterinar.

Abonează-te acum Online!
  1. DACIAN a spus: 06 februarie 2019, ora 18:51

    nici UNICARM -ul nu e mai bun,…….. numai ca pe ei nu verifica nimeni !!!!

  2. mipudeco a spus: 04 februarie 2019, ora 11:01

    Cine trebuie sa aprobe intrarea in tara a unor astfel de otravuri (carne, fructe, legume) şi nu isi face datoria, sa fie tras la raspundere asa cum trebuie.

  3. Dac Bulibas a spus: 31 ianuarie 2019, ora 14:40

    Acest lucru trebuia descoperit la granita in momentul introducerii carnii in tara si nu in urma anchetei jurnalistice externe cum este si cazul !. Introducerea, punerea in circulatie si vanzarea unei asemenea carni este o adevarata crima impotriva umanitatii ! iar responsabilii gasiti vinovati ar trebui sa fie condamnati la puscarie pt. faptele/nepasarea lor. Numai ca, conducerea romaneasca (i)responsabila nu da doi bani pe romani si sanatatea acestora, altfel nu se poate explica acest lucru.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.