Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Lorand Turos. Titlul emisiunii: Ce se întâmplă cu fondul de pensii din pilonul II? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Ciocan,Iuliu Ilyes,Ionuţ Bujor. Titlul emisiunii: Blestemul autobuzelor de la Satu Mare. (reluare) 02.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat: Ioan Coroianu. Titlul emisiunii: Dispariţie sau crimă 2. 03.10 Mesager educaţiona, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiuni: Învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian-Vuia. 04.00 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 04.50 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Joan Sofran . 05.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Adrian Danciu. Titlul emisiunii:Plante Carnivore. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Lorand Turos. Titlul emisiunii: Ce se întâmplă cu fondul de pensii din pilonul II? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Carmen Lipovan. 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Pallai Bele. Titlul emisiunii: Gorog katolikus elet. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Ciocan,Iuliu Ilyes,Ionuţ Bujor. Titlul emisiunii: Blestemul autobuzelor de la Satu Mare. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Vasile Ciocan. Titlul emisiuni: Vasile Ciocan – rapor la 760 de zile . 14.30 Teleshopping 15.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Agnes Diaconu. Titlul emisiuni: Tratamentul fără interferon se extinde. 15.20 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Joan Sofran. 16.30 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan, invitat: Ovidiu Domide. Titlul emisiunii: Satu Mare găzduieşte ărima etapă din C.N. de Rally Raid . 17.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Formaţia Argus. 18.30 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Călin Durla. Titlul emisiunii: Satu Mare a găzduit olimpiada naţională de marematică.(reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură. 22.30 Concert 23.30 Ştiri

Bovinele româneşti nu pot fi exportate în Rusia

Scris de Ioan Aniţaş, 08 august 2014 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

Sancţiunile impuse Rusiei de către Uniunea Europeană are efecte asupra relaţiilor comerciale. Aşa se face că o serie de produse de origine vegetală şi animală provenite din ţări UE nu mai sunt acceptate de autorităţile ruseşti.

După cum titrează publicaţia Recolta.eu – Rusia a suspendat importurile de bovine şi carne de vită din România, au anunţat miercuri reprezentanţii autorităţii sanitar-veterinare din Rusia, citaţi de Reuters. Măsura vine după ce marile puteri au decis impunerea unor sancţiuni dure Rusiei din cauza susţinerii insurgenţilor proruşi în Ucraina.

Autoritatea Sanitar-Veterinară din Rusia, Rosselkhoznadzor a anunţat, într-un comunicat de presă, că embargoul este unul temporar şi este generat de un caz de infestare cu boala vacii nebune.

Decizia Rusiei vine la puţin timp după ce Arabia Saudită a anunţat suspendarea temporară a importurilor de bovine din cauza aceluiaşi caz atipic de boala vacii nebune.

Cazul a fost descoperit pe 1 aprilie, fiind raportat rezultat pozitiv la testul rapid Priostrip efectuat pentru supravegherea Encefalopatiei Spongiforme Bovine (ESB).

Proba a fost trimisă ulterior pentru identificarea tulpinii de ESB către Laboratorul Comunitar de Referinţă Weybridge din Marea Britanie. În data de 12 iunie 2014, în urma analizelor, laboratorul a stabilit că acest caz reprezintă o formă atipică de ESB, tipul L, care apare în mod natural şi spontan la bovine.

ANSVSA informează că „acest caz de formă atipică de ESB este un caz izolat”, în România nefiind înregistrat niciun caz de formă clasică sau atipică de ESB, din 1995 până în prezent.

 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.