Image 1
Image 2

Budincă de dovlecei la cuptor

Budincă de dovlecei la cuptor
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Budincă de dovlecei la cuptor

Ieftină, gustoasă şi uşor de preparat!

Ingrediente pentru 4 portii:

– 4-5 dovlecei mijlocii
– 1 lingură făină
– 100 g. smântână
– 200 g. şuncă presată
– 200 g. telemea de oaie
– 2 ouă
– 1 legatură ceapă verde
– 1 legatură de mărar
– sare, piper
– 20 g. unt
– 1 lingură pesmet

Dovleceii se spală, se curăţă de coajă şi se pun la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă câteva clocote, doar cât sa se inmoaie puţin. Se scurg şi când s-au răcit puţin se dau pe răzătoarea mare. Se adaugă făina şi se amestecă bine, după care pe rând  smântâna, şunca, tăiata cubuleţe, brânza rasă, ceapa verde, tăiată inele şi mărarul tocat mărunt.

Se bat ouăle şi se adaugă la compoziţie, se sărează, piperează şi se rastoarnă într-un vas termorezistent (un vas de jena) uns cu unt şi tapetat cu pesmet.Dacă compoziţia vi se pare prea apoasă, adaugati-i o lingură de pesmet inainte de a o da la cuptor 😉

Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit (180 grade), 25-30 de minute:
Se taie în bucăţi de 4-5 cm. şi se serveşte cu roşii si ardei

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Salată Mexicana crocantă cu porumb prăjit

APERITIVE

Salată Mexicana crocantă cu porumb prăjit

Această salată mexicană cu porumb prăjit reprezintă un carnaval de texturi și arome, combinând dulceața porumbului cu crocanța sa unică prăjită. Un deliciu culinar care te va surprinde plăcut la fiecare înghițitură.

Ciorba de miel aromată cu tarhon

Ciorba de miel aromată cu tarhon

Această rețetă, cu origini în Ungaria și Ardeal, este o alegere populară pentru masa de Paște, grație combinației armonioase între gustul delicat al cărnii de miel și aroma distinctivă a tarhonului.