Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 03.33 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Emil Palincaş. Titlul emisiunii: Legumicultorii din Halmeu folosesc seminţe din străinătate 05.28 Restauratorii de muzeu 05.55 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Agnes Diaconu. Titlul emisiunii: Tratamentul fără interferon accesibil pacienţilor cu hepatita C 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.45 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni dedicate Zilei Europene a Parcurilor şi Zilei Mondiale a Mediului 10.25 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Susţin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie 11.20 Teleshopping 11.35 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 13.00 Ştiri 13.45 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Adina Ciutan. Titlul emisiunii: De ce nu au îndemânări de redactare absolvenţii de liceu? 14.28 Teleshopping 14.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 15.45 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 16.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente. Titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, o atracţie pentru turişti 17.55 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Cristian Popa. Titlul emisiunii: Unirea Tăşnad a început pregătirile cu un nou antrenor 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Vasile Fănăţan. Titlul emisiunii: Satu Mare, un oraş poluat? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Iulian Pfau Sălăgeanu. Titlul emisiunii: Tinerii şi locul de muncă 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Cu fericirea la psiholog 23.30 Ştiri

Campania a început în forţă

Scris de Dumitru Păcuraru, 15 ianuarie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Bucureştiul a dat startul în campania electorală. Cristian Buşoi, nominalizat de PNL candidat pentru funcţia de primar general, după gafa cu clubul Colectiv,  cerându-şi scuze, revine în forţă.  Este o campanie agresivă, amestecată cu prezentarea unor proiecte care atrag atenţia. Se vede clar că în spatele lui se află o echipă de strategi care ştiu ce vor. În prima etapă se doreşte atragerea atenţiei asupra candidatului.

Nu este exclus ca şi gafa cu clubul Colectiv să nu fi fost dinainte gândită. O linie specială, separată într-un oraş supraaglomerat,  pentru autobuze se înscrie în aceeaşi strategie. Sorin Oprescu s-a făcut remarcat prin autostrada suspendată peste Bucureşti. A câştigat notorietate şi a câştigat.

  Un alt câmp de bătălie este la Timişoara. Primarul în funcţie, destul de controversat, vine cu noutăţi. Plantarea unor palmieri l-a adus în centrul atenţiei la nivel de ţară.

Mari lupte se dau în localităţile cu primari arestaţi sau care au fost demişi în urma unor acuzaţii de corupţie. La Constanţa, Braşov, Ploieşti, Piatra Neamţ, Iaşi sunt lupte la scenă deschisă.

În general se observă că PNL a ales o cale mai directă,  mai agresivă, cu impact direct. Atacă din toate direcţiile, pe orice temă. Ţintele sunt primarii PSD. Speculează toate situaţiile în care se află primarii din partidul adversar, în special cele de natură penală şi punctează. Pe de altă parte, PSD traversează o perioadă de instabilitate.

Disputa surdă dintre Liviu Dragnea şi Victor Ponta încarcă cu energie negativă un PSD prins la înghesuială din cauza dosarelor de corupţie deschise aproape în toate judeţele ţării. Pornind în campanie cu un handicap, lipsit de principalii vectori de imagine  – Sorin Oprescu, Radu Mazăre, Gheorghe Nichita, Mircea Govor –  se vede că PSD îşi regândeşte strategia generală pentru campanie.

În 15 ianuarie la  Piatra Neamţ are loc o şedinţă a Biroului Politic, urmată de alta a Comitetului Executiv  Naţional. Pe ordinea de zi se află problema alianţei cu UNPR, fundaţia lui Ponta, strategia pentru alegerile locale, relaţia cu fostul premier. Fără Victor Ponta, şedinţa nu va face altceva decât să alimenteze zvonurile că fostul premier se rupe de actuala conducere a partidului.

Principalul produs electoral al PSD este creşterea economică realizată de guvernul Ponta, creşterea salariilor şi reducerea TVA. Dacă toate acestea se iau, ce îi rămâne PSD-ului  condus de Dragnea? Baronii locali acuzaţi de corupţie. Pe acest lucru mizează Victor Ponta. Dar şi PNL.

Liberalii vor ataca în continuare în punctele vulnerabile:  baronii locali cu probleme penale. Dar nu este de ajuns să critici. Mai trebuie să prezinţi şi proiecte atractive, realizabile, care să dea senzaţia că se schimbă nu doar faţa localităţilor, ci şi modul de a administra. Dacă PNL nu vine cu ceva nou, cu candidaţi care să demonstreze că deţin cheia schimbării în bine a localităţilor are şanse slabe săştige în faţa candidaţilor PSD.

Campania electorală din acest an se vede că se concentrează pe problemele directe cu care se confruntă cetăţeanul: curăţenie, ordine, drumuri, siguranţă, investiţii, proiecte europene. Toate acestea puse în relaţie cu risipa, neglijenţa, mizeria, lipsa de viziune, corupţia, vor decide învingătorii la alegerile locale.

Abonează-te acum Online!