Belgia are şi ea o fabrică de producere a biodieselului din uleiuri uzate

Scris de Ioan Aniţaş, 03 august 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În urmă cu mai mulţi ani, în vremuri cu ani productivi şi natură prietenoasă cu agricultura, era în continuă dezvoltare industria producerii de biocombustibil prin procesarea cerealelor preocuparea era salutară. O posibilă asemenea fabrică ce ar fi urmat să proceseze aproximativ 500.000 de tone de cereale, fiind vizate producţiile din judeţele Satu Mare, Bihor, dar şi din judeţele limitrofe din Ungaria, urma să fie realizată în zona Carei. Investiţia a rămas în fază de bune intenţii, iar cerealele au rămas să fie folosite în hrana populaţiei, a animalelor, livrarea la export sau pe piaţa unională şi mai puţin în alte scopuri.

Iată că acum, tendinţele par să se schimbe în condiţiile în care producţia agricolă este impredictibilă ca urmare a capriciilor vremii. Potrivit publicaţiei Agroinfo, în Belgia se realizează prima investiţie pentru producerea anual a aproximativ 115.000 de tone de biodiesel, prin transformarea uleiurilor uzate în combustibil.

Inaugurată la 15 iunie 2022, este cea de-a treia uzină care foloseşte tehnologia RepCAT, patentată BDI, după cele din Ungaria şi California (SUA).

Biodieselul de calitate superioară produs în uzina din Belgia va permite alimentarea a peste 155.000 de vehicule ce vor putea fi exploatate în mod neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon în fiecare an. Tehnologia patentată RepCAT asigură o flexibilitate maximă a materiilor prime şi reducerea la minimum a amprentei de carbon, ceea ce reprezintă o contribuţie esenţială la economia circulară durabilă.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517