20.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 01.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 02.40 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 05.30 Info Studio cu Laczko Eva. Titlul emisiuni: Casa zâmbetelor-oază de bucurie. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Adrian Cozma. Titlul emisiuni: Creşterea cailor de rasa şi relaxarea. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: . 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 14.35 Teleshopping 15.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 16.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 17.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 18.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 18.30 Şedinţă de Consiliu 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Constantin Demian, Daniela Silaghi. Titlul emisiunii: Care sunt cele mai mari probleme ale adolescenţilor?(reluare) 23.00 Şedinţă de Consiliu

Campania a început în forţă

Scris de Dumitru Păcuraru, 15 ianuarie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Bucureştiul a dat startul în campania electorală. Cristian Buşoi, nominalizat de PNL candidat pentru funcţia de primar general, după gafa cu clubul Colectiv,  cerându-şi scuze, revine în forţă.  Este o campanie agresivă, amestecată cu prezentarea unor proiecte care atrag atenţia. Se vede clar că în spatele lui se află o echipă de strategi care ştiu ce vor. În prima etapă se doreşte atragerea atenţiei asupra candidatului.

Nu este exclus ca şi gafa cu clubul Colectiv să nu fi fost dinainte gândită. O linie specială, separată într-un oraş supraaglomerat,  pentru autobuze se înscrie în aceeaşi strategie. Sorin Oprescu s-a făcut remarcat prin autostrada suspendată peste Bucureşti. A câştigat notorietate şi a câştigat.

  Un alt câmp de bătălie este la Timişoara. Primarul în funcţie, destul de controversat, vine cu noutăţi. Plantarea unor palmieri l-a adus în centrul atenţiei la nivel de ţară.

Mari lupte se dau în localităţile cu primari arestaţi sau care au fost demişi în urma unor acuzaţii de corupţie. La Constanţa, Braşov, Ploieşti, Piatra Neamţ, Iaşi sunt lupte la scenă deschisă.

În general se observă că PNL a ales o cale mai directă,  mai agresivă, cu impact direct. Atacă din toate direcţiile, pe orice temă. Ţintele sunt primarii PSD. Speculează toate situaţiile în care se află primarii din partidul adversar, în special cele de natură penală şi punctează. Pe de altă parte, PSD traversează o perioadă de instabilitate.

Disputa surdă dintre Liviu Dragnea şi Victor Ponta încarcă cu energie negativă un PSD prins la înghesuială din cauza dosarelor de corupţie deschise aproape în toate judeţele ţării. Pornind în campanie cu un handicap, lipsit de principalii vectori de imagine  – Sorin Oprescu, Radu Mazăre, Gheorghe Nichita, Mircea Govor –  se vede că PSD îşi regândeşte strategia generală pentru campanie.

În 15 ianuarie la  Piatra Neamţ are loc o şedinţă a Biroului Politic, urmată de alta a Comitetului Executiv  Naţional. Pe ordinea de zi se află problema alianţei cu UNPR, fundaţia lui Ponta, strategia pentru alegerile locale, relaţia cu fostul premier. Fără Victor Ponta, şedinţa nu va face altceva decât să alimenteze zvonurile că fostul premier se rupe de actuala conducere a partidului.

Principalul produs electoral al PSD este creşterea economică realizată de guvernul Ponta, creşterea salariilor şi reducerea TVA. Dacă toate acestea se iau, ce îi rămâne PSD-ului  condus de Dragnea? Baronii locali acuzaţi de corupţie. Pe acest lucru mizează Victor Ponta. Dar şi PNL.

Liberalii vor ataca în continuare în punctele vulnerabile:  baronii locali cu probleme penale. Dar nu este de ajuns să critici. Mai trebuie să prezinţi şi proiecte atractive, realizabile, care să dea senzaţia că se schimbă nu doar faţa localităţilor, ci şi modul de a administra. Dacă PNL nu vine cu ceva nou, cu candidaţi care să demonstreze că deţin cheia schimbării în bine a localităţilor are şanse slabe săştige în faţa candidaţilor PSD.

Campania electorală din acest an se vede că se concentrează pe problemele directe cu care se confruntă cetăţeanul: curăţenie, ordine, drumuri, siguranţă, investiţii, proiecte europene. Toate acestea puse în relaţie cu risipa, neglijenţa, mizeria, lipsa de viziune, corupţia, vor decide învingătorii la alegerile locale.

Abonează-te acum Online!