Image 1
Image 2

Budincă de cartofi cu smântână

Budincă de cartofi cu smântână
Budincă de cartofi cu smântână
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Budincă de cartofi cu smântână
Budincă de cartofi cu smântână

Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii: 500 gr. de cartofi, 5 ouă, 100 gr. brânză telemea, 50 gr. unt sau margarină, 150 gr. caşcaval, 30 gr. pesmet, 150 gr, smântână, sare, piper.

Mod de pregătire: se spală cartofii, se fierb şi se curăţă de coajă. Apoi se trec prin maşina de tocat sau pe răzătoarea mare după care se amestecă bine cu gălbenuşurile puse pe rând, sarea, piperul, brânza telemea rasă, albuşurile bătute spumă, untul sau margarina şi caşcavalul ras. Se pune compoziţia la copt, într-o tavă unsă cu unt şi tapeptată cu pesmet, în cuptorul bine încins. Se serveşte caldă cu smântână deasupra.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with

Cum să tai ceapa fără lacrimi

SFATURI PRACTICE

Cum să tai ceapa fără lacrimi

Transformă provocarea tăierii cepei dintr-o experiență lacrimogenă într-una plăcută, aplicând aceste strategii verificate, care te vor ajuta să eviți iritarea ochilor și să gătești confortabil, fără lacrimi.

CARTOFI DELICIOȘI

Cartofi zdrobiți cu ceapă verde și brânză

Să vă spun cât sunt de delicioși? Aproape că nu-mi găsesc cuvintele! Și nu doar atât, acești cartofi zdrobiți la cuptor au și o textură absolut senzațională, cu exteriorul crocant și miezul moale și pufos! În timp ce se coc, bucătăria se umple de un parfum irezistibil. Familionul pofticios nu stă degeaba în acest timp, nuuu! Roiesc toți pe lângă cuptor, cercetând cu nerăbdare prin ușa acestuia, în așteptarea momentului în care vor înfuleca din cartofii fierbinți.