02.04.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Aurelia Fedorca, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: Liberalii propun impozitarea progresivă a pensiilor speciale.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 03.30 Spectacol de teatru. 05.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Creşterea oilor şi urgenţele sezonului. 05.30 Conversaţii Nocturne cu George Vulturescu la Poesis. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Aurelia Fedorca, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: Liberalii propun impozitarea progresivă a pensiilor speciale.(reluare) 09.30 Taina Credinţei (limba maghiară) cu Eva Laczko. Titlul emisiunii: Pregătire spirituală pentru sărbătoarea învierii. 10.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiunii: Controale ale Gărzii de mediu. 11.10 Sănătate cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Avortul în România. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Aurelia Fedorca, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: Liberalii propun impozitarea progresivă a pensiilor speciale.(reluare) 15.30 Teleshopping 15.53 Ne Cheamă Natura cu Ioana Zaharia, invitat: dr. Liana Strîmb. 17.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

Bazilica Sacré-Cœur din Paris a fost închisă pentru prima dată în istorie

Scris de Vasile Andreica, 20 martie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Bazilica Sacré-Coeur, aflată pe vârful colinei Montmarttre din Paris, a fost închisă de luni „ca urmare a dispoziţiilor guvernamentale şi a nevoii stricte de izolare a tuturor” din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat rectorul joi.

„Dacă bisericile din Franţa rămân deschise, Bazilica Sacré-Coeur din Montmartre şi-a închis porţile”, scrie într-un comunicat monseniorul Jean Laverton, rectorul bazilicii. Serviciul de comunicare al rectoratului a precizat pentru AFP că porţile s-au închis în două etape, pentru public vineri seara, apoi luni pentru credincioşi, care au avut până atunci posibilitatea de a participa la rugăciuni, în interiorul edificiului.

„Bazilica este mai întâi un mare sanctuar, dar este şi unul dintre cele mai vizitate din Paris. Ca urmare a ultimelor dispoziţii guvernamentale, aceste monumente sunt închise publicului”, a explicat rectorul.

De la construcţia sa (încheiată în 1914), „este pentru prima dată când bazilica este închisă”, a subliniat el, solicitând credincioşilor să se roage de la distanţă.

Bisericile rămân deschise în Franţa, dar măsurile de izolare interzic „orice reuniune de mai mult de 20 de persoane într-un lăcaş de cult”, potrivit site-ului Guvernului. Nicio slujbă cu o adunare de orice mărime ar fi nu trebuie celebrată, a afirmat marţi Conferinţa episcopilor din Franţa. Mai multe mass-media catolice sau reţele de socializare difuzează slujbe.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.