







Ingrediente:
500 g de sfeclă roşie, o ţelină, 2 prazi, 3 morcovi, o rădăcină de pătrunjel, o jumătate de varză, 3 linguri de untură, o lingură de făină, 3 linguri de bulion, 2-3 bucăţi de foi de dafin, o cană de borş, 250 g de carne de vită, mărar, sare, 1 pahar de smântână
Mod de preparare:
Zarzavatul se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi mici sau fâşii subţiri, ori se dă pe răzătoarea mare, apoi se înăbuşă în grăsimea încinsă. Se stinge cu 2 litri de apă feirbinte, se sărează şi se adaugă carnea tăiate în bucăţi. Se lasă să fiarbă la foc mic. Smântâna se amestecă cu o linguriţă de făină, cu bulionul şi se subţiază cu borş (o cană), apoi se toarnă în oală. Se adaugă sfecla crudă, tăiată cuburi sau dată prin răzătoarea mare, apoi se lasă borşul să clocotească pînă ce carnea se înmoaie. Se presară cu mărar tocat şi se serveşte cu smântână.