Program ITV: 00.00 Audiențe în direct, cu Sergiu Podină, invitați Ciprian Costea, Augustin Iștoc, titlul emisiunii: Impactul crizei politice asupra mediului de afaceri (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitați Tiberiu Gunthner, Ciprian Crăciun, Adrian Pop, titlul emisiunii: Mihai Tudose este propunerea PSD-ALDE pentru funcția de premier (reluare) 02.25 În slujba comunității, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Colonel Popa Ovidiu-raport la 1.040 de zile 03.33 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, ediție specială de Sânziene 04.37 Viața la țară, cu Ioan Anițaș, titlul emisiunii: Monitorizarea lucrărilor agricole prin satelit 05.32 Sănătate, cu Mihaela Ghiță, invitați Bogdan Pintea, Edita Ghilea, titlul emisiunii: Noi abordări în tratamentul afecțiunilor tubului digestiv 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zsoltan 07.00 Știri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audiențe în direct, cu Sergiu Podină, invitați Ciprian Costea, Augustin Iștoc, titlul emisiunii: Impactul crizei politice asupra mediului de afaceri (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zsoltan 09.37 Educație ecologică, cu Cristina Bursuc, invitați Ioan Man, Tallian Katalin, titlul emisiunii: Ambrosia Artemisiifolia, factor de risc pentru sănătate și mediu 10.20 Iată omul, cu Gabriel Ghișan, invitat Szabolcs Tatar 11.15 Teleshopping 11.32 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitați Tiberiu Gunthner, Ciprian Crăciun, Adrian Pop, titlul emisiunii: Mihai Tudose este propunerea PSD-ALDE pentru funcția de premier (reluare) 13.00 Știri 13.32 Mesager educațional, cu Vasile Nechita, invitat Vlaicu Popescu, titlul emisiunii: Meserii moderne în învățământul postliceal al Colegiului Tehnic Unio Traian Vuia 14.25 Teleshopping 14.42 Spiriduș Ghiduș 16.05 Religie, cu Mihaela Ghiță, invitat Florin Fodoruț, titlul emisiunii: Petru și Pavel, învățători ai credinței 16.41 Viata la țară, cu Ioan Anițaș, titlul emisiunii: Monitorizarea lucrăriloragricole prin satelit 17.35 Panoramic sportiv, cu Ionuț Blăjean, invitați Marius Botan, Lorand Zsido, titlul emisiunii: Orașul Tășnad revine în Liga 3 după 25 de ani 18.30 Audiențe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Știri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiță 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Călin Secan, titlul emisiunii: Vacanța de vară, bucuria copiilor 23.30 Știri

Capela Îngerilor de la Biserica Buna Vestire un loc unicat în rândul parohiilor

Scris de Mihaela Ghiţă, 06 iunie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În duminica a 8-a după Paști, Biserica a prăznuit Pogorârea Sfântului Duh sau Rusaliile cum mai este cunoscut în popor una din cele mai importante sărbători de peste an. În această zi, Biserica „Buna Vestire” din Micro 17 s- a aflat la ceas de întreită sărbătoare, printre care se numără și sfințirea Capelei Îngerilor, alături de ceremonia primei spovedanii și împărtășanii pentru 37 de copii ai parohiei și cea a praznicului ca atare.

  Capela îngerilor este un loc aflat la demisolul sfântului lăcaș, un mic paraclis destinat celor mai mici dintre credincioși. Timp de câteva luni, pereții capelei au fost pictați cu icoane reprezentative ale praznicelor și nu numai de către un grup de copii, elevi ai Cercului de pictură Coloria și ai clasei a VII C a Scolii Gimnaziale Mircea Eliade, îndrumați de artistul – profesor Cristina Gloria Oprișa.

Iată că duminică, acești copii au trăit pe deplin bucuria muncii lor, alături de părinți și de toți cei dragi. Sfințirea capelei a fost făcută de preoții parohi ai bisericii, Gheorghe Donca și Cristian Vaștag. Părintele Donca le-a adresat tinerilor pictori și un cuvânt de folos spunând că acest loc a fost creat și înzestrat cu icoanele pictate de ei pentru creșterea lor sufletească, pentru liniștea și  rugăciunea celor mici.

„Părintele Paisie Aghioritul spunea despre copii și sufletul copiilor că sunt asemenea acelora care își scrijelesc numele pe un copac, iar această mică scrijelitură cu numele crește odată cu copacul. Sunt convins că aceste mici  semne pe care le-ați făcut voi pentru Hristos,  față de Maica Domnului și față de sfinți vor crește odată cu voi și vor spori în dragostea pentru Hristos” a spus părintele Donca.

De asemenea, locul a fost apreciat că un colț de Rai, un spațiu unde cei mici vor putea să stea pe parcursul Sfintei Liturghii, dar și cu alte ocazii. De altfel, Capela Îngerilor  prin felul în care a fost concepută și pictată este probabil la ora actuală un unicat atât pe plan local, dar și național.

Emoțiile au fost mari pentru toată lumea. Lacrimi s-au ițit în colțul ochilor doamnei profesoare,  însă au fost lacrimi de bucurie, mulțumire și recunoștință, o împlinire sufletească greu de egalat.

„Emoția acestui eveniment este mai mare decât emoția oricărui vernisaj pe care l-am avut. Poate pentru că în acest loc se întrupează partea mea de creator și partea mea de dascăl. Este o zi importantă pentru fiecare dintre  noi. Cred și stiu că în timp locul acesta va fi un loc de pelerinaj pentru voi, pentru copiii voștri, pentru aparținătorii voștri. Este o zi specială pentru că sunt Rusaliile, pentru că se sărbătorește Biserica și este o zi pentru că face parte din anul în care sunt cinstiți pictorii bisericești. Deci cu atât de multe sărbători ne-au binecuvântat intenția și darul nostru încât cred că îngerii au coborât pe deasupra noastră” a spus profesoara Cristina Gloria Oprișa.

Drept răsplătă pentru efortul  și dăruirea lor, elevii au primit din partea preoților parohi câte o diplomă de recunoștință și o cărticică de rugăciuni împreună cu imboldul de a continua  să picteze la fel de frumos.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.