Black Sabbath şi Julio Iglesias, printre artiştii recompensaţi cu Grammy pentru întreaga carieră 2019 | Informaţia Zilei

Black Sabbath şi Julio Iglesias, printre artiştii recompensaţi cu Grammy pentru întreaga carieră 2019

Scris de Vasile Andreica, 13 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Julio Iglesias, unul dintre cele mai mari staruri ale muzicii latino, şi trupa rock Black Sabbath se numără printre artiştii care au primit premiul Grammy pentru întreaga carieră anul acesta, într-o ceremonie organizată de Recording Academy la Dolby Theatre din Los Angeles, potrivit grammy.com.

Personalităţile care urmau să primească premiul, acordat pentru contribuţia majoră la dezvoltarea muzicii, au fost anunţate la sfârşitul anului trecut, iar gala specială în care au fost înmânate distincţiile a avut loc sâmbătă seară.

Au fost onoraţi astfel muzicienii din Black Sabbath, George Clinton & Parliament-Funkadelic, Billy Eckstine, Donny Hathaway, Julio Iglesias, Sam & Dave şi Dionne Warwick.

La gala de premiere, desfăşurată sub genericul „Grammy Salute to Music Legends”, a avut loc şi un concert tribut, coordonat de directorul artistic Greg Phillinganes, nominalizat la premiile Grammy.

Ceremonia Grammy de anul acesta a avut loc pe 10 februarie. Printre momentele considerate surprinzătoare a fost şi cel în care starul muzicii country Kacey Musgraves a plecat acasă cu trofeul pentru cel mai bun album al anului, pentru „Golden Hour”. De asemenea, „This Is America”, interpretat de Childish Gambino, o creaţie care se referă la identitatea populaţiei de culoare şi brutalitatea poliţiei, a fost desemnat cel mai bun cântec al anului, devenind prima piesă rap din istorie recompensată cu prestigiosul trofeu. Piesa a mai primit premiile Grammy pentru cea mai bună înregistrare a anului, cel mai bun videoclip muzical şi cea mai bună interpretare rap.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517