Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

1,5 kg de ficat de porc, 1 kg de organe de la porc (plămâni, rinichi, inimă etc.), 500 g de gușă de porc, cărnoasă, 2-300 g carne de porc, sau limbă, 200 g untură de porc, 2-300 g de orez, 2 cepe mari, sare, piper, măghiran, circa 5-6 m intestine de porc bine curățate.

Mod de preparare:

Orezul se fierbe în apă cu puțină sare, se strecoară, se întinde pe o față de masă curată și se lasă 2-3 ore să se scurgă. Ceapa mărunțită se călește în untură. Ficatul, organele, carnea și gușa se fierb, și apoi se macină. Se adaugă ceapa călită și condimentele, după gust, se amestecă bine, apoi se adaugă și orezul. Se amestecă cu grijă, pentru a nu sfărâma boabele de orez. Se mai gustă o dată și se mai condimentează, dacă e nevoie. Se pune compoziția în aparatul de umplut cârnați, se unge țeava de umplut cu puțin ulei, și se trage un fir de intestin pe el. Caltaboșul se umple încet, și se leagă toate capetele. Firele gata umplute se așează în tifon și se opărește, cu grijă, să nu crape. După răcire se poate servi așa cum e, sau prăjit, cu, sau fără garnitură. Este ideal cu varză murată, crudă, sau călită.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

RĂSFĂȚ CULINAR

Tort de clătite cu sirop caramel

Ştim că sunteţi nişte femei ocupate, dar mai ştim că, din când în când, doriţi să vă răsfăţaţi familia cu bunătăţi. Iată o reţetă rapidă şi delicioasă care va mulţumi pe toată lumea. Este pe gustul fiecaruia, care il mananca. Este usor la gust, putin dulce, deoarece in combinatie cu caramelul, preparat din mere si alune de padure coapte, foarte dulce si aromat ii reda un sharm si un gust deosebit.

Piept sau pulpe de pui cu dovleac și smântână

Pulpe de pui cu dovleac și smântână

Această rețetă combină pieptul sau pulpele de pui suculente cu dulceața dovleacului copt, îmbogățită cu smântână cremoasă și aromatizată cu mărar proaspăt. Este un fel de mâncare perfect pentru zilele răcoroase de toamnă.