Bogaţii lumii sunt şi mai bogaţi cu 1,2 trilioane $ | Informaţia Zilei

Bogaţii lumii sunt şi mai bogaţi cu 1,2 trilioane $

Scris de Vasile Nechita, 29 decembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Utilizarea unei prezenţe uriaşe pe reţelele de socializare, o melodie atrăgătoare despre o familie de rechini şi o colecţie de vechituri sunt doar câteva dintre modalităţile curioase care au ajutat să facă din 2019 un an fertil pentru ca averile să înflorească în întreaga lume.

Kylie Jenner a devenit cel mai tânăr miliardar după ce compania sa de cosmetice a semnat un parteneriat exclusiv cu Ulta Beauty Inc. după care şi-a vândut 51% din acţiuni pentru suma de 600 milioane de dolari.

Echipa de baseball Washington Nationals au câştigat pentru prima oară campionatul american iar melodia suporterilor Baby Shark, doo-doo doo-doo doo-doo. Melodia a fost popularizată cu ajutorul unei familii coreene, lucru care a adus acesteia o avere de 125 de milioane de dolari.

O altă sursă de îmbogăţire au fost şi epavele maşinilor distruse în accidente. Willis Johnson (foto), cofondator al Copart Inc, a acumulat o avere de 1,9 miliarde de dolari cu ajutorul reţelei sale de cimitire de maşini.

Apariţia averilor atipice scoate în evidenţă cât de mulţi bani au acumulat cei superbogaţi în 2019. Şi pe cât de bogaţi şi-au început anul, sfârşitul lui 2019 îi prind pe miliardari şi mai bogaţi. Cei mai bogaţi 500 de oameni din lume şi-au adăugat averilor în total 1,2 trilioane, adică cu 25% mai mult, până la 5,9 trilioane de dolari.

Astfel de câştiguri colosale accentuează dezbaterea fierbite pe tema inechităţii averilor. În SUA, cei mai bogaţi care reprezintă 0,1% din populaţia ţării, controlează o pondere uriaşă din averea totală, lucru care a determinat politicienii să ceară o restructurare radicală a economiei.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517