Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Vânătoarea între pasiune şi necesitate (reluare)01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Kereskenyi Gabor,Adrian Albu, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Este afectat bugetul primăriei de revoluţia fiscală.(reluare) Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 03.50 Mesager educaţiona, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiuni: Învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian-Vuia. 04.45 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 05.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Nicolae Popan. Titlul emisiunii: Carnea de struţ. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Vânătoarea între pasiune şi necesitate (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.40 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlul emisiunii:Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 10.15 La psiholog, Ioana Vladimirescu,invitat: Adriana Laszlo.Titlul emisiuni: Obiceiurile fericirii. 10.50 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: De la Înviere Mântuitorul până la Înălţarea la cer. 11.40 Teleshopping 12.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Kereskenyi Gabor,Adrian Albu, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Este afectat bugetul primăriei de revoluţia fiscală.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile. 14.30 Teleshopping 14.45 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii:Monitorizarea lucrărilor agricole prin satelit. 15.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 16.45 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 17.35 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Universal Band. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat- Sebi Borlaştean. 22.30 Ne cheamă natura 23.30 Ştiri

Bon Jovi, Nina Simone, Dire Straits şi The Cars vor intra în Rock&Roll Hall of Fame

Scris de Vasile Andreica, 14 decembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Grupul rock Bon Jovi, trupele Dire Straits, Moody Blues şi The Cars, precum şi răposatele Nina Simone şi Rosetta Tharpe vor fi incluse în Rock&Roll Hall of Fame, au anunţat miercuri organizatorii, potrivit Reuters şi AFP.

Lista din 2018 conţine mai multe nume din rock şi marchează o revenire la rădăcinile Hall of Fame-ului american, care în ultimii doi ani a fost extins pentru includerea unor artişti rap ca Tupac Shakur şi N.W.A.

Bon Jovi, condus de Jon Bon Jovi, s-a format în 1983 în New Jersey şi rămâne una dintre cele mai mari nume din industria muzicală americană, lansând câte un album la fiecare câţiva ani. Trupa a efectuat un turneu în 2017 pentru a-şi promova albumul „This House is Not for Sale”.

Dire Straits, condusă de chitaristul Mark Knopfler, a dobândit notorietatea mondială în 1979 cu single-ul „Sultans of Swing” şi s-a bucurat de o succesiune de hituri în anii ’80, printre care „Money for Nothing” şi „Brothers in Arms”. Trupa s-a desfiinţat în 1995, când Knopfler a trecut la o carieră solo.

Rockerii britanic din anii ’60 Moody Blues sunt cunoscuţi în special pentru hituri clasice precum „Nights in White Satin” şi „Go Now”. După mai multe schimbări în componenţă, trupa ar urma să efectueze în ianuarie un turneu în SUA pentru a marca aniversarea a 50 de ani de la lansarea albumului „Days of Future Passed”.

Trupa The Cars, care s-a format în Boston la sfârşitul anilor 1970, a amestecat stilul rock cu cel pop producând hituri precum „Drive” şi „Just What I Needed”, înainte de a destrăma în 1988. Formaţia s-a reunit în 2010, lansând albumul „Move Like This”, şi a efectuat un turneu în SUA în 2011.

Cantautoarea şi militanta pentru drepturile civile Nina Simone a murit în 2003 la vârsta de 70 de ani, după ce a devenit celebră în anii 1960 cu cântece precum „To Be Young, Gifted and Black” şi „Mississippi Goddam”. Printre cântăreţii moderni care recunosc că Nina Simone le-au influenţat muzica se află Elton John şi Kanye West.

Nu în ultimul rând, în Rock&Roll Hall of Fame va fi inclusă la anul şi Rosetta Tharpe (1915 — 1973), care a influenţat puternic rockul cu amestecul său de gospel şi de blues.

Cele şase nominalizări au fost votate de fani şi de 100 de experţi din industria muzicală, iar ceremonia oficială de includere în Rock&Roll Hall of Fame va avea loc la 14 aprilie, în Cleveland, Ohio.

Printre artiştii care au fost nominalizaţi dar nu au fost desemnaţi pentru includere în acest an au fost cântăreaţa britanică Kate Bush, trupa de alt-rock Radiohead şi The J.Geils Band, al cărui lider a murit în aprilie acest an.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.