Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Pataki Csaba, titlul emisiunii: Soarta echipei FC Olimpia în mâinile Consiliului Judeţean Satu Mare (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Nicolae Bura, Eugen Kovacs, Adrian Pop, titlul emisiunii: Scandal între putere şi opoziţie pe bugetul pentru 2018 (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Paula Mare-raport la 4.590 de zile 03.38 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.53 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Dumitru Pop, titlul emisiunii: Tradiţia tăierii porcului la Berindan 05.50 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Cătălin Petrean Cismaş, titlul emisiunii: Terapii de relaxare pentru minte şi suflet 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Nicoleta Balea 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Pataki Csaba, titlul emisiunii: Soarta echipei FC Olimpia în mâinile Consiliului Judeţean Satu Mare (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan 09.40 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitaţi Mia Chereji, Liliana Mărcuş, titlul emisiunii: Micii ecologişti de la Şcoala Ion Creangă 10.13 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Iulian Budău, titlul emisiunii: Singurătăţi de Crăciun 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Nicolae Bura, Eugen Kovacs, Adrian Pop, titlul emisiunii: Scandal între putere şi opoziţie pe bugetul pentru 2018 (reluare) 13.00 Ştiri 13.35 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Petru Ştefănescu, titlul emisiunii: Făurirea şi demolarea fabricilor sătmărene de mobilă 14.30 Teleshopping 14.50 Colaj de colinde 15.05 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Dumitru Pop, titlul emisiunii: Tradiţia tăierii porcului la Berindan 16.00 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Paula Mare-raport la 4.590 de zile 17.10 Colaj de colinde 17.45 Panoramic Sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Emanuel Gyenes, titlul emisiunii: Dakar 2018 traversează Peru, Bolivia şi Argentina 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Kereskenyi Gabor 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, titlul emisiunii: Copiii şi fricile lor 23.30 Ştiri

Băsescu admite că legile justiţiei aduc şi elemente extrem de necesare

Scris de Mioara Maxim, 02 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Proiectul privind modificarea legilor justiţiei propus de ministrul Tudorel Toader are „destule deficienţe”, dar introduce şi „elemente extrem de necesare”, a afirmat, duminică seara, fostul preşedinte Traian Băsescu.

„Secţia de procurori a votat in corpore împotriva legilor justiţiei propuse de Tudorel Toader, care au (…) destule deficienţe, dar introduc şi elemente extrem de necesare justiţiei. De partea cealaltă — 8 voturi, în care au fost 6 judecători, în frunte cu preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, şi cei 2 reprezentanţi ai societăţii civile. (…) Este clar că proiectele de legi, aşa cum sunt ele făcute, vizează câteva elemente, printre care reaşezarea judecătorului acolo unde îi este locul. (…) Publicului i s-a lăsat impresia că justiţia se face în parchete, că acolo vezi oamenii cu cătuşe …”, a declarat Băsescu, la RTV, citat de Agerpres.

Totodată, referindu-se la raportul privind rezultatele controlului realizat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), care a fost finalizat de către Inspecţia Judiciară, Băsescu a spus că acesta „nu va produce efecte”.

„Indiferent care este conţinutul raportului, el nu va produce efecte. Dacă este un conţinut favorabil DNA, va rămâne aşa cum este. Dacă este un conţinut nefavorabil DNA, va fi invalidat în CSM. Şi aduc aici ca argument ultimul vot din CSM, pe legile justiţiei, în care a fost 10 la 8, 10 la 8 în condiţiile în care toţi procurorii au votat împotriva proiectelor de lege a justiţiei, plus trei judecători”, a precizat Băsescu.

În opinia sa, semnificaţia votului din CSM — care, joi, a avizat negativ proiectul privind modificarea legilor justiţiei — este „mai profundă decât pare”.

„Semnificaţia acestui vot este mult mai profundă decât pare. (…) Semnificaţia este că procurorii sunt parte a unui sistem sprijinit şi de judecători. Trei judecători care şi-au trădat credinţa de judecători şi, în loc să se bată pentru (…) o justiţie corectă, au spus: ‘Nu, nu, vrem una ca în ţara procurorilor'”, a arătat Băsescu, citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte DNA, Băsescu a spus că este „clar” că instituţia este „prost administrată”.

„După numărul destul de mare de oameni care nu vor să mai lucreze în DNA, este clar că instituţia este prost administrată. Adică în momentul în care tu, ca şi conducător, reuşeşti să-ţi ostilizezi chiar propriul tău personal, în afară de slugile alea — că sunt vreo 5-6-7, care sunt slugoi de meserie—, trebuie să înţelegi că ai greşit. Şi soluţia corectă este să te desparţi de instituţie, pentru că îi faci rău. După părerea mea — deşi sunt convins că domnul Iohannis o va menţine până la expirarea mandatului—, fiecare zi în care doamna Kovesi este în fruntea instituţiei, dăunează, erodează credibilitatea DNA”, a mai afirmat Băsescu.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.