Ieftină, gustoasă şi uşor de preparat!
Ingrediente pentru 4 portii:
– 4-5 dovlecei mijlocii
– 1 lingură făină
– 100 g. smântână
– 200 g. şuncă presată
– 200 g. telemea de oaie
– 2 ouă
– 1 legatură ceapă verde
– 1 legatură de mărar
– sare, piper
– 20 g. unt
– 1 lingură pesmet
Dovleceii se spală, se curăţă de coajă şi se pun la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă câteva clocote, doar cât sa se inmoaie puţin. Se scurg şi când s-au răcit puţin se dau pe răzătoarea mare. Se adaugă făina şi se amestecă bine, după care pe rând smântâna, şunca, tăiata cubuleţe, brânza rasă, ceapa verde, tăiată inele şi mărarul tocat mărunt.
Se bat ouăle şi se adaugă la compoziţie, se sărează, piperează şi se rastoarnă într-un vas termorezistent (un vas de jena) uns cu unt şi tapetat cu pesmet.Dacă compoziţia vi se pare prea apoasă, adaugati-i o lingură de pesmet inainte de a o da la cuptor 😉
Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit (180 grade), 25-30 de minute:
Se taie în bucăţi de 4-5 cm. şi se serveşte cu roşii si ardei
Fii primul care comentează