Bugetul Ministerului Educaţiei va fi de 2,1% din PIB în 2023 – cel mai mic buget din istoria recentă

Scris de Vasile Nechita, 07 decembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

       Bugetul Ministerului Educaţiei pentru anul 2023 va fi de 32,5 miliarde de lei, potrivit proiectului legii bugetului de stat pentru anul viitor. Astfel, raportat la Produsul Intern Brut, procentul care revine Ministerului Educaţiei este de 2,1%, fiind cea mai mică alocare raportată la PIB din istoria recentă.

Faţă de execuţia bugetară preliminată, din acest an, creşterea este de peste 2,2 miliarde lei, adică puţin peste 7 procente de la un an la altul. Anul trecut procentul de creştere pe sumă a fost similar, dar raportat la PIB Ministerul Educaţiei a avut un buget de 2,2%.

Anul acesta, PIB-ul pe care s-a construit proiectul de Buget este de 1.552 miliarde lei, iar bugetul propus pentru Ministerul Educaţiei, de 32 miliarde lei, reprezintă 2,1% din PIB.

 

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 08 decembrie 2022, ora 11:22

  Asta tine de programul ” … rromania educata …” al presedintelui dumneavoastra cel mincinos si fraudulos Werner pe care voi romanii l-ati ales in marea voastra desteptaciune si a doua oara !. Asta si atat meritati !.
  „…Rromania lucrului bine facut…” a lui Werner si multumita lui este „…Rromania esuata …” asa cum v-a spus chiar dumnealui !. Presedintele PROFESOR Werner al dumneavoastra doar cu numele este german ca in rest, este un rromanache autentic !.

 2. ulpius a spus: 08 decembrie 2022, ora 06:54

  Un popor ne educat poate fi înrobit . Geniile care ne conduc ,asta au înţeles .

 3. mutu2 a spus: 07 decembrie 2022, ora 19:57

  Am putea desfiinţa şcolile iar acele localuri să fie transformate în sedii de partide

 4. Dac Bulibas a spus: 07 decembrie 2022, ora 12:32

  Bine ca au gasit bani pt. :
  – 2,5% din PIB pt. inarmare in contul bunastarii americanilor.
  – Pt. achizitionarea a doua vapoare uzate de stingere a incendiilor pe mare de la olandezi.
  – Pt. 37 avioane uzate F16 pe care altii le arunca si care nici pt. defilare nu se pot ridica de la sol in caz de ploaie sau ninsoare.
  – Pt. sprijinirea razboiului pe care Ucraina o poarta.
  – Pt. achizitionare de tancuri (mai nou hotarata )
  – Pt achizitionare de fregate care pot fi foarte usor nimicite cu o racheta sau torpila.( vezi crucisatorul MOSCOVA)
  – Pt. a cumpara energie electrica de pe piata externa la valoare scumpa libelarizata ca pe urma sa livram R. Moldova la pret simbolic.
  etc,…, etc…..

  Guvernul asta IMBECIL PNL-PSD in fond pe cine reprezinta ca prin masurile pe care le iau si cum se comporta am impresia ca sunt dusmanii poporului si natiunii !.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517