Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Alexandru Horvat, Istvan Merkli, titlul emisiunii: Clubul de fotbal FC Olimpia a ajuns cu bugetul la fundul sacului (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Zenoviu Bontea, Iuliu Ilyes, Dumitru Pop, titlul emisiunii: Trei primari din zona Satu Mare vorbesc despre extinderea municipiului (reluare) 02.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 03.32 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Arthur Piricsi – raport la 1.940 de zile 04.34 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Căpşunul, o cultură rentabilă 05.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Adriana Hagău, titlul emisiunii: Antibioticele, între uz şi abuz 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Alexandru Horvat, Istvan Merkli, titlul emisiunii: Clubul de fotbal FC Olimpia a ajuns cu bugetul la fundul sacului (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 09.33 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Emilia Enătescu 10.40 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Ioan Man, titlul emisiunii: Cât de ameninţată este biodiversitatea? 11.16 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Zenoviu Bontea, Iuliu Ilyes, Dumitru Pop, titlul emisiunii: Trei primari din zona Satu Mare vorbesc despre extinderea municipiului (reluare) 13.00 Ştiri 13.35 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Viorel Solschi, titlul emisiunii: Centrul de excelenţă, şcoală a perfomanţei 14.25 Teleshopping 14.41 Religie, cu Mihalea Ghiţă, invitat Alin Toma, titlul emisiunii: Suferinţa, întâlnirea cu Dumnezeu la cel mai înalt nivel 15.38 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 16.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Seminţele de calitate asigură succesul în agriculturăn 17.53 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Vasile Fuşle, Attila Felcz, titlul emisiunii: Turneu internaţional de judo la veterani în 21 octombrie 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Noi soluţii pentru investigaţii paraclinice 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Călin Secan, ttlul emisiunii: Copiii şi fricile lor 23.30 Ştiri

Capela Îngerilor de la Biserica Buna Vestire un loc unicat în rândul parohiilor

Scris de Mihaela Ghiţă, 06 iunie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În duminica a 8-a după Paşti, Biserica a prăznuit Pogorârea Sfântului Duh sau Rusaliile cum mai este cunoscut în popor una din cele mai importante sărbători de peste an. În această zi, Biserica „Buna Vestire” din Micro 17 s- a aflat la ceas de întreită sărbătoare, printre care se numără şi sfinţirea Capelei Îngerilor, alături de ceremonia primei spovedanii şi împărtăşanii pentru 37 de copii ai parohiei şi cea a praznicului ca atare.

  Capela îngerilor este un loc aflat la demisolul sfântului lăcaş, un mic paraclis destinat celor mai mici dintre credincioşi. Timp de câteva luni, pereţii capelei au fost pictaţi cu icoane reprezentative ale praznicelor şi nu numai de către un grup de copii, elevi ai Cercului de pictură Coloria şi ai clasei a VII C a Scolii Gimnaziale Mircea Eliade, îndrumaţi de artistul – profesor Cristina Gloria Oprişa.

Iată că duminică, aceşti copii au trăit pe deplin bucuria muncii lor, alături de părinţi şi de toţi cei dragi. Sfinţirea capelei a fost făcută de preoţii parohi ai bisericii, Gheorghe Donca şi Cristian Vaştag. Părintele Donca le-a adresat tinerilor pictori şi un cuvânt de folos spunând că acest loc a fost creat şi înzestrat cu icoanele pictate de ei pentru creşterea lor sufletească, pentru liniştea şi  rugăciunea celor mici.

„Părintele Paisie Aghioritul spunea despre copii şi sufletul copiilor că sunt asemenea acelora care îşi scrijelesc numele pe un copac, iar această mică scrijelitură cu numele creşte odată cu copacul. Sunt convins că aceste mici  semne pe care le-aţi făcut voi pentru Hristos,  faţă de Maica Domnului şi faţă de sfinţi vor creşte odată cu voi şi vor spori în dragostea pentru Hristos” a spus părintele Donca.

De asemenea, locul a fost apreciat că un colţ de Rai, un spaţiu unde cei mici vor putea să stea pe parcursul Sfintei Liturghii, dar şi cu alte ocazii. De altfel, Capela Îngerilor  prin felul în care a fost concepută şi pictată este probabil la ora actuală un unicat atât pe plan local, dar şi naţional.

Emoţiile au fost mari pentru toată lumea. Lacrimi s-au iţit în colţul ochilor doamnei profesoare,  însă au fost lacrimi de bucurie, mulţumire şi recunoştinţă, o împlinire sufletească greu de egalat.

„Emoţia acestui eveniment este mai mare decât emoţia oricărui vernisaj pe care l-am avut. Poate pentru că în acest loc se întrupează partea mea de creator şi partea mea de dascăl. Este o zi importantă pentru fiecare dintre  noi. Cred şi stiu că în timp locul acesta va fi un loc de pelerinaj pentru voi, pentru copiii voştri, pentru aparţinătorii voştri. Este o zi specială pentru că sunt Rusaliile, pentru că se sărbătoreşte Biserica şi este o zi pentru că face parte din anul în care sunt cinstiţi pictorii bisericeşti. Deci cu atât de multe sărbători ne-au binecuvântat intenţia şi darul nostru încât cred că îngerii au coborât pe deasupra noastră” a spus profesoara Cristina Gloria Oprişa.

Drept răsplătă pentru efortul  şi dăruirea lor, elevii au primit din partea preoţilor parohi câte o diplomă de recunoştinţă şi o cărticică de rugăciuni împreună cu imboldul de a continua  să picteze la fel de frumos.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.