Bezele

Scris de Eva Laczko, 28 decembrie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Bezele

Bezele

Acesta este un desert la care cantitatea de materie prima nu conteaza, doar proportia in care se foloseste.

Ingrediente:

Componentele de baza sunt albusul de ou si zaharul. La fiecare de albus este nevoie de 50 g de zahar. Mai este necesara (foarte) putina sare, 2-3 picaturi de otet sau zeama de lamaie. Se pot folosi coloranti alimentari, respectiv esente de fructe, vanilie, sau migdale.

Mod de preparare:

Albusul se bate cu mixerul la turatie medie, se adauga celelalte componente si cu mixerul pe turatie mare se bate spuma tare. Pe o tava captusita cu hartie de copt, cu ajutorul unei lingurite, sau cu saculetul de ornat se pot crea cele mai diverse forme. Se aseaza in cuptorul preincalzit si se coace circa 45 minute la 120 grade C. Dupa ce se stinge focul, mai lasam cateva minute bezelele la cuptor, cu usa cuptorului intredeschisa.

 

 

 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517