19.10.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Iuliu Ilyes, Augustin Iştoc, Horea Adrian Ungur. Titlul emisiunii: La fiecare ieşire externă, preşedintele Iohannis atacă România. (reluare) 01.45 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop. 02.50 Cultură – Zilele culturale Poesis – Recital de poezii 04.25 Cultură – 10x10 Născut în România 05.35 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Livia Haidu. Titlul emisiuni: Livia Haidu – raport la 10.220 de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct cu Laczko Eva, invitat: Hrihorişan Felicia. Titlul emisiuni: Noi concursuri, noi provocări pentru Cutezătorii Munţilor.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Aracs Loredana. Titlul emisiunii: Prevenţie, diagnostic şi tratament în cancerul la sân. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Kiss Jozsef, Papellas Istvan. Titlul emisiunii: Rolul comunităţii creştine în protejarea vieţii. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Iuliu Ilyes, Augustin Iştoc, Horea Adrian Ungur. Titlul emisiunii: La fiecare ieşire externă, preşedintele Iohannis atacă România. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Cultură – Inaugurarea bibliotecii Petru Bran 14.30 Teleshopping 14.45 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Participarea voluntarilor sătmăreni la Ziua de Curăţenie Naţională 15.2o Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Vasile Antal. 16.15 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Livia Haidu. Titlul emisiuni: Livia Haidu – raport la 10.220 de zile. 17.10 Cultură – Zilele culturale Poesis – Recital de poezii 18.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni:Primi secretari şi relaţiile lor cu miliţia. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop.

Bovinele româneşti nu pot fi exportate în Rusia

Scris de Ioan Aniţaş, 08 august 2014 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

Sancţiunile impuse Rusiei de către Uniunea Europeană are efecte asupra relaţiilor comerciale. Aşa se face că o serie de produse de origine vegetală şi animală provenite din ţări UE nu mai sunt acceptate de autorităţile ruseşti.

După cum titrează publicaţia Recolta.eu – Rusia a suspendat importurile de bovine şi carne de vită din România, au anunţat miercuri reprezentanţii autorităţii sanitar-veterinare din Rusia, citaţi de Reuters. Măsura vine după ce marile puteri au decis impunerea unor sancţiuni dure Rusiei din cauza susţinerii insurgenţilor proruşi în Ucraina.

Autoritatea Sanitar-Veterinară din Rusia, Rosselkhoznadzor a anunţat, într-un comunicat de presă, că embargoul este unul temporar şi este generat de un caz de infestare cu boala vacii nebune.

Decizia Rusiei vine la puţin timp după ce Arabia Saudită a anunţat suspendarea temporară a importurilor de bovine din cauza aceluiaşi caz atipic de boala vacii nebune.

Cazul a fost descoperit pe 1 aprilie, fiind raportat rezultat pozitiv la testul rapid Priostrip efectuat pentru supravegherea Encefalopatiei Spongiforme Bovine (ESB).

Proba a fost trimisă ulterior pentru identificarea tulpinii de ESB către Laboratorul Comunitar de Referinţă Weybridge din Marea Britanie. În data de 12 iunie 2014, în urma analizelor, laboratorul a stabilit că acest caz reprezintă o formă atipică de ESB, tipul L, care apare în mod natural şi spontan la bovine.

ANSVSA informează că „acest caz de formă atipică de ESB este un caz izolat”, în România nefiind înregistrat niciun caz de formă clasică sau atipică de ESB, din 1995 până în prezent.

 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.