Budincă de cartofi cu smântână

Scris de Mihaela Ghiţă, 17 septembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Budincă de cartofi cu smântână

Budincă de cartofi cu smântână

Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii: 500 gr. de cartofi, 5 ouă, 100 gr. brânză telemea, 50 gr. unt sau margarină, 150 gr. caşcaval, 30 gr. pesmet, 150 gr, smântână, sare, piper.

Mod de pregătire: se spală cartofii, se fierb şi se curăţă de coajă. Apoi se trec prin maşina de tocat sau pe răzătoarea mare după care se amestecă bine cu gălbenuşurile puse pe rând, sarea, piperul, brânza telemea rasă, albuşurile bătute spumă, untul sau margarina şi caşcavalul ras. Se pune compoziţia la copt, într-o tavă unsă cu unt şi tapeptată cu pesmet, în cuptorul bine încins. Se serveşte caldă cu smântână deasupra.

Abonează-te acum Online!
  1. luminita a spus: 09 noiembrie 2013, ora 21:40

    S-a acrit deja decand o ti9neti pe pagina de ziar!!!!!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517