Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Valorificarea pădurii şi refacerea ei. (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Aurelia Fedorca, Adrian Cozma, Vasile Ciocan. Titlul emisiunii: Proteste la Palatul Cotroceni. De ce protestează oamenii? (reluare) 02.30 Sport - meci de fotbal. 04.00 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 04.45 Cultură – serata de poezii. 05.45 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Szekely Tibor . Titlul emisiunii: Florile între pasiune şi afacere . 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Elisabeta Princzinger. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Valorificarea pădurii şi refacerea ei. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Elisabeta Princzinger. 09.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Călin Secan. Titlul emisiunii: Postul psihologic. 10.00 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Laurenţiu Costin,Cristian Peteri. Titlul emisiunii: Postul Mare: abnegaţie sau bucuria sufletului?. 11.00 Dacia 1300 –o maşină care se încăpăţânează să reziste pe drumurile pline de gropi. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Aurelia Fedorca, Adrian Cozma, Vasile Ciocan. Titlul emisiunii: Proteste la Palatul Cotroceni. De ce protestează oamenii? (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Bornyasz Iosif. Titlul emisiunii: Caprele spaniole la concurenţă cu cele autohtone. 14.30 Teleshopping 14.45 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Daniel Buda. Titlul emisiuni: Daniel Buda –rapor la 1.380 de zile . 16.00 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat Ioan Coroianu. Titlul emisiunii: Dispariţie sau crimă. 16.50 Panoramic sportiv, cu Ionut Blăjan, invitaţi: Robert Magos, Armin Vida. Titlul emisiunii: Planurile şahului A.J de karate Satu Mare in anul 2018. 17.30 Zone folclorice – Adrian Tripon. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură 22.30 Ne cheamă natura 23.30 Ştiri

Canicula impune condiţii agenţilor economici din unele sectoare de activitate

Scris de Sergiu Podina, 13 august 2014 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Principalele sectoare vizate, unde disconfortul termic poate să fie un factor determinant, sunt : agricultură, activităţi portuare, autostrăzi, sau acolo unde este vorba despre aglomerări sau spaţii închise, aşa cum este cazul industriei textile, a industriei metalurgice sau al brutăriilor.

Principalele sectoare vizate, unde disconfortul termic poate să fie un factor determinant, sunt : agricultură, activităţi portuare, autostrăzi, sau acolo unde este vorba despre aglomerări sau spaţii închise, aşa cum este cazul industriei textile, a industriei metalurgice sau al brutăriilor.

În următoarea perioadă s-a anunţat pe tot cuprinsul României vreme caniculară, temperaturile putând să ajungă chiar şi până la 38 de grade celsius. Ministerul Sănătăţii fiind preocupat de desfăşurarea activităţilor în condiţii bune, cere agenţilor economici să readapteze programul de muncă, astfel încât protejarea sănătăţii angajatului să fie prioritară.

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat vreme caniculară pe parcursul întregii săptămâni. Temperaturile  vor ajunge chiar şi la 38 de grade celsius în unele zone ale ţării şi un indice de temperatură-umezeală care va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În Satu Mare prognoza meteo se arată a fi şi ea una ce poate provoca îngrijorare în rândul persoanelor care lucrează ori în spaţii închise, ori în aer liber. Joi, 14 august şi vineri 15 august, temperaturile pe timp de zi vor ajunge până la 33 de grade. În ceea ce priveşte sfârşitul de săptămână nu trebuie să ne facem probleme deoarece cu toate că soarele nu ne va ierta, stradurile din împrejurimi aşteaptă toţi cetăţenii să se răcorească.

Revenind la zilele lucrătoare rămase din aceasta săptămână, principalele sectoare vizate, unde disconfortul termic poate să fie un factor determinant, sunt : agricultura, activităţi portuare, autostrăzi, sau acolo unde este vorba despre aglomerări sau spaţii închise, aşa cum este cazul industriei textile, a industriei metalurgice sau al brutăriilor. „Pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă şi ameliorarea condiţiilor de muncă, este recomandat ca angajatorii să reducă intensitatea şi ritmul activităţii fizice în zilele cu temperaturi înalte. De asemenea, este bine să asigure ventilaţia la locurile de muncă şi să se permită alternarea efortului dinamic cu cel static, precum şi a perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Sănătăţii, preluat de pe Mediafax.

Tot agenţii economici sunt obligaţi să ofere doi sau chiar patru litri de apă fiecărui muncitor, în toate schimburile,  să îi asigure acestuia echipament adecvat de protecţie şi un duş răcoritor.
În cazul în care angajatorii nu au posibilitatea financiară sau nu dispun de toate cele de trebuinţă pentru a le asigura salariaţilor ceea ce am enunţat în rândurile de mai sus, aceştia trebuie ori să reducă orele de muncă ori să împartă ziua ori în cazuri speciale să sisteze lucările, bineînţeles cu asigurarea continuităţii desfăşurării activităţilor în acel loc conform prevederilor legale.

Trebuie menţionat faptul că odată ce ne apropiem de sfârşitul de săptămână, ne apropiem şi de o sărbătoare foarte mare pe care tot românul, indiferent de cultul a cărui adept este. Aici vorbim bineînţeles de sărbătoarea “Înălţarea la cer a Maici Domnului“, iar tot poporul va merge la slujbele ce vor fi săvârşite în 15 august la biserici . Pentru ca incidentele să fie evitate este recomandat să aveţi la dumneavoastră apă rece pentru a vă menţine corpul hidratat şi de asemenea să evitaţi culoare neagră care ştim prea bine că atrage razele soarelui.

Abonează-te acum Online!
  1. RAUDETOT a spus: 13 august 2014, ora 21:09

    Un Dräxlmaier poate ca exista in multe locuri din oras. Cine verifica aceste conditii pe care angajatorul trebuie sa le asigure angajatului?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.