Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Cum îi sprijina pe agenţii economici Expo Fabricat în Satu Mare? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Valeriu Bancea, Ştefan Ressler, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Legile justiţiei,adoptate de camera deputaţilor. (reluare) 02.30 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiunii: învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian Vuia. 03.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Daniel Buda. Titlul emisiuni: Daniel Buda – rapor la 1.380 de zile . 04.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Iuliu Huszti. Titlul emisiunii: Porci de mangaliţa. 05.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Barta Zoltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Cum îi sprijina pe agenţii economici Expo Fabricat în Satu Mare? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Elena Blit. 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Papellas Istvan. Titlul emisiunii: A fost sfinţită orga bisericii Sfânta Familie. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Valeriu Bancea, Ştefan Ressler, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Legile justiţiei,adoptate de camera deputaţilor. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Iuliu Huszti. Titlul emisiunii: Porci de mangaliţa. 14.30 Teleshopping 14.45 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marta Bzduch .Titlul emisiuni: Obezitatea se plăteşte cu sănătatea. 15.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Cristi Tarţa. 16.35 Portret de artist – vasile Canioşi Mestesanu. 17.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai.Titlul emisiunii: Jucătorii de la LPS Satu Mare au inceput sezonul de primăvară. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 23.30 Ştiri

Băsescu admite că legile justiţiei aduc şi elemente extrem de necesare

Scris de Mioara Maxim, 02 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Proiectul privind modificarea legilor justiţiei propus de ministrul Tudorel Toader are „destule deficienţe”, dar introduce şi „elemente extrem de necesare”, a afirmat, duminică seara, fostul preşedinte Traian Băsescu.

„Secţia de procurori a votat in corpore împotriva legilor justiţiei propuse de Tudorel Toader, care au (…) destule deficienţe, dar introduc şi elemente extrem de necesare justiţiei. De partea cealaltă — 8 voturi, în care au fost 6 judecători, în frunte cu preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, şi cei 2 reprezentanţi ai societăţii civile. (…) Este clar că proiectele de legi, aşa cum sunt ele făcute, vizează câteva elemente, printre care reaşezarea judecătorului acolo unde îi este locul. (…) Publicului i s-a lăsat impresia că justiţia se face în parchete, că acolo vezi oamenii cu cătuşe …”, a declarat Băsescu, la RTV, citat de Agerpres.

Totodată, referindu-se la raportul privind rezultatele controlului realizat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), care a fost finalizat de către Inspecţia Judiciară, Băsescu a spus că acesta „nu va produce efecte”.

„Indiferent care este conţinutul raportului, el nu va produce efecte. Dacă este un conţinut favorabil DNA, va rămâne aşa cum este. Dacă este un conţinut nefavorabil DNA, va fi invalidat în CSM. Şi aduc aici ca argument ultimul vot din CSM, pe legile justiţiei, în care a fost 10 la 8, 10 la 8 în condiţiile în care toţi procurorii au votat împotriva proiectelor de lege a justiţiei, plus trei judecători”, a precizat Băsescu.

În opinia sa, semnificaţia votului din CSM — care, joi, a avizat negativ proiectul privind modificarea legilor justiţiei — este „mai profundă decât pare”.

„Semnificaţia acestui vot este mult mai profundă decât pare. (…) Semnificaţia este că procurorii sunt parte a unui sistem sprijinit şi de judecători. Trei judecători care şi-au trădat credinţa de judecători şi, în loc să se bată pentru (…) o justiţie corectă, au spus: ‘Nu, nu, vrem una ca în ţara procurorilor'”, a arătat Băsescu, citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte DNA, Băsescu a spus că este „clar” că instituţia este „prost administrată”.

„După numărul destul de mare de oameni care nu vor să mai lucreze în DNA, este clar că instituţia este prost administrată. Adică în momentul în care tu, ca şi conducător, reuşeşti să-ţi ostilizezi chiar propriul tău personal, în afară de slugile alea — că sunt vreo 5-6-7, care sunt slugoi de meserie—, trebuie să înţelegi că ai greşit. Şi soluţia corectă este să te desparţi de instituţie, pentru că îi faci rău. După părerea mea — deşi sunt convins că domnul Iohannis o va menţine până la expirarea mandatului—, fiecare zi în care doamna Kovesi este în fruntea instituţiei, dăunează, erodează credibilitatea DNA”, a mai afirmat Băsescu.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.