26.03.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Beniamin Urs, Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandalul mutării ambasadei la Ierusalim, a reizbucnit.(reluare) 01.15 Ne cheamă natura 02.15 Cultură, Balul de lăsatul secului, ediţia a IV-a 03.50 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Influenţa anturajului asupra criminalităţii la Satu Mare. 03.45 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu – raport la 7575 de zile. 04.45 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Boby Tincu. 05.40 Cultură – Lansare de carte Nicolae Breban la Poesis. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Sindicaliştii de la Electrolux, în a patra săptămână de grevă generală. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Concert al Corurilor Bisericeşti Ortodoxe din Municipiul Satu Mare. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Postul Mare – semnificaţii. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Beniamin Urs, Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandalul mutării ambasadei la Ierusalim, a reizbucnit.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Boby Tincu. 14.30 Teleshopping 14.45 Cultură – Lansare de carte Nicolae Breban la Poesis. 15.40 Zone Folclorice 16.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu – raport la 7575 de zile. 17.45 Panoramic sportiv, cu Ionu Blăjan, invitat: Zoltan Pataki . Titlul emisiunii: Despre fotbalul judeţean cu vicepreşedintele AJF-ului sătmărean. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar în direct 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct. 23.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Influenţa anturajului asupra criminalităţii la Satu Mare.

Blocaj total

Scris de Dumitru Păcuraru, 07 martie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cine şi-ar fi putut imagina că un primar dintr-un oraş de provincie va deveni unul dintre cei mai înverşunaţi politicieni din România? Klaus Iohannis şi-a învins în totalitate timiditatea de provincial dublat de reţinerea specifică unui minoritar şi se aruncă cu toată forţa în lupta cu PSD. Modul în care se referă de fiecare dată la guvern, fără nicio nuanţă, fără nicio concesie, îl aşează deasupra tuturor preşedinţilor de până acum.
Niciun preşedinte nu a fost atât de dur în mod constant.

Ion Iliescu şi-a nuanţat atacurile, s-a prefăcut că îşi doreşte un consens. A mers atât de departe încât şi-a ales sloganul „un preşedinte pentru liniştea voastră”. Traian Băsescu a avut ieşiri furtunoase, dar a încercat să pară echidistant. S-a ferit să critice în mod direct PSD-ul, ca partid, limitându-se la atacurile la adresa liderilor.

Pentru Iohannis PSD este o apă şi-un pământ. Nu face nicio diferenţiere între partid şi membri. Pesediştii sunt, în oponia preşedintelui, o categorie de oameni corupţi, mediocri, incapabili care au pus mâna pe conducerea ţării.
Prin urmare tot ce emană de la acest partid este otrăvitor, nociv, făcut cu intenţia de a fura, de a înşela. Dacă Dragnea a propus aducerea aurului din Regatul Unit în ţară înseamnă că PSD vrea să pună mâna pe aurul ţării.

Nu este bun nici bugetul. Cu toate că a întârziat cu peste două luni de zile, preşedintele a atacat bugetul la CCR, iar după ce a pierdut îl retrimite în Parlament.
Dacă preşedintele şi-ar pune pata pe altceva, să zicem pe multinaţionale, având de partea lui şi guvernul, le-ar face praf. Dacă ar fi pornit împotriva protocoalelor, împotriva abuzurilor din justiţie? Sau, în politica externă, pe Ungaria, Klaus Iohannis s-ar dovedi unul dintre cei mai duri politicieni pe care i-a avut România. L-ar surclasa pe orice politician extremist.

Dată fiind atitudinea lui, intransigenţa dusă până la paroxism, se pune întrebarea cum se va comporta Klaus Iohannis cu un guvern de aceeaşi culoare cu el. S-a văzut deja. Faţă de guvernul Cioloş a fost mai mult decât îngăduitor. A trecut cu vederea anumite gafe, nu s-a scandalizat când ministrul justiţiei Raluca Prună a modificat legile justiţiei prin ordonanţă de urgenţă.

Este limpede că PSD a făcut o sumedenie de greşeli, guvernează prost, nu respectă legile economiei de piaţă, dar un preşedinte ar fi de preferat să trateze în mod egal toate partidele.
Dacă Iohannis ar fi la fel de necruţător cu toate partidele cu siguranţă ar fi cel mai bun preşedinte pe care l-a avut România după 1990. Fiind atât de subiectiv, trebuie judecat la fel ca orice alt politician inclus în limitele partidului din care face parte.

Aşadar, Klaus Iohannis trebuie judecat ca un liberal, mai precis ca un membru PNL. Aici se impune o precizare: nu ca un membru al USR sau PLUS. De altfel este doar candidatul PNL. În cazul în care USR-PLUS se vor decide să aibă un candidat propriu vom vedea un Klaus Iohannis dezlănţuindu-se la adresa acestor partide? Contracandidatului USR-PLUS nu-i va fi uşor, dar este posibil să se ignore reciproc pentru că în turul doi are nevoie de voturile lui.

Este relativ uşor să faci politică agresivă. Mult mai greu este să intri în dialog cu adversarul când este vorba despre interesul naţional. Aici vina se împarte între PSD şi preşedinte. Bugetul a căzut la mjloc. Cui să-i dai dreptate? Niciunei părţi. Blocajul este total. Nu cedează nimeni.

Abonează-te acum Online!