Băsescu neagă colaborarea cu fosta Securitate | Informaţia Zilei

Băsescu neagă colaborarea cu fosta Securitate

Scris de Vasile Andreica, 12 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Fostul preşedinte Traian Băsescu declară, ca urmare a acuzaţiilor de colaborare cu Securitatea, că nu va fi găsit un angajament de colaborator, pentru că niciodată nu a semnat un astfel de document.

Băsescu a precizat la România TV că nu a fost încă citat şi a reluat afirmaţiile conform cărora va merge în instanţă când va fi chemat. El a explicat din nou că are cinci adeverinţe de necolaborare cu Securitatea, emise cu ocazia altor candidaturi ale sale, şi că în 2002 a fost invitat la CNSAS să ofere nişte lămuriri, dar că de această dată nu a fost solicitat. De asemenea, a precizat că nu ştie ce conţine dosarul CNSAS. Traian Băsescu a explicat că nu vrea să discute prea mult pe acest subiect pentru a nu prejudicia PMP, al cărui preşedinte onorific este.

CNSAS a făcut vineri precizări legate de procedură, la o zi după ce a decis trimiterea dosarului în instanţă şi după ce în presă au apărut informaţii pe această temă. CNSAS menţionează că o persoană poate fi considerată colaborator/lucrător al Securităţii numai în urma pronunţării unei hotărâri judecătoreşti definitive.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517