16.10.2019 00.00 Dezbatere Electorală cu Stela Cădar, invitaţi: Emil Şuhani, Radu Panait, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban. (reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitat: Ciprian Costea. Titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban. (reluare) 04.00 Jazz-ul românesc din SUA la Satu Mare invitat – Alexandru Şipa. 05.00 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Arta modernă. 06.00 Ne cheamă natura cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere Electorală cu Stela Cădar, invitaţi: Emil Şuhani, Radu Panait, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban. (reluare) 10.00 Religie cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Comunicarea dintre adolescenţi şi părinţi. 11.00 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Rodica Borlan. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitat: Ciprian Costea. Titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban. (reluare) 14.40 Dezbatere Electorală cu Stela Cădar, invitaţi: Emil Şuhani, Radu Panait, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban. (reluare) 16.00 Teleshopping 16.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Georgiana Marina. 17.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni: Transportul ecologic, gestiunea deşeurilor, în vizorul autorităţilor de mediu. 18.00 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Dezbatere Electorală , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (reluare)

Biserica greco-catolică Sfântul Francisc de pe strada Rodnei şi-a cinstit duminică ocrotitorul (Foto)

Scris de Mihaela Ghiţă, 07 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Zi de mare sărbătoare şi bucurie pentru Parohia Greco-Catolică Sfântul Francisc de pe strada Rodnei din Satu Mare. Duminică, întreaga Biserică şi-a cinstit ocrotitorul printr-o Sfântă Liturghie încununată de un frumos cuvânt de învăţătură şi o agapă creştinească ce a adus oamenilor prilejul de a fi împreună în rugăciune.

Pentru cinstirea sfântului protector, Parohia a rânduit două zile cu un program liturgic special. Sâmbătă, părintele stareţ Irineu Bârle de la Mănăstirea Prislop a oficiat Maslu de Obşte, iar în dimineaţa praznicului a fost citită Rugăciunea Rozariului urmată de Sfânta Liturghie. Credincioşii au participat în număr mare la acest moment cu totul aparte, găsind biserica frumos împodobită, în faţa iconostasului, pe mijloc, fiind întâmpinaţi de faţa blândă şi iubitoare a Sfântului Francisc reprezentat printr-o statuetă. O atmosferă de pace şi mulţumire sufletească s-a simţit pe tot parcursul slujbei.

Predica părintelui Orban

Sfânta Liturghie a fost oficiată de părintele protopop Dumitru Roman alături de preotul paroh Ovidiu Bârle şi preotul Mihai Orban de la Biserica Calvaria.

Mesajul predicii rostite de părintele Orban a adus în prim plan viaţa Sfîntului Francisc de Assisi, un model al tânărului care lasă la o parte toate cele lumeşti şi urmează căii lui Isus Hristos, printr-o transformare radicală în concordanţă cu cuvântul evangheliei, prin îmbrăcarea hainei sărăciei.
Aşa cum a subliniat şi părintele Orban, transformarea are loc atunci când există o dorinţă fermă de a-l urma pe Isus. ”Fiecare găseşte acest drum, harul ne este dat tuturor”, a spus părintele. Dragostea de avere, mândria, puterea de a fi stăpân peste celălalt îl orbesc pe om şi îl îndepărtează de adevăratul ţel pentru care a fost creat şi îl face să îşi piardă echilibrul vieţii ce-l face pe om să fie om.

Viaţa Sfântului Francisc poate fi luată şi ca o invitaţie la convertire a omului, a societăţii, a Bisericii în întregul ei. Un alt îndemn a fost acela de a culege darurile pe care ni le dă Dumnezeu, dublate însă de o relaţie permanentă cu Creatorul, nu doar una ocazională, bazată strict pe cereri şi împlinirea lor.

De asemenea, a fost evidenţiat faptul că odată ce suntem împlinitori ai cuvîntului lui Dumnezeu acest lucru se reflectă pe de-antregul în fiinţa noastră, în viaţa noastră, şi astfel devenim modele de urmat pentru semenii noştri, aşa cum a fost şi Sfântul Francisc, care prin exemplul personal, prin ardoarea de a fi bineplăcut lui Dumnezeu şi faptele sale a reuşit să atragă atenţia oamenilor şi să-i determine să-l urmeze.

Sfântul Francisc este descris printre altele şi ca un iubitor al naturii, fiind protectorul mediului înconjurător. După binecuvântările de la finalul slujbei, toţi cei prezenţi au fost invitaţi la o agapă creştinească.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.