Boicot împotriva participării Rusiei la Jocurile Olimpice

Scris de Constantin Demian, 03 februarie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În urmă cu ceva vreme, Comitetului Internaţional Olimpic a lansat o propunere prin care să se permite sportivilor ruşi şi belaruşilor să concureze în 2024. Dar reacţia unor ţări, în special al celor vecine cu Rusia, a fost promptă şi virulentă. Primele au fost Polonia, Lituania, Estonia şi Letonia care au respins planul Comitetului Internaţional Olimpic de a le permite ruşilor şi belaruşilor să concureze în 2024.
Mai mult, ministrul polonez al Sportului şi Turismului, Kamil Bortniczuk, a anunţat joi că un număr impresionant de ţări ar putea boicota viitoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, dacă li se va permite sportivilor ruşi să concureze. Ministrul polonez consideră că este posibilă formarea unei coaliţii din cel puţin 40 de ţări, inclusiv Marea Britanie, SUA şi Canada, pentru a susţine blocarea planurilor CIO. Evident, acestui boicot s-ar adăuga şi Ucraina care a ameninţat că va boicota Olimpiada de la Paris dacă vor fi primiţi sportivii din Rusia şi din Belarus.
”Dacă vom boicota Jocurile Olimpice, coaliţia din care vom face parte va fi destul de mare pentru a face desfăşurarea Olimpiadei lipsită de sens” spune de ministrul polonez citat de Hotnews. Până în momentul de faţă România nu a oferit un punct de vedere în acest sens.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517