Brazii de Crăciun aglomerează unele puncte gospodăreşti din cartiere

Scris de Ioan Aniţaş, 13 ianuarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Zilele trecute am fost sunaţi la redacţie de mai mulţi cititori ai ziarului nostru, care ne semnalau faptul că a început aglomerarea punctelor gospodăreşti cu brazii de Crăciun, aruncaţi din apartamente. Încercăm a face o însumare a celor transmise de către cititorii fideli ai ziarului Informaţia Zilei:

“Îmi amintesc de perioada copilăriei şi a adolescenţei. Nu era uşor să ai un brad în casă, dar părinţii au făcut toate eforturile pentru a-l avea. Chiar dacă nu era căldură suficientă în case, frunzele bradului începeau să cadă imediat după Anul Nou. Mama avea mult de curăţat din acest motiv, dar respecta un obicei – dezbrăcarea bradului se făcea după ce preotul venea pe la case de Bobotează. Chiar nu mai ştiu dacă sămărenii de azi mai respectă o asemenea cutumă. Adevărul este că, imediat după intrarea în anul 2022, punctele gospodăreşti au început să fie aglomerate de brazii aruncaţi.

Dacă în anii precedenţi am văzut persoane care transformau brazii în potenţiali araci, acum nu am remarcat acest lucru. Lângă container rămâneau doar crengile, mai uşor de transportat. Tot în anii anteriori, brazii era colectaţi de firma de salubritate şi îi transporta cu scopul de a-i transforma în compost. Acum, nici nu mai ştiu dacă se vor colecta centralizat.

Şi totuşi, compostarea lor mi se pare un demers păgubos. Zilele trecute, pe un post naţional de televiziune am văzut că, la Buzău, bradul din centrul oraşului a fost “dezbrăcat”. Cetina a fost culeasă şi pusă în butoaie, pentru a fi transformată în uleiuri esenţiale şi în băuturi răcoritoare, cu aromă de brad. Este dovada că se poate valorifica şi altfel cetina, nu doar a o composta. Mă întreb dacă cineva dintre factorii de decizie s-a gândit la un asemenea demers”.

Abonează-te acum Online!
  1. tractorist a spus: 14 ianuarie 2022, ora 09:01

    Compostarea brazilor de Craciun este rentabil si folositor. Domnii de la conducerea orasului DESTEPTAREA!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517