19.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 01.30 Cultură, Fior de Zatmar 02.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 03.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Frei. Titlul emisiunii: Cooperativa şi avantajele ei pentru fermieri. 04.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ionela Toma. 05.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiunii: Stadiul investiţiilor la Spitalul Judeţean Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Lia Marinela Avram. 10.20 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 14.20 Teleshopping 14.45 Cultură, Samfest jazz. 17.00 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Talk Show cu Carol Erdos

Bovinele româneşti nu pot fi exportate în Rusia

Scris de Ioan Aniţaş, 08 august 2014 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

Sancţiunile impuse Rusiei de către Uniunea Europeană are efecte asupra relaţiilor comerciale. Aşa se face că o serie de produse de origine vegetală şi animală provenite din ţări UE nu mai sunt acceptate de autorităţile ruseşti.

După cum titrează publicaţia Recolta.eu – Rusia a suspendat importurile de bovine şi carne de vită din România, au anunţat miercuri reprezentanţii autorităţii sanitar-veterinare din Rusia, citaţi de Reuters. Măsura vine după ce marile puteri au decis impunerea unor sancţiuni dure Rusiei din cauza susţinerii insurgenţilor proruşi în Ucraina.

Autoritatea Sanitar-Veterinară din Rusia, Rosselkhoznadzor a anunţat, într-un comunicat de presă, că embargoul este unul temporar şi este generat de un caz de infestare cu boala vacii nebune.

Decizia Rusiei vine la puţin timp după ce Arabia Saudită a anunţat suspendarea temporară a importurilor de bovine din cauza aceluiaşi caz atipic de boala vacii nebune.

Cazul a fost descoperit pe 1 aprilie, fiind raportat rezultat pozitiv la testul rapid Priostrip efectuat pentru supravegherea Encefalopatiei Spongiforme Bovine (ESB).

Proba a fost trimisă ulterior pentru identificarea tulpinii de ESB către Laboratorul Comunitar de Referinţă Weybridge din Marea Britanie. În data de 12 iunie 2014, în urma analizelor, laboratorul a stabilit că acest caz reprezintă o formă atipică de ESB, tipul L, care apare în mod natural şi spontan la bovine.

ANSVSA informează că „acest caz de formă atipică de ESB este un caz izolat”, în România nefiind înregistrat niciun caz de formă clasică sau atipică de ESB, din 1995 până în prezent.

 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.