Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Corina Stanciu, Rodica Lohan. Titlul emisiunii: Biologii,chimişti şi psihologii din spitale,nemulţumiţide noua grilă de salarizare.(reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Augustin Iştoc,Ciprian Crăciun.Titlul emisiunii: Biologii, chimişti şi psihologii din spitale, nemulţumiţi de noua grilă de salarizare. (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 03.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat: Ioan Coroianu . Titlul emisiunii: Crimă sau dispariţie. 04.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Nicolae Mureşan. 05.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Dudaş. Titlul emisiunii: Cultura de căpşuni. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Corina Stanciu, Rodica Lohan. Titlul emisiunii: Biologii,chimişti şi psihologii din spitale,nemulţumiţi de noua grilă de salarizare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.20 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Adriana Laszlo. Titlul emisiunii:Cum înţelegem plânsul copiiilor? 10.00 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlulemisiunii: Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: De la Înviere Mântuitorul până la Înălţarea la cer. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Augustin Iştoc,Ciprian Crăciun.Titlul emisiunii: Biologii, chimişti şi psihologii din spitale, nemulţumiţi de noua grilă de salarizare. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 ]n slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 14.30 Teleshopping 14.45 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă,invitat:Sedonia Lăţea.Titlul emisiuni: Despre diete,vitamine la început de primăvară. 15.15 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 16.25 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Maria Tripon. 17.30 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar. 21.30 Cultură 22.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 23.30 Ştiri

Cabinetul Grindeanu va avea patru noi miniştri

Scris de Mioara Maxim, 22 februarie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu

Coaliţia PSD-ALDE a decis să schimbe patru miniştri ai Guvernului Grindeanu: Tudorel Toader va veni la Ministerul Justiţiei, în locul lui Florin Iordache, Rovana Plumb – noul Ministru al Fondurilor Europene, în locul Mihaelei Virginia Toader, Mihai Tudose, la Ministerul Economiei, în locul lui Alexandru Petrescu, Alexandru Petrescu, la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, în locul lui Florin Jianu.

UPDATE: Premierul Sorin Grindeanu a subliniat că Mihaela Toader va rămâne în echipa ministerului Fondurilor Europene, iar în ceea ce priveşte numirea Rovanei Plumb la cârma fondurilor europene premierul a punctat că a dorit să întărească echipa cu un membru de partid cu greutate politică. „Vrem să atingem obiectivul de a atrage cele 5,2 miliarde de euro”.

UPDATE: „Adrian Dobre este noul purtător de cuvânt al PSD”, a anunţat liderul partidului, Liviu Dragnea.

UPDATE: Tudorel Toader nu va fi obligat să se înscrie în PSD

UPDATE: Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD că partidul a strâns peste 1,4 milioane de semnături pentru susţinerea Cabinetului Grindeanu şi a programului de guvernare. „Nu am dorit să organizăm un miting, ci am dorit o campanie de susţinere prin semnături”.

UPDATE: 90% dintre cei prezenţi la ;edinţă au cerut supunerea la vot a excluderii lui Mihai Chirica. I s-a cerut ;i demisia din PSD, ceea ce ar fi atras pierderea mandatului de primar. Dragnea a precizat că a refuzat supunerea la vot. Totuşi, primarul Iaşului rămâne fără nicio funcţie de conducere în partid

UPDATE: Premierul Sorin Grindeanu a anunţat miercuri după Comitetul Executiv Naţional al PSD că va efectua o remaniere în Guvernul României prin numirea a patru noi miniştri. Fostul judecător de la Curtea Constituţională Tudorel Toader va prelua portofoliul de la Justiţie, poziţie din care a demisionat Florin Iordache în urma protestelor de stradă ca urmare a ordonanţei 13 de modificare a codurilor penale. Alexandru Petrescu, care până în prezent a fost ministrul Economiei va prelua portofoliul de la IMM-urile şi mediu de afaceri, iar noul ministrul al Economiei va fi Mihai Tudose. De asemenea, Rovana Plumb va intra în guvernul României înlocuind-o pe Mihaela Virginia Toader ca ministru delegat pentru Fonduri Europene.

UPDATE: Comitetul Executiv Naţional a votat, miercuri, 22 februarie, în unanimitate, patru propuneri de miniştri în Guvernul Grindeanu.

UPDATE: Co-preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, miercuri, după şedinţa coaliţiei de guvernare, că ministrul Energiei, Toma Petcu, nu va fi schimbat din funcţie, el arătând că acesta a fost spitalizat, dar şi-a reluat atribuţiile la minister.

Tudorel Toader a fost ales în februarie 2016 în funţia de rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, după ce a fost decan timp de trei mandate al Facultăţii de Drept din cadrul aceleiaşi universităţi. Înainte de a fi ales rector, Toader a ocupat postul de judecător al Curţii Constituţionale din România.

Se pare că el îi va lua locul lui Florin Iordache, care a demisionat după mega-scndalul ordonanţei de urgenţă 13. În acest moment, inetrimatul la Ministerul Justiţiei este ocupat de Ana Birchall.

Rovana Plumb a ocupat funcţia de Minsitru al Muncii în timpul Guvernării Ponta. La rândul său, Tudose a mai deţinut portofoliul Economiei în Guvernul Ponta.

Structura Guvernului va rămâne aceeaşi. Noii miniştri trebuie aprobaţi de preşedintele Iohannis

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.