Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Mariana Dragoş, Ramona Paşca, Ovidiu Fărcaş, titlul emisiunii: În dar de Crăciun, facem gesturi mici pentru bucurii mari (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Vasile Fernea, Adelin Ghiarfaş, Claudiu Ţinca, titlul emisiunii: Scandal după scandal în parlament (reluare) 02.35 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Tiberiu Koczinger-raport la 7.540 de zile 03.42 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.53 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Traian Ciudaş, titlul emisiunii: Bârsăul se dezvoltă şi pe banii localnicilor 05.50 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Vasile Blaga, titlul emisiunii: De ce este importantă consultaţia preventivă? 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Mariana Dragoş, Ramona Paşca, Ovidiu Fărcaş, titlul emisiunii: În dar de Crăciun, facem gesturi mici pentru bucurii mari (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.35 Sport, meci de fotbal, FC Olimpia- Metaloglobus Bucureşti 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Vasile Fernea, Adelin Ghiarfaş, Claudiu Ţinca, titlul emisiunii: Scandal după scandal în parlament (reluare) 13.00 Ştiri 13.36 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitaţi Viorel Câmpean, Alin Pop, titlul emisiunii: Competiţia carte internet 14.10 Teleshopping 14.27 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Laurenţiu Costin, titlul emisiunii: Rostul postului în resprectarea poruncilor dumnezeieşti 15.35 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Traian Ciudaş, titlul emisiunii: Bârsăul se dezvoltă şi pe banii localnicilor 16.37 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Tiberiu Koczinger-raport la 7.540 de zile 17.40 Panormaric sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Ştefan Szilagyi, titlul emisiunii: Fotbalul sătmărean la finalul sezonului de toamnă 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă 22.30 Colaj de colinde 23.30 Ştiri

Capela Îngerilor de la Biserica Buna Vestire un loc unicat în rândul parohiilor

Scris de Mihaela Ghiţă, 06 iunie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În duminica a 8-a după Paşti, Biserica a prăznuit Pogorârea Sfântului Duh sau Rusaliile cum mai este cunoscut în popor una din cele mai importante sărbători de peste an. În această zi, Biserica „Buna Vestire” din Micro 17 s- a aflat la ceas de întreită sărbătoare, printre care se numără şi sfinţirea Capelei Îngerilor, alături de ceremonia primei spovedanii şi împărtăşanii pentru 37 de copii ai parohiei şi cea a praznicului ca atare.

  Capela îngerilor este un loc aflat la demisolul sfântului lăcaş, un mic paraclis destinat celor mai mici dintre credincioşi. Timp de câteva luni, pereţii capelei au fost pictaţi cu icoane reprezentative ale praznicelor şi nu numai de către un grup de copii, elevi ai Cercului de pictură Coloria şi ai clasei a VII C a Scolii Gimnaziale Mircea Eliade, îndrumaţi de artistul – profesor Cristina Gloria Oprişa.

Iată că duminică, aceşti copii au trăit pe deplin bucuria muncii lor, alături de părinţi şi de toţi cei dragi. Sfinţirea capelei a fost făcută de preoţii parohi ai bisericii, Gheorghe Donca şi Cristian Vaştag. Părintele Donca le-a adresat tinerilor pictori şi un cuvânt de folos spunând că acest loc a fost creat şi înzestrat cu icoanele pictate de ei pentru creşterea lor sufletească, pentru liniştea şi  rugăciunea celor mici.

„Părintele Paisie Aghioritul spunea despre copii şi sufletul copiilor că sunt asemenea acelora care îşi scrijelesc numele pe un copac, iar această mică scrijelitură cu numele creşte odată cu copacul. Sunt convins că aceste mici  semne pe care le-aţi făcut voi pentru Hristos,  faţă de Maica Domnului şi faţă de sfinţi vor creşte odată cu voi şi vor spori în dragostea pentru Hristos” a spus părintele Donca.

De asemenea, locul a fost apreciat că un colţ de Rai, un spaţiu unde cei mici vor putea să stea pe parcursul Sfintei Liturghii, dar şi cu alte ocazii. De altfel, Capela Îngerilor  prin felul în care a fost concepută şi pictată este probabil la ora actuală un unicat atât pe plan local, dar şi naţional.

Emoţiile au fost mari pentru toată lumea. Lacrimi s-au iţit în colţul ochilor doamnei profesoare,  însă au fost lacrimi de bucurie, mulţumire şi recunoştinţă, o împlinire sufletească greu de egalat.

„Emoţia acestui eveniment este mai mare decât emoţia oricărui vernisaj pe care l-am avut. Poate pentru că în acest loc se întrupează partea mea de creator şi partea mea de dascăl. Este o zi importantă pentru fiecare dintre  noi. Cred şi stiu că în timp locul acesta va fi un loc de pelerinaj pentru voi, pentru copiii voştri, pentru aparţinătorii voştri. Este o zi specială pentru că sunt Rusaliile, pentru că se sărbătoreşte Biserica şi este o zi pentru că face parte din anul în care sunt cinstiţi pictorii bisericeşti. Deci cu atât de multe sărbători ne-au binecuvântat intenţia şi darul nostru încât cred că îngerii au coborât pe deasupra noastră” a spus profesoara Cristina Gloria Oprişa.

Drept răsplătă pentru efortul  şi dăruirea lor, elevii au primit din partea preoţilor parohi câte o diplomă de recunoştinţă şi o cărticică de rugăciuni împreună cu imboldul de a continua  să picteze la fel de frumos.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.