Image 1
Image 2
borş românesc cu carne
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

borş românesc cu carne
borş românesc cu carne

Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii: 600 grame carne de vacă (piept),  500 gr. oase cu măduvă, 100 gr. morcovi, 150 gr. ceapă, 300 gr. varză crudă, 200 gr. sfeclă roşie, 300gr.roşii, 20 gr. mărar, 200 gr. smântână, 80 gr. pătrnjel rădăcina, 80 gr. păstârnac, 80 gr. ţelină rădăcină, 300 grame cartofi, 15 gr. sare, 500 ml borş, 3 gr. piper, 30 gr. pătrunjel frunze, 30 gr. leuştean.

Mod de pregătire: se curăţă carnea de pieliţe, se taie, se spală şi împreună cu oasele (sparte) se pune la fiert într-un litru de apă spumuindu-se cu atenţie. Se adaugă zarzavatul tăiat felii (morcovii, rădăcina de pătrunjel, ţelina, păstârnacul, sfecla) ceapa solzişori, iar varză fideluţă. Separat se opăresc roşiile. Se fierbe borşul împreună cu o ceapă tocată mărunt. Se scoate zarzavatul fiert (după circa 3, 1/2 ore) şi se introduc: borşul, roşiile trecute prin sită şi cartofii tăiaţi rondele. Se adaugă sarea şi piperul boabe. Într-un castron se amestecă pătrunjelul (frunze) leuşteanul şi mărarul tocate fine, cu smântâna, turnându-se deasupra borşul fierbinte.

Poftă bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with