Informaţia TV: 7.30 Gimnastica de dimineaţă cu Ioana Zaharia şi Emoke Kerekes 15.30 Emisiune în limba maghiară, realizator 19.00 “Info Studio”, cu Adrian Caraba 20.00 Ştiri - cu Valerica Şiket şi Radu Bledea 20.30 “Agenda Publică” - realizator Stela Cădar

Bezele simple

Scris de Mihaela Ghiţă, 09 noiembrie 2013 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

Bezele simple

Bezele simple

Aveţi nevoie de: 5 albuşuri, 250 gr. zahăr,vanilie, 1 praf de sare

Modul de preparare. Pentru bezelele simple, zahărul proaspăt cernut trebuie să fie foarte uscat. Albuşurile se bat bine cu puţină sare. Zahărul, bine vanilat, se adaugă treptat, câte o lingură.Când spuma este tare şi se ţine de tel, se aşază moviliţe ovale sau bezele rotunde puse cu lingura sau cornetul pe o tava, unde în prealabil am pus o hârtie de copt. Bezelele se coc încept, in cuătorul slab încălzit şi întredeschis. Coacerea durează după mărimea lor, între 30 – 90 minute. Bezelele se pot lăsa în cuptor să se usuce după ce s-a stins focul, sau se pun cu tava pe plită, la căldură slabă, acoperite cu hârtie. Când nu sunt suficient de bine uscate, devin înăuntru tari şi lipicioase.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu
Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.