Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Lorand Turos. Titlul emisiunii: Ce se întâmplă cu fondul de pensii din pilonul II? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Ciocan,Iuliu Ilyes,Ionuţ Bujor. Titlul emisiunii: Blestemul autobuzelor de la Satu Mare. (reluare) 02.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat: Ioan Coroianu. Titlul emisiunii: Dispariţie sau crimă 2. 03.10 Mesager educaţiona, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiuni: Învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian-Vuia. 04.00 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 04.50 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Joan Sofran . 05.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Adrian Danciu. Titlul emisiunii:Plante Carnivore. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Lorand Turos. Titlul emisiunii: Ce se întâmplă cu fondul de pensii din pilonul II? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Carmen Lipovan. 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Pallai Bele. Titlul emisiunii: Gorog katolikus elet. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Ciocan,Iuliu Ilyes,Ionuţ Bujor. Titlul emisiunii: Blestemul autobuzelor de la Satu Mare. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Vasile Ciocan. Titlul emisiuni: Vasile Ciocan – rapor la 760 de zile . 14.30 Teleshopping 15.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Agnes Diaconu. Titlul emisiuni: Tratamentul fără interferon se extinde. 15.20 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Joan Sofran. 16.30 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan, invitat: Ovidiu Domide. Titlul emisiunii: Satu Mare găzduieşte ărima etapă din C.N. de Rally Raid . 17.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Formaţia Argus. 18.30 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Călin Durla. Titlul emisiunii: Satu Mare a găzduit olimpiada naţională de marematică.(reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură. 22.30 Concert 23.30 Ştiri

Capela Îngerilor de la Biserica Buna Vestire un loc unicat în rândul parohiilor

Scris de Mihaela Ghiţă, 06 iunie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În duminica a 8-a după Paşti, Biserica a prăznuit Pogorârea Sfântului Duh sau Rusaliile cum mai este cunoscut în popor una din cele mai importante sărbători de peste an. În această zi, Biserica „Buna Vestire” din Micro 17 s- a aflat la ceas de întreită sărbătoare, printre care se numără şi sfinţirea Capelei Îngerilor, alături de ceremonia primei spovedanii şi împărtăşanii pentru 37 de copii ai parohiei şi cea a praznicului ca atare.

  Capela îngerilor este un loc aflat la demisolul sfântului lăcaş, un mic paraclis destinat celor mai mici dintre credincioşi. Timp de câteva luni, pereţii capelei au fost pictaţi cu icoane reprezentative ale praznicelor şi nu numai de către un grup de copii, elevi ai Cercului de pictură Coloria şi ai clasei a VII C a Scolii Gimnaziale Mircea Eliade, îndrumaţi de artistul – profesor Cristina Gloria Oprişa.

Iată că duminică, aceşti copii au trăit pe deplin bucuria muncii lor, alături de părinţi şi de toţi cei dragi. Sfinţirea capelei a fost făcută de preoţii parohi ai bisericii, Gheorghe Donca şi Cristian Vaştag. Părintele Donca le-a adresat tinerilor pictori şi un cuvânt de folos spunând că acest loc a fost creat şi înzestrat cu icoanele pictate de ei pentru creşterea lor sufletească, pentru liniştea şi  rugăciunea celor mici.

„Părintele Paisie Aghioritul spunea despre copii şi sufletul copiilor că sunt asemenea acelora care îşi scrijelesc numele pe un copac, iar această mică scrijelitură cu numele creşte odată cu copacul. Sunt convins că aceste mici  semne pe care le-aţi făcut voi pentru Hristos,  faţă de Maica Domnului şi faţă de sfinţi vor creşte odată cu voi şi vor spori în dragostea pentru Hristos” a spus părintele Donca.

De asemenea, locul a fost apreciat că un colţ de Rai, un spaţiu unde cei mici vor putea să stea pe parcursul Sfintei Liturghii, dar şi cu alte ocazii. De altfel, Capela Îngerilor  prin felul în care a fost concepută şi pictată este probabil la ora actuală un unicat atât pe plan local, dar şi naţional.

Emoţiile au fost mari pentru toată lumea. Lacrimi s-au iţit în colţul ochilor doamnei profesoare,  însă au fost lacrimi de bucurie, mulţumire şi recunoştinţă, o împlinire sufletească greu de egalat.

„Emoţia acestui eveniment este mai mare decât emoţia oricărui vernisaj pe care l-am avut. Poate pentru că în acest loc se întrupează partea mea de creator şi partea mea de dascăl. Este o zi importantă pentru fiecare dintre  noi. Cred şi stiu că în timp locul acesta va fi un loc de pelerinaj pentru voi, pentru copiii voştri, pentru aparţinătorii voştri. Este o zi specială pentru că sunt Rusaliile, pentru că se sărbătoreşte Biserica şi este o zi pentru că face parte din anul în care sunt cinstiţi pictorii bisericeşti. Deci cu atât de multe sărbători ne-au binecuvântat intenţia şi darul nostru încât cred că îngerii au coborât pe deasupra noastră” a spus profesoara Cristina Gloria Oprişa.

Drept răsplătă pentru efortul  şi dăruirea lor, elevii au primit din partea preoţilor parohi câte o diplomă de recunoştinţă şi o cărticică de rugăciuni împreună cu imboldul de a continua  să picteze la fel de frumos.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.