Budincă de cartofi cu brânză de vacă

Scris de Mihaela Ghiţă, 27 februarie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii:

700 gr. de cartofi,

100 gr. unt,

400 gr. brânză de vaci,

30 gr. pesmet,

4 ouă,

15 gr.sare,

100 ml smântână,

100 gr. zăhăr.

Mod de pregătire: se coc cartofii în cuptor, se curăţă de coajă şi se dau prin maşina de tocat , adăugându-se sarea. Se lasă să se răcească. Untul se freacă spumă şi se amestecă împreună cu brânză de vaci trecută prin sită, gălbenuşurile, cartofii, smântâna, albuşurile bătute spumă. Se unge tava cu unt şi se presară cu pesmet, se toarnă compoziţia şi se coace la cuptor la foc blând. Cine doreşte serveşte cu zăhăr deasupra.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517